• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

24.09.2024

21:37

Hteli su da me se reše! Teodosić otkrio nepoznate detalje!

ABA liga, KK Dubai

Crvena zvezda

Hteli su da me se reše! Teodosić otkrio nepoznate detalje!

Podeli vest

Nekadašnji kapiten košarkaške reprezentacije Srbije i plejmejker Crvene zvezde Miloš Teodosić otkrio je neke detalje iz svoje bogate karijere.

Proslavljeni srpski košarkaš je gostovao u podkastu Edina Avdića "X&Os chat", a između ostalog pričao je o svom periodu u Olimpijakosu.

Mene je Geršon doveo, a onda je stigao Janulis Janakis koji je imao neki svoj sistem. I ja sam igrao prilično mnogo za nekog dvadesetogodišnjaka. Nismo nikako mogli da se uklopimo nikako i hteli su da me pošalju na pozajmicu... Došlo je to Evropsko prvenstvo i Slovenija gde ostanem jednom sam, drugi put sam, a bilo je priče da su hteli da me se reše i posle te utakmice se sve promenilo. Vratio sam se u Olimpijakos sa mnogo većim pravima, znao sam da neću biti zamenjen na prvu grešku i lakše je tako da igraš na velikom nivou -  kaže Miloš.

Po sopstvenim rečima posebnu zahvalnost duguje čuvenoms srpskom stručnjaku Dušanu Dudi Ivkoviću.

- Ne znam ni ja zašto, pitam se često što se to dogodilo. Njemu sam zahvalan do neba, nemam reči da to opišem. On je meni dao odrešene ruke sa 22 godine da budem prvi plej reprezentacije i dosta toga da se vrti oko mene i od tog trenutka moja karijera je krenula uzlaznom putanjom. Ne postoji dan i kada se skupi ekipa Marković, Tepić, Krstić... Ne može da se ne spomene Duda, ispriča anegdota njegovim rečnikom i to je neko ko je nas ne samo trenirao već i vaspitao. On nije bio samo trener. Brinuo je o svakom pojedincu, šta se dešava i u reprezentaciji, klubu i evo ja nisam znao, zvao je gazdu Olimpijakosa zbog mene. To je i drugim igračima radio. Duda je strašan autoritet i dan danas kada pričam o Dudi, ja stojim mirno i sa strašnim poštovanjem. Stvarno je bio takav prema svima nama, njegove pripreme su dva i po meseca i spremao nas je i za klub i za reprezentaciju. Neće on nama da tempira formu za turnir već treniramo jako jer on želi da u sezonu uđemo spremni. Svi su to prepoznali i ma koliko pripreme bile teške, bilo nam je lepo i drago da svi budemo zajedno - istakao je naš plejmejker.

Prokomentarisao je izjavu košarkaša Majamija Džimija Batlera koji je za Tea rekao da je najbolji srpski košakraš u NBA ligi ikada.

- Nisam to znao... Stvarno mi je žao što nisam otišao ranije jer je taj odlazak u Ameriku promenilo mene kao igrača jer ja nikada nisam individualno radio. Ja i nisam poznat kao neki strašan radnik, ali sam tamo postao strašan radnik. Tamo je sistem takav, uslovi su takvi da ti je lepo da mnogo radiš. Dođeš u halu i doručkuješ, pa malo fizio, pa teretana i onda malo u halu. Ja ne mogu da budem ceo dan tamo i za pola sata mogu da ubacim 100, ubacim 400... I ti postaješ bolji igrač kada redovno pogađaš toliko šuteva na treninzima i stvarno je lepo da budeš tamo u hali. Da sam otišao ranije, moju karijeru bi NBA produžio. To tamo mnogo znači. Ti tamo 10. aprila završiš sezonu i slobodan si sledećih 6 meseci da radiš na svom telu. Mnogo se to oseti sledeće godine. Ubacuješ više, budeš jači... Ovde to nema. Ja sam sa 28 godina prvi put otišao na more. Ti završiš sezonu 17. juna i 30. juna kreću pripreme i to je 12 dana. I tako jedne godine, druge, treće, pete, nemaš vremena da radiš na sebi - zaključio je Miloš Teodosić


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Petković: Osmani ne može da podnese to što je Srbija u centru svetske politike i predstavlja se kao država koja je okrenuta budućnosti!
Politika

Petković: Osmani ne može da podnese to što je Srbija u centru svetske politike i predstavlja se kao država koja je okrenuta budućnosti!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da su "istrošene i bajate" klevete i optužbe na račun Srbije i predsednika Aleksandra Vučića na kojima uporno insistira predsednica privremernih prištinskih instituccija Vljosa Osmani pokazatelj retrogradnosti politike Prištine i njene nesposobnosti da egzistira u mirnodopskim uslovima.

27.09.2024

10:22

TV

Stigla je "Nacionalna čitanka" za najmlađe đake! Evo kakve zanimljive sadržaje nudi "Riznica"!
Live TV

Stigla je "Nacionalna čitanka" za najmlađe đake! Evo kakve zanimljive sadržaje nudi "Riznica"!

Izmenom zakona o udžbenicima uvedena je "Nacionalna čitanka" za osnovno i srednje obrazovanje. Inicijativa je potekla od predsednika Aleksandra Vučića, a učenici će je dobiti besplatno. Šta je to što će nacionalna čitanka doneti nastavnicima, a šta učenicima? Na ovu temu u "Info jutro" govorili su direktor OŠ "Kneginja Milica" Darko Eger i učiteljica Anita Gvero.

27.09.2024

09:27

Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!
Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je večeras oko 20:20 časova, u Beogradu, u ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena upotreba vatrenog oružja i da je, izlaskom policije na lice mesta, pored svog vozila zatečen Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima.

27.09.2024

00:12

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30