• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.10.2024

13:46

Zvezda uputila hitno saopštenje ABA ligi!

kk crvena zvezda

Crvena zvezda

Zvezda uputila hitno saopštenje ABA ligi!

Podeli vest

Košarkaški klub Crvena zvezda poslao je otvoreno pismo direktoru ABA lige, Miliji Vojinoviću.

Razlog za to je kazna koju je dobio Partizan zbog pogradnih skandiranja na meču protiv Borca iz Čačka. 

Klub se žalio vezano za nekoliko tačaka, a deluje da im je najviše smetala kazna od 800 evra crno-belima, za koju su poslali dokazni materijal u obliku 14 fotografija.

"KK Crvena zvezda želi ovim otvorenim pismo da ukaže javnosti na brojne anomalije koje već guše ABA ligu a da ona nije pošteno ni počela.Kao klub koji je uvek bio otvoren i nikada ništa nije tajio, iznenađeni smo bahatošću sportskog direktora koji je normalan vid komunikacije koji godinama postoji u ABA ligi između klubova i 'rukovodstva' ABA lige (koje to nije, već treba da bude servis svih klubova i to za velike plate koje dobija) u vidu dopisa perfidno pustio u javnost i iskoristio ih da potpuno zameni teze, i da fokus sa očigledne krivice za nerad i pravljenje trulih kompromisa prebaci na naš klub. KK Crvena zvezda je uvek bio transparentan, čak i optuživan da prečesto koristi saopštenja (koja su potpuno legitiman vid komunikacije sa javnošću, a za nas i borbe za zakonitost u ovoj ligi) tako da puštanje naših dopisa u javnost ne smatramo kao bilo kakav atak na nas kao klub, već više kao potrebu Milije Vojinovića da naš klub predstavi u negativnom svetlu koje je svojstveno onima koji kroje “njegovu samostalnu politiku” i politiku lige koju vodi", stoji u njihovom saopštenju.

Dalje pišu da su danima čekali odgovor, ali da toga nikada nije došlo.

"Čekajući danima odgovor na pitanja kroz naše dopise koja zaista mogu da odrede tok jedne lige i uvedu je u zakonski okvir, ili sa druge strane odvedu u potpuno bezakonje, Sportski direktor (funkcija koja je SERVIS SVIH klubova) je ponovo zaboravio da smo ozbiljan klub. Kao takav uvek idemo korak ispred, pa onda i javno pitamo – Na kakvim to on poslovima zaista radi koji mu oduzimaju 15 minuta vremena da se udostoji i odgovori na normalna (njemu izgleda nezgodna pitanja)? Sarkazam i ironija koju je Vojinović očigledno negde tokom leta polovično naučio, pa je samim uvodom i objašnjenjem 'da sa odgovorom kasni zbog brojnih obaveza..' mislio da će mu poći za rukom da degradira naše rukovodstvo i proglasi ga besposlenim", napisali su oni.

Nakon toga su postavili nekoliko pitanja na koje zahtevaju odgovore:

– Da li se ovih dana možda susreo sa čelnicima Eurolige i pregovarao o prohodnosti klubova koje se takmiče u ABA ka evropskoj sceni? Ili ćemo na kraju sezone opet živeti u neizvesnosti i morati da platimo ogromnu sumu da bi sebi obezbedili nešto što je posao ABA lige?

– Da li je sportski direktor u svom kratkom i krajnje diskutabilnom odgovoru na naše dopise ostao nedorečen iz razloga što nije imao šta da kaže, bar kada je u pitanju opstanak lige i šta se događa narednog leta?

– Da li Milija Vojinović i menadžment lige mogu da odgovore zašto su se nakon toliko godina odrekli pregovora za TV prava sa TV Arena sport koji uskoro ističe, pa su započeli 'tajne' pregovore sa Sportklubom, čiji čelnici na perfidan način opipavaju puls o opstanku ABA lige?

– Zašto se sportski direktor ABA lige 'brani' od brojnih optužbi pričama da već ima ponudu od Fudbalskog Saveza Srbije, kada se u kuloarima povede (i to sve češće) reč o gašenju ABA lige?

– Da li je i sportski direktor ABA lige/službenik svih klubova vlasnika lige, svestan brzog kraja projekta u koji se kune, a koji ovakvim stvarima urušavaju upravo njegovi saradnici i on?

– Zašto ste u javnost pustili dopise koji su samo poslednje upozorenje šta se sprema i očekuje u ABA ligi koja je našim naporima počela ove sezone, ali ne i dopise koje smo slali pred kraj prethodne sezone i tokom leta, koji bi javnosti dali celokupnu sliku i kontekst šta KK Crvena zvezda traži? A to je jednak tretman za sve u okviru propozicija koja postoje!

– Po kom osnovu ste izrekli kaznu od 800 evra za vređanje onih koji nisu ni na terenu ni van njega, isticanje nekog fer-pley-a i ravnopravnosti koji u ABA ligi ne postoje.

– Da li bi mogli javnosti da date objašnjenje kome je u interesu da od ove lige u sezoni koja je možda i poslednja, naprave pijacu i cirkus u kome će se igrati i presuđivati 'za dolar više' i nekakve bonuse, nečija obećanja i interese?

Za kraj saopštenja su istakli da su sve dopise slali iz dobre namere zbog regionalnog takmičenja i da oni nemaju šta da kriju.

"Dopisi koje smo Vam slali (i koje ćemo na svaku nepravilnost ili nagoveštaj i dalje slati) imaju za cilj da spreče da od ove lige napravite 'divlji zapad'. Ovim što činite (ili ne činite, a trebalo bi) samo dajete povoda da mnogi žele brzi kraj ABA lige, nečega što je trebalo da služi košarci, a postalo je utočište za mnoge košarkaške neznalice koji glume 'donove' , demonstriraju nekakvu silu i bahate se po regionu.Pošto KK Crvena zvezda apsolutno nema šta da krije niti je ikada krio, dajemo na uvid javnosti sve dopise našeg kluba, obrazloženje o kazni od 800 evra koja otvara 'pandorinu kutiju' i mogućnost da teški prekršaji u budućnosti budu sankcionisani mizernim kaznama. Umesto što jeftinim trikovima pokušavate da prebacite odgovornost na drugog koji Vam ukazuje na anomalije i greške, preuzmite odgovornost i vratite ovu ligu u legalne okvire i privedite je kraju, ako ste u stanju", zaključili su u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

"Teško je kada mama nije tu": Transplantirani pacijenti posadili “Drvo života” u znak zahvalnosti donorima, a neki nikada nisu dočekali nečije "da"
Društvo

"Teško je kada mama nije tu": Transplantirani pacijenti posadili “Drvo života” u znak zahvalnosti donorima, a neki nikada nisu dočekali nečije "da"

Simboličnom sadnjom “Drveta života”u beogradskom parku Ušće, u znak velike zahvalnosti transplantiranih pacijenata donorima (živim i kadaveričnim), kao i porodicama koje su dale pristanak za doniranje organa svojih najbližih,, danas je u organizaciji udruženja Donorstvo je herojstvo obeležen Evropski dan donora.

04.10.2024

15:45

TV

Izrael vodi borbe na četiri fronta! Za Netanjahua 7. oktobar bio je kao poklon! (VIDEO)
Live TV

Izrael vodi borbe na četiri fronta! Za Netanjahua 7. oktobar bio je kao poklon! (VIDEO)

Svi ruski, ali i veliki broj svetskih medija preneo je danas snimak iz Kurske oblasti gde se vidi uništeno NATO oružje. Izrael je nastavio napade na Liban i Gazu. Visoki zvaničnik Hamasa ubijen je u izraelskom napadu. IDF je naveo da je imao precizne obaveštajne podatke gde se nalaze visoki zvaničnici Hamasa. Izrael već godinama izvodi napade na Siriju, ali sada ih je pojačao. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i prof. dr Dragan Petrović, naučni savetnik.

03.10.2024

21:10

Izrael napao bazu u Siriji! Severna Koreja jedva čeka da napadne Južnu Koreju i Japan! Sveopšti rat kuca na vrata! (VIDEO)
Live TV

Izrael napao bazu u Siriji! Severna Koreja jedva čeka da napadne Južnu Koreju i Japan! Sveopšti rat kuca na vrata! (VIDEO)

Svi govore o onome što se dešava na Bliskom istoku i smatraju da to nije toliko daleko od Kosova i Metohije. Na granici smo sveopšteg rata. Izraelski napadi na ruske baze daju novu dimenziju. Čeka se reakcija Rusije jer su ipak napadnuta njena vojna postrojenja u oblasti Sirije. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorio je društveni analitičar Saša Boriojević i pukovnik u penziji Srbobran Radić.

03.10.2024

20:33

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Povratak Kralja trikotaže! Đorđ Stajler na Srbija Fashion Week-u
Kultura

Povratak Kralja trikotaže! Đorđ Stajler na Srbija Fashion Week-u

Jedan od najpoznatijih srpskih modnih dizajnera sa globalnom karijerom, Đorđ Stajler, ove godine donosi svoju novu kolekciju na Srbija Fashion Week u Novom Sadu. Stajler, koji je diplomirao dizajn tekstila i odeće u Beogradu, pažnju svetske modne javnosti privukao je kao pobednik takmičenja za dizajnera sezone u Londonu, a tokom godina postao je dobitnik brojnih prestižnih nagrada. Posebno se ističe nagrada za najboljeg dizajnera visoke mode, koju mu je dodelio Fashion Community u Kaliforniji.

04.10.2024

12:15

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija