• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

04.10.2024

20:05

(UŽIVO) Zvezda se razbudila i zaigrala odbranu! Crveno-beli tope prednost Pariza!

Starsportphoto

Crvena zvezda

(UŽIVO) Zvezda se razbudila i zaigrala odbranu! Crveno-beli tope prednost Pariza!

Podeli vest

Uživo pratite meč prvog kola Evrolige između košarkaša Pariza i beogradske Crvene zvezde.

PARIZ - CRVENA ZVEZDA  53:47 (18:17, 25:18)

Grad: Pariz
Hala: Adidas arena
Sudije: Karmelo Paterniko, Emilio Perez, Ana Panter

PARIZ: Šorts, Malkom, Ifi, Word, Kavalijer, Si, Kesens, Erera, Kracer, Lo, Hejs, Šarvin, Jantunen, Oatara,
Trener: Tijago Spliter

CRVENA ZVEZDA: Miler-Mekintajer, Kenan, Davidovac, Mitrović, Kalinić, Dobrić, Daum, Bolomboj, Nedović, Gedraitis, Plavšić, Dos Santos
Trener: Janis Sferopulos

 

UŽIVO

TREĆA ČETVRTINA

28. minut - Izvanredan potez Nikole Kalinića, vraća srpski košarkaš loptu u koš nakon promašaja Milera-Mekintajera, usledila je nova dobra odbrana Zvezde - 53:49!

27. minut - KOOOOODI! Eksplodirao je Miler-Mekintajer nakon dobre odbrane, povukao je kontru i položio pored Ifija - 53:47! Bilo je osnova i za faul, ali se sudije nisu oglasile. Tajm-autom mora da reaguje Tijago Spliter!

26. minut - Fauliran je Mitrović i koristi dva slobodna bacanja! Zvezda je u naletu - 53:45!

26. minut - Napokon Crvena zvezda uspeva da se odbrani i to iskoristi na drugoj strani preko Dauma! Usledila je još jedna dobra defanziva, Kalinić je povukao kontru, a Kavalijer pravi nesportski faul, polovičan je Kalinić sa linije penala - 53:43! 

25. minut - Na jednoj strani precizan je Majk Daum, na drugoj Nadir Ifi - 53:40! Mora Crvena zvezda pod hitno da zaigra odbranu budući da Pariz prelako dolazi do poena... Tajm-autom reaguje Janis Sferopulos! 

24. minut - Nema Crvena zvezda odgovor na brz ritam Pariza! Kao metak je prošao Ifi i lagano poentirao pored Dauma - 51:38! Na drugoj strani Ti Džej Šorts seče kontru Zvezde faulom. 

24. minut - Uspeva Luka Mitrović da uhvati skok nakon promašaja Majka Dauma. Fauliran je centar Zvezde, ali je polovičan sa linije penala - 49:38!

Foto: Starsportphoto©

 

23. minut - Sporna sudijska odluka na štetu Zvezde! Vord uspeva da položi loptu u koš, a uz to Paternik svira faul Luki Mitroviću. Siguran je Amerikanac, Pariz ima +10 - 47:37!

22. minut - Još jedan užasan napad crveno belih... Ponovo je Zvezda imala sreće pošto je Oatara bacio "air ball" za tri poena. Na drugoj strani brzi poeni za Ajzeu Kenana - 44:37!

21. minut - Počelo je drugo poluvreme, Crvena zvezda nije iskoristila prvi napad, ali Pariz jeste. Vord je iznudio treći faul Bolomboja, na svu sreću pogađa samo jedan penal - 44:35!

DRUGA ČETVRTINA

20. minut - Nije moglo gore  za kraj poluvremena... Šorts je pogodio jedno slobodno bacanje, drugo je promašio, ali Jantunen iz odbojke vraća loptu u koš! Pariz ima +8  na poluvremenu - 43:35!

20. minut - Au... Loša sudijska odluka! Imala je Crvena zvezda čistu kontru, ali je Karmelo Paterniko odlučio da prekine igru pošto je na parketu ostao Oatara! 

19. minut - Dve dobre reakcije Ajzee Kenana! Amerikanac prvo pogađa flouter, a potom tera Vorda na grešku! Nešto bolja energija crveno-belih nakon tajm-auta - 39:35!

19. minut - Nakon poena Ti Džej Šortsa prinuđen je Janis Sferopulos da reguje tajm-autom! Pariz je pronašao ritam i prednost domaćina neprestano raste - 39:33!

18. minut - Napokon nešto dobro od Uroša Plavšića! Centar Zvezde iznudio je nesportski faul Kracera, ali koristi tek jedno slobodno bacanje - 37:33! Odmah ga menja Sferopulos, na teren se vraća Džoel Bolomboj. 

18. minut - Prekida seriju Pariza, ali samo na kratko, Jago Dos Santos. Odmah na drugoj strani odgovara Jantunen - 37:32!

Foto: Starsportphoto

 

17. minut - Brzo je Plavšić zaradio dve lične greške! Centar Zvezde je sada na nepropisan način zaustavio Kracera! Nemac je siguran sa linije penala... Na drugoj strani velika greška Jaga, surovo to kažnajva Ifi - 35:30!

17. minut - Naivno... Uroš Plavšić je povukao Malkoma za dres, Amerikanac pogađa, a sudije su svirale i nesportski faul! Pariz ponovo vodi i nakon tajm-auta će imati šansu da dodatno uveća svoju prednost - 31:30!

16. minut - Revolveraški odbračun u Parizu! Na trojku Rokasa Gedraitisa istom merom odgovara Maodo Lo, već deset poena ima nemački reprezentativac - 29:30!

15. minut - BUM! BUM! BUM! Nova trojka za Nedovića, Crvena zvezda ponovo vodi - 26:27! Potom i dobra odbrana Bolomboja, naterao je centar gostujućeg tima Kraceva da tri sekunde provede u reketu. 

15. minut - Upisuje se u listu strelaca i Kodi Miler-Mekintajer, Zvezda je obrisala minus od pet poena, očigledno je da sve zavisi od dobre odbrane crveno-belih - 24:24!

14. minut - Pet vezanih poena za Nedovića, ovoga puta poentira pod košem, prethodno je Kevarijus Hejs uspeo da pogodi pored Kenana - 24:22!

14. minut - NEDOVIIIIIIĆ! Bitni poeni za Crvenu zvezdu... Bio je Pariz u naletu, ništa nije išlo u napadu srpskog šampiona, a onda je Nedović pocepao mrežicu - 22:20!

13. minut - Minijatura Ti Džej Šortsa, koristi Amerikanac faul u napadu Luke Mitrovića i na drugoj strani polaže lagano pored Nemanje Nedovića - 22:17. Usledio je još jedan loš napad crveno-belih, odmah Sferopulos na parket vraća Džoela Bolomboja! 

12. minut - Dobro se postavio Ajzea Kenan u odbrani, a potom proigrao Mitrovića na drugoj strani. Fauliran je centar Zvezde, ali neće imati slobodna bacanja budući da su sudije to videle kao faul na zemlji. 

11. minut - Sada je svoj ritam pronašao Ti Džej Šorts, Amerikanac vezuje četiri poena i povećava prednost Pariza na startu druge deonice - 20:17! Usledila je greška Milera-Mekintajera, ali kontru domaćina faulom seče Nemanja Nedović! 

Foto: Starsportphoto©

 
PRVA ČETVRTINA

10. minut - Prvim poenima Ti Džej Šortsa Pariz uspeva da dođe do prednosti u finišu prve četvrtine - 18:17. Loše su crveno-beli zatvorili period i dozvolili domaćinu da nametne svoj ritam igre. 

10. minut - Trojka Kenana na jednoj i Malkoma na drugoj strani, igra se u izuzetnom tempu u finišu prve četvrtine - 16:17!

9. minut - Sedam vezanih poena za Maodo Loa, Nemac je ponovo silno motivisan protiv Crvene  zvezde... 

9. minut - Brzi poeni za Loa u kontri, bio je domaćin u seriji, ali odgovara Ognjen Dobrić laganim poenima pod košem - 11:14! 

8. minut - Evo je i prva trojka za Parižane, precizan je Maodo Lo, svemu je prethodila mrtva lopta nakon promašaja Ifija - 9:12. Iskoristio je to Janis Sferopulos i promenio kompletnu petorku, na terenu su sada Gedraitis, Miler-Mekintajer, Dobrić i Mitrović. 

7. minut - Kupi Džoel Bolomboj ofanzivni skok i poentira pod košem. Na drugoj strani istom merom vraća Kracer - 6:12!

6. minut - Pet vezanih poena za Ajzeu Kenana, Amerikanac polaže loptu u koš nakon lepog prodora. Na drugoj strani pokušava Ifi, fauliran je šuter Pariza i imaće slobodna bacanja nakon TV tajm-auta - 4:10!

Foto: Starsportphoto©

 

5. minut - KENAAAAAAAN! Fantastično je Džoel Bolomboj ušao u utakmicu, sada je u uglu pronašao samog Kenana koji cepa mrežicu - 4:8!

4. minut - Uspeva Kevarijus Hejs da prekine seriju promašaja domaćeg sastava, nekadašnji centar Žalgirisa za sada je jedini strelac Pariza u Evroligi - 4:5!

3. minut - Iz drugog plana stiže Bolomboj i za tablu lepi Vorda, dobra energija crveno-belih u odbrani. Jedini što "škripi" je defanzivni skok budući da su Parižani već imali tri ekstra poseda. 

3. minut - Sjajna kombinacija Jaga Dos Santosa i Džoela Bolomboja, kruniše to ruski internacionalac laganim zakucavanjem - 2:5!

2. minut - KALINIĆ! Nekadašnji srpski reprezentativac odmah pali veliki broj navijača Crvene zvezde u Parizu! Pogađa Kalinić za tri poena. Vraća to odmah Kevarijus Hejs uz zvuk sirene - 2:3!

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad za Crvenu zvezdu pošto je bolji u skoku bio Džoel Bolomboj! Pokušao je sa poludistance Ajzea Kenan, ali nije bio precizan, na drugoj strani dobro se brani četa Janisa Sferopulosa - 0:0!

Petorka Zvezde za prvi meč u Evroligi: Dos Santos, Kenan, Kalinić, Daum, Bolomboj. 

PRE MEČA

20:55 - Sve je spremno za spektakl u Parizu! Zagrevanje je gotovo, uskoro počinje meč...

20:49 - Zvanično - Crvena zvezda večeras bez kapitena Branka Lazića! 

Foto: Starsportphoto

 

20:47 - Pravdu na večerašnjem meču deliće iskusni sudijski trojac - Karmelo Paterniko, Emilio Perez i Ana Panter!

20:40 - Trener Crvene zvezde - Janis Sferopulos, u najavi utakmice istakao je da njegovu ekipu očekuje teško gostovanje novopečenom učesniku Evrolige. 

- Igramo protiv Pariza u gostima, a nijedno gostovanje nije lako. To znači da treba da ostanemo fokusirani. Napravili smo plan kako da igramo protiv njih i veoma je važno da se držimo tog plana. Pariz je ekipa koja dugo igra zajedno. Zadržali su većinu igrača iz prošle sezone i dodali neka pojačanja. Uprkos promeni trenera, igraju slično kao prošle sezone. Uložićemo dosta napora na početku nove sezone u Evroligi, cilj nam je da tokom nje ostanemo fokusirani i da se borimo u svakoj utakmici. Na kraju ćemo videti šta će nam to doneti - rekao je Sferopulos. 

20:34 - Pariz je nekoliko dana uoči utakmice protiv Crvene zvezde objavio da je "Adidas Arena" rasprodata. Dvorana u francuskoj prestonici prima oko 8.000 navijača, a nema sumnje da će i četa Janisa Sferopulosa imati podršku. 

Foto: profimedia

 

20:27 - Srpski šampion uspeo je da sačuva kostur ekipe iz prethodne sezone, a angažovana su i velika pojačanja. Tu su povratnici - Nikola Kalinić i Ognjen Dobrić, te Ajzea Kenan, Kodi Miler-Mekintajer, Majk Daum i Uroš Plavšić.

20:21 - Najveća pretnja po koš Crvene zvezde biće Ti Džej Šorts. Amerikanac je tokom leta bio želja mnogih evropskih klubova, ali je nakon izvanredne prethodne sezone odlučio da ostane u francuskom klubu. Pored njega tu je i Maodo Lo, nemački reprezentativac je prethodne takmičarske godine propisno mučio crveno-bele. 

20:16 - Sastav Crvene zvezde za večerašnji meč još uvek nije poznat, ali je sigurno da u timu neće biti Miloša Teodosića. Iskusni plejmejker u poslednjem kolu prošle sezone zaratio je sa sudijama zbog čega je dobio suspenziju na dve utakmice. Kapiten - Branko Lazić, takođe je imao problema sa povredom i njegov nastup protiv Pariza je pod znakom pitanja. 

20:12 - Četa Janisa Sferopulosa polovična je na startu nove sezone pošto je u prvom kolu ABA lige poražena na gostovanju Dubaiju, dok je tokom vikenda u Beogradskoj areni savladala Mornar iz Bara. 

Foto: abaliga.com

 

20:07 - Crveno-beli na startu Evrolige gostuju prošlogodišnjem osvajaču Evrokupa - Parizu. Francuski klub osnovan je 2018. godine i u elitno takmičenje ulaze sa ulogom autsajdera. Uz to, Parižani su tokom leta promenili trenera pošto je Tijago Spliter zamenio Tomasa Isalu, koji je otišao put NBA lige. 

20:05 - Dobro došli na lajv prenos utakmice prvog kola Evrolige između debitanta u elitnom društvu - Partiza i Crvene zvezde. Sve detalje sa ovog meča uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Vulin odgovorio Milu: Može li Đukanović pesmu 'jači smo od Srbije' da otpeva na crnogorskom jeziku, da ga razumeju i drugi a ne samo Srbi?
Politika

Vulin odgovorio Milu: Može li Đukanović pesmu 'jači smo od Srbije' da otpeva na crnogorskom jeziku, da ga razumeju i drugi a ne samo Srbi?

"Kao i svi bivši Srbi i Milo Đukanović sanja da se osveti Srbiji, zato svaki mali uspeh slavi kao zlo naneto Srbiji", izjavio je potpresednik Vlade Republike Srbije, Aleksandar Vulin komentarišući izjavu Mila Đukanovića koji je ponovo kritikovao politiku zvaničnog Beograda, a upitan da li je pevao "jači smo od Srbije" odgovorio "a šta i da jesam?"

04.10.2024

21:36

TV

Izrael vodi borbe na četiri fronta! Za Netanjahua 7. oktobar bio je kao poklon! (VIDEO)
Live TV

Izrael vodi borbe na četiri fronta! Za Netanjahua 7. oktobar bio je kao poklon! (VIDEO)

Svi ruski, ali i veliki broj svetskih medija preneo je danas snimak iz Kurske oblasti gde se vidi uništeno NATO oružje. Izrael je nastavio napade na Liban i Gazu. Visoki zvaničnik Hamasa ubijen je u izraelskom napadu. IDF je naveo da je imao precizne obaveštajne podatke gde se nalaze visoki zvaničnici Hamasa. Izrael već godinama izvodi napade na Siriju, ali sada ih je pojačao. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i prof. dr Dragan Petrović, naučni savetnik.

03.10.2024

21:10

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija