• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

02.10.2024

06:24

Copy Benfika, paste Inter! I onda kao lekcija je naučena! Ma, važi!

Tanjug/AP Photo

Crvena zvezda

Copy Benfika, paste Inter! I onda kao lekcija je naučena! Ma, važi!

Podeli vest

Nismo primili četiri gola, nego smo ih sami sebi dali!

Rečenica Vladana Milojevića posle ozbiljnog poraza Crvene zvezde od Intera (4:0) je zapravo ukratko opisala svih 90 i nešto minuta utakmice na "Meaci".

Duel sa neroazurima kao indigom preslikan onog sa Benfikom. Neverovatna količina grešaka iz tog meča, prelila se u ovaj sa italijanskim velikanom, koji je za razliku od portugalskog tima nemilosrdno kažnjavao ma i - greškicu.

Rade Krunić, sinoć kiks, direktan krivac za gol, a i u prethodnom meču Lige šamoiona, izgubio loptu i naterao Olanjinku da napravi prekršaj za slobodan udarac, posle kojeg je ekipa iz Lisabona i stigla do prednosti. Nešto slično na sinoćnjoj utakmici uradio je i Elšnik, a onda je Čalhanoglu uzeo loptu i teledirigovanim projektilom probušio mrežu ponovo indisponiranog Glazera.

A da sve bude još crnje, upravo Krunić je napravio novu neoprostivu grešku kada je ispred svog šesnaesterca izgubio loptu, a Taremi je to lepo iskoristio za asistenciju Arnautoviću, koji je postigao verovatno i presudan pogodak na utakmici, jer je Zvezda do tog trenutka, iako u rezultatskom minusu, sasvim dobro stajala protiv Interovaca. 

Foto: Tanjug/AP Photo

 

Upravo drugi gol je i presudio onda je brod počeo da tone, usledio je treći i četvrti, i - kraj! Čekajte ljudi, da li je protiv Benfike bilo "nesigurnost je izrodila greške, a one golove. Lekciju smo naučili!" 

Naučili? Aha, ma važi! Da ste naučili ne bi ponovili iste, ali bukvalno iste greške kao protiv "orlova" iz Lisabona, koje je ekipa Simonea Inzagija itekako umela da kazni.

Naravno da treba apostrofirati igru do drugog gola, i recimo tih 60 minuta. Treba i taj segment izanalizirati, ali akcenat baciti na nedopustive greške i podvući ih žutim markerom! I odgledati ako treba 100 puta, dok se stvarno ne izvuku pouke. Ali ovog puta stvarno! Da ne bude ista priča i na sledećem gostovanju, a to je Monako za dvadeset dana.

Foto: Tanjug/AP

 

U ovoj, na kraju, ipak, nesreći, ima i zrnce sreće, a to je Andrija Maksimović. Pohvalio ga je i Milojević na pres konferenciji i istakao da je on Zvezdin ponos. Stvarno klinac je posle derbija i sinoć odigrao kao da mu je ovo pedeseti, a ne prvi meč u Ligi šampiona.

Uzima odgovornost, šutira, nema veze što Interu nije dao gol, ući će neka sledeća, ali ovog momka stvarno čeka super budućnost.

Sa Glazerom ćemo da stavimo tačku. Do povrede jedan lik, a posle oporavka nešto sasvim drugo. Drugi gol zaredom prima iz slobodnjaka, posle Železničara iz Pančeva, kada se ponovo povredio, ali i brzo vratio na gol, međutim to nije onaj stari Omri. Izgubio je na sigurnosti, iako je u duelu sa Augustom iz Intera i odbranom u svom stilu pokazao da nije zaboravio da brani. 

Šteta, baš šteta, posle stvarno korektnih sat vremena igre, ali...

Četiri "autogola"... Što je mnogo, mnogo je!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Šta znači biti pametan Srbin? U savremenom društvu živimo kao bića bez svesti! (VIDEO)
Live TV

Šta znači biti pametan Srbin? U savremenom društvu živimo kao bića bez svesti! (VIDEO)

Kažu da je uporna manipulacija putem javnih glasila dovela do toga da se vrši ogroman uticaj na mozgove. Ako bismo se vratili u prošlost, setili bismo se Milana Grola koji je napisao da nikada nije želeo da bude ni veliki ni mali Srbin, već pamentan Srbin. Šta znači biti pametan Srbin u 21. veku? Na ovu temu u emisiji "Stav" govrili su istoričar Bojan Dimitrijević i Slavoljub Kačarević.

01.10.2024

13:39

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija