• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

23.09.2024

21:04

OCENE ZVEZDA! Bum-bum Šerif gazda Humske! Maksimović nije džabe novi Mesi!

Starsportphoto

Crvena zvezda

OCENE ZVEZDA! Bum-bum Šerif gazda Humske! Maksimović nije džabe novi Mesi!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde deklasirali su Partizan 4:0 u 174. večitom derbiju

Prva figura derbija - Šerif Ndijaje! Kakva dominacija špica crveno-belih, het-trik, kao od šale i to golmanu kakav je Aleksandar Jovanović. Džabe sve kad mu je odbrana bušna kao sir.

U deklasiranju večitog rivala teško je nekom dati ocenu ispod proseka. Spajić i Điga su ponovo bili od betona, iako im to sinoć nije bilo teško, Olanjinka se potpuno oporavio od katastrofalnog izdanja protiv Benfike, Silas probudio na vreme. Ivanić je bio onaj pravi, kakvog zvezdaši uvek žele da gledaju, 

A Andrija Maksimović, zaista ga ne zovu tek tako crveno-belim Mesijem. Kakvo izdanje debitanta u derbijima. Dečko je do izmene odigrao kao mator. 

 

OCENE

 

OMRI GLAZER 7 -  Ono malo posla što je imao odradio je u svom stilu i loša partija u Ligi šampiona mu je oproštena. U finišu poluvremena u dva navrata odlično reagovao u situacijama opasnim po gol. U drugom poluvremenu potpuno besposlen. Da mu je svaka utakmica takva, gde bi mu bio kraj.

JANG VU SEOL 7 - Zbog povrede Mimovića pomeren na desni bok, kao u drugom delu meča sa lisabonskim “orlovima” u Ligi šampiona. Na levoj strani ima mnogo više prostora za “špartanje” napred nazad, a na desnoj, napred su Maksimović i Silas i “radio” je samo do polovine terena. Odlično se snalazi i na toj strani, ipak, po vokaciji je levi bek što se videlo i u 174. večitom derbiju.

NASER ĐIGA  7 -  Dobro pokrivao svoju poziciju, nije dobro reagovao kad mu je pobegao Zubaira i centrirao, ali uglavnom je bio pouzdan, Ostaće upamćen nebeski skok posle jednog kornera, kada je nadvisio sve i otklonio opasnost ispred svog gola. Dobro se dopunjavao sa Olanjinkom.

UROŠ SPAJIĆ 7 - Ono što je imao da počisti u defanzivi počistio je. Na kraju krajeva ni odbrana mu nije primila gol, delovao je sigurno i u istumbanoj defanzivi, tako da i za njega može da se kaže da je kapitenski završio posao.

Foto: Starsportphoto

 

TIMI ELŠNIK 7,5 - Posle pete Maksimovića šutirao i “najzaslužniji” je za penal iz kojeg je Zvezda stigla do vođstva. Stigao da zaradi i žuti karton. Milojević mu je “ispunio želju” nije ga ponovo stavio na levog beka, nego na njegovu poziciju, i videla se razlika. Asistent i kod trećeg gola, preciznije drugog Šerifovog.

RADE KRUNIĆ 7 - Muvao se oko sredine, pokušavao da secka igru rivala i spaja Ndijajea sa golom. Učestvovao u akciji kod drugog gola. Prelazna ocena iako mže mnogo, mnogo više. Utisak je da se još nije aklimatizovao u Zvezdi po dolasku iz Fenera.

MIRKO IVANIĆ 7,5 -  To je pravi Ivanić i nije slučajno jedan od ljubimaca “Delija”. Bilo ga je na svakom delu terena, radio je kao mrav. Da će biti njegovo veče potvrdio i na početku kada je odlično presekao jednu loptu na sredini, dodao do Elšnika, mogla je to da bude ozbiljna šansa, ali šut slovenačkog reprezentaivca izblokiran. Pokretljiv, na svakom delu terena.

Foto: Starsportphoto©

 

KATOMPA SILAS - 7  Maksimović mu je zauzeo prirodnu poziciju, a on je zaigrao iza Ndijaea i do gola ništa naročito. Umalo da iščačka jednu loptu ispred Jovanovića u prvom delu, ali golom se “izvadio” i potvrdio da kad uđe u pravu formu da će biti stvarno bum pojačanje. Gol ga je potpuno digao, imao je strašnu šansu kasnije i na asistenciju Ivanića, ali nije se snašao.

ANDRIJA MAKSIMOVIĆ 8 - Da je Zvezdinn Mesi kako ga zovu pokazao u 20 minutu kada je štiklom poslao loptu do Elšnika, koji je šutirao, a lopta završila u korneru. Dodao do Silasa za drugi gol Zvezde, kao mator odigrao u ofanzivi po desnoj strani. Crveno-beli imaju bombu od igrača. Izašao u 63. minutu ispraćen aplauzima “Severa”.

Foto: Starsportphoto©

 

PITER OLAJINKA 7 - Počeo pogrešnim pasom ka Ivaniću, mada kriminalna igra kao u prvom poluvremenu protiv Benfike teško da je mogla da se ponovi. Delovao je po levoj strani, sada još povučenije, ali trčao napred nazad, bilo ga je i u napadačkim akcijama. Grešio ali i pravio dobre stvari. Korektno odrađivao posao, stigao i da asistira Elšniku u napadu koji je obećavao, ali Slovenac je šutirao preko gola.

ŠERIF NDIJAJE 8,5 - Bum-bum Šerif! Pokazao je ko je gazda u Humskoj! Siguran sa bele tačke, hladnokrvno izveo jedanaesterac i savladao Jovanovića. Drugi gol rutinski, na asistenciju Elšnika. Šesti gol u večitim derbijima, najveća svetkovina srpskog fudbala mu itekako “leži”. Treći gol šta reći. Odličan centaršut Pruceva i rutinska egzekucija. Rovovska borba kod njega nikad nije sporna tako je bilo i ovog puta. Igrač utakmice definitivno.

Foto: Starsportphoto

 

 

IZMENE

 

od 62. JEGOR PRUCEV 7 - Zamenio je Andriju Maksimovića i za skoro pola sata u igri "namestio treći gol Ndijajeu. Sasvim dovoljno. 

od 62. MILSON 7 -  Ušao na teren umesto Silasa. Korektno odradio posao, u ekipi koja je jednostavno razbucala Partizan.

od 66. BRUNO DUARTE 7 - Ndijajea nije bilo lako zameniti, ali svež i pokretljivi Duarte je - položio.

od 66. ALEKSANDAR KATAI 7 - Zvezdin Magiko igrao je nešto manje od pola časa. Zamenio je sasvim korektno Ivanića.

od 83. GELOR KANGA - Kročio na teren umesto Seola. Malo vremena za konkretnu ocenu. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Ukrajina će biti dužnik Zapada godinama nakon rata! "Dušebrižnici" daju svoj krš od oružja koji će kasnije višestruko naplatiti! (VIDEO)
Live TV

Ukrajina će biti dužnik Zapada godinama nakon rata! "Dušebrižnici" daju svoj krš od oružja koji će kasnije višestruko naplatiti! (VIDEO)

Zelenski je rekao da smo sve bliži kraju rata, da smo bliži nego što mislimo. Zapad svesrdno pomaže Ukrajinu, svestan ogromne zarade od ovog sukoba. O ratu u Ukrajini, ali i mogućnostima proširenja sukoba u emisiji "Info jutro" govorili su Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog pokreta i pukovnik prof. dr Velibor Stević.

26.09.2024

13:08

U slučaju ubistva Danke Ilić sve je više čudnih okolnosti! Optužnica je podignuta, ali da li ima dovoljno dokaza za osudu? (VIDEO)
Live TV

U slučaju ubistva Danke Ilić sve je više čudnih okolnosti! Optužnica je podignuta, ali da li ima dovoljno dokaza za osudu? (VIDEO)

Više javno tužilaštvo u Zaječaru podiglo je optužnicu protiv dvojice muškaraca za teško ubistvo devojčice Danke Ilić. Ivana Ilić, majka devojčice, rekla je da veruje da su tužilaštvo i politicija radili svoj posao kako treba. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su naordni poslanik i privatni detektiv Uglješa Grgur i advokat Nemanja Todorović.

26.09.2024

12:35

Andreju Vučiću prekipelo, pa presavio tabak! Brat predsednika Srbije podneo tužbu protiv Šolakovih medija! (VIDEO)
Live TV

Andreju Vučiću prekipelo, pa presavio tabak! Brat predsednika Srbije podneo tužbu protiv Šolakovih medija! (VIDEO)

U Višem sudu u Beogradu održano je ročište po tužbi brata predsednika Vučića, Andreja Vučića, protiv medija Junajteg grupe u vlasništvu Dragana Šolaka. Povod za tužbu je kolumna na portalu Nove S. U pomenutoj kolumni spomenuto je da je Andrej Vučić "proslavio prvu milijardu", a autorka se poziva na kriminalni klan blizak bivšem predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću. Andrej Vučić rekao je da će, ako presuda bude u njegovu korist, novac koji dobije dati u humanitarne svrhe. Na ovu temu u "Info jutru" govorila je Nevena Đurić, potpredsednica Glavnog odbora SNS-a Nevena Đurić.

26.09.2024

10:21

Bajden vređao Slobodana Miloševića, ali i ceo srpski narod! Odlazeći predsednik optužio Srbe za sopstvene zločine! (VIDEO)
Live TV

Bajden vređao Slobodana Miloševića, ali i ceo srpski narod! Odlazeći predsednik optužio Srbe za sopstvene zločine! (VIDEO)

Milošević je kriv za rat u Bosni tokom devedesetih godina- rekao je Džozef Bajden, zaboravljajući svoju odgovornost za te iste ratove. Za svoj zločin, Bajden nikada nije odgovarao. U tom obraćanju spomenuo je i rat u Ukrajini ističući da Amerika ne sme da napusti Ukrajinu u ratu sa Rusijom. O porukama koje predsednik Srbije poslao u Njujorku, u emsiji "Info jutro" govorili su narodna poslanica Danijela Vujičić i Bratislav Jugović, član GO SNS.

26.09.2024

09:40

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30