• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

01.10.2024

07:31

Baš sad Zvezdo i baš na "Meaci"! Neka posle Intera na Čizmi ponovo zagrmi "Stella Rossa di Belgrado"

Starsportphoto

Crvena zvezda

Baš sad Zvezdo i baš na "Meaci"! Neka posle Intera na Čizmi ponovo zagrmi "Stella Rossa di Belgrado"

Podeli vest

Zvezdo, pokaži se! Da, baš sad i baš tu na “Meaci”. Idealna prilika da na Čizmi kao mnogo puta dosad u fudbalskoj istoriji bruji “Stella Rossa di Belgrado”...

Crveno-beli večeras (21, RTS, Arenasport 1 Premijum) u Milanu igraju meč 2. kola Lige šampiona protiv moćnog Intera. Milojević ponovo najavljuje hrabru borbu svog tima protiv prvaka Italije, u prvom sudaru još od davne osamdesete godine prošlog veka i dvomeča u četvrtfinalu tadašnjeg Kupa šampiona (0:1, 1:1).

Foto: I

Trener Crvene zvezde krije tim kao zmija noge, ali nije teško “provaliti” ko ide na crtu Lautaru, Tiramu i društvu. Sve je manje-više poznato, osim ko će na gol, Glazer koji se povredio u pobedi nad Železničarom (2:1), ali je doputovao u “prestonicu mode” ili Ilić, koji čeka priliku. To je dilema na gol liniji, a još jedno Milojevićevo iznenađenje trebalo bi da bude Vanja Drkušić, ali ne na svojoj uobičajenoj poziciji već kraj desne aut linije u defanzivi.

Foto: Starsportphoto

 

Zvezdin Mesi! Andrija Maksimović da, i on bi posle odličnog debija u večitom derbiju mogao da omiriše barut i u Ligi šampiona. Izvesno je da će se naći u startnih 11, a ono što navijače Zvezde uvek zanima je ko će u sami špic? Tu nema dileme posle razbijanja Partizana u Humskoj i het-trika, bum-bum Šerif će napasti neroazure od prvog minuta.

Sve ostalo je manje-više očekivano. Treba ipak i popraviti utisak posle startnog poraza u najjačem fudbalskom takmičenju Starog kontinenta u duelu sa Benfikom (1:2) kada ipak dosta toga nije funkcionisalo u redovima tima sa “Marakane”. Crvena zvezda je pukla od Benfike, u igri u kojoj su greške bukvalno “kipile” u timu Vladana Milojevića,

Foto: Starsportphoto

 

Kiksevi iz tog duela su, nadaju se svi kojima je crveno-belo u srcu bile naučena lekcija, a drugačije i ne bi smelo da bude jer je Inter za dva koplja jači od lisabonskih “orlova” i jasno je, kao dan, da grešaka protiv italijanskog velikana mora da bude što manje, jer bi svaka, ne daj Bože mogla da bude kobna.

Jedan od onih koji bi svakako morali da poprave utisak iz tog meča je i Rade Krunić, koji je igrao u Milanu, čak i protiv Zvezde u utakmicama Lige Evrope 2021 godine (2:2, 1:1).

Ne treba zaboraviti da je Inter Kruniću večiti rival, još iz dana provedenih među rosonerima.

- Osećaj je poseban igrati ovde. Proveo sam veliki deo karijere na ovom stadionu. Nisam dobio poruke od bivših saigrača. Nije ni vreme ni mesto. Verujem da ću dobiti kada budemo igrali protiv njih – zanimljivo je Zvezdin vezista najavio duel sa Interistima, ali pomenuo i okršaj sa svojim bivšim timom koji će uslediti uskoro.

Foto: Starsportphoto

 

Na drugoj strani, trener nešto više od osam puta skupljeg tima od Zvezde Simone Inzagi biranim rečima priča o sledećem rivalu u Ligi šampiona, sa kojim igra posle remija na startu sa Mančester Sitijem (0:0). Stateg koji je i zvanično najbolji trener Serije A je prilično je oprezan. Ma i treba da bude! Zvezda možda jeste autsajder na papiru, ali je kroz istoriju umela itekao da zagorča velikanima.

Neka tako bude i večeras na slavnom stadionu, protiv slavnog Intera.

Srećno, Zvezdo!

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Opozicija bi najradije povukla svoj predlog! Brnabić poručila: Bitno je da se razgovara
Politika

Opozicija bi najradije povukla svoj predlog! Brnabić poručila: Bitno je da se razgovara

Predsednica Narodne Skupštine Ana Brnabić rekla je danas da bi opozicija najradije sada povukla predlog novog Zakona o izmenama i dopunama o rudarstvu i geološkim istraživanjima, ali da je sada kasno i navela da je jasno zašto su oni opstruisali rad Skupštine i zašto su u stvari gurali da prođe vanredno zasedanje, da taj predlog zakona nikako ne dođe na dnevni red.

01.10.2024

10:14

TV

Šiptari pretukli srpsku porodicu u Gračanici! Policija "ne zna ništa", a Kurti samo trlja ruke!
Live TV

Šiptari pretukli srpsku porodicu u Gračanici! Policija "ne zna ništa", a Kurti samo trlja ruke!

Na jučerašnji dan 1998. godine iz zasede su ubijena petorica srpskh vojnika, dok su dvojica teško ranjena. Odgovorni za ovo su pripadnici OVK kojima se još uvek sudi u Hagu. U Gračanici se dogodio još jedan napad na srpsku porodicu. Da li će pravda ikada biti zadovoljena? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Lazar Stević, dopisnik Informera sa KiM, državni sekretar Nikola Vukelić i Demo Beriša, predstavnik Matice Albanaca u Srbiji.

01.10.2024

10:01

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

C'EST LA MAGIE OSTAVIO BEOGRADSKU PUBLIKU BEZ DAHA: Čak sedam spektakularnih predstava održano je u Sava Centru!
Kultura

C'EST LA MAGIE OSTAVIO BEOGRADSKU PUBLIKU BEZ DAHA: Čak sedam spektakularnih predstava održano je u Sava Centru!

Tokom vikenda je u Plavoj dvorani Sava Centra uspešno održan dugoočekivani magijski spektakl C'est La Magie koji je sve prisutne očarao brilijantno osmišljenim iluzijama i trikovima koje su za beogradsku publiku izveli najbolji iluzionisti sveta - Darsi Ouk, Džejms Mor, Ju Ho Džin i Enzo Vejn na čelu sa Luisom de Matosom - u ulozi reditelja ove jedinstvene svetske senzacije za sve uzraste!

30.09.2024

12:22

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija