• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

06.10.2024

19:37

(UŽIVO) Rodić se iskupio za kiks! Zvezda ponovo vodi!

Starsportphoto

Crvena zvezda

(UŽIVO) Rodić se iskupio za kiks! Zvezda ponovo vodi!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju ekipi IMT-a (19.00, Arena premijum 1), u okviru 11. kola Superlige Srbije. Sve detalje uoči meča, kao i sam tok utakmice, možete pratiti uživo iz minuta u minut na našem lajv blogu.

Izabranici Vladana Milojevića ne dolaze na večerašnje gostovanje optimistični, s obzirom da su pre svega nekoliko dana poraženi od ekipe Intera ubedljivim rezultatom 4:0, u okviru drugog kola Lige šampiona. Gledajući dosadašnje rezultate u domaćem šampionatu, crveno-beli nemaju razloga da brinu, jer ih dočekuje tim sa samog kraja prvenstvene tabele.

Na drugoj strani, ekipa IMT-a ima veoma težak zadatak - da prekine pobednički niz ekipe sa "Marakane" koja je u Superligi od početka nove sezone neporažena.

 

IMT - CRVENA ZVEZDA (1:2)

Strelci: Milson 35, Kur 56, Rodić 65,

Žuti kartoni: Novičić (IMT),

Grad: Loznica.

Stadion: "Lagator".

Kapacitet: 8.030.

Sudija: Jovan Šegrt (Srbija).

IMT: Vukliš - Popović, Bastaja, Batis, Konstatinov - Kur, Novčić, Krstić - Radočaj, De Kouto - Jović. 

Trener: Milan Đorđević.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Glazer - Prucev, Leković, Điga, Rodić - Kanga, Dalsio - Ilić, Maksimović, Milson - Duarte. 

Trener: Vladan Milojević.

 

UŽIVO:

DRUGO POLUVREME:

 

68. minut - Šteta! Konačno je Bruno Duarte zatresao mrežu protivnika, ali se glavni arbitar Jovan Šegrt odmah oglaasio i signalizirao da je reč o ofsajdu. Nakon provere sa VAR sobom, gol nije priznat.

65. minut - Iskupio se Milan Rodić za prethodni kiks itekako. Kanga je izveo korner, a kapiten ekipe je bio najbolji u skoku i matirao protivničkog čuvara mreže! Zvezda ponovo vodi - 2:1.

63. minut - Izmene u ekipi "traktorista" - Krstović umesto Novičića, Stevanović umesto De Kouta i Lebi umesto Jovića.

Foto: Starsportphoto©

 

60. minut - Ne manjka motivacije u taboru crveno-belih. Sasvim sigurno je, da je gol za izjednačenje pomutio nade izabranicima Vladana Milojevića da će ovaj meč rutinski privesti kraju, ali oni i dalje nastavljaju sa visokim presingom.

56. minut - IMT dolazi do izjednačenja. Reprezentativac Francuske Žoan Kur je sa velike distance, više od 40 metara, matirao izraelskog čuvara mreže, koji je u ovoj situaciji bio potpuno bespomoćan.

54. minut - Ponovo pokušava Bruno Duarte. Očigledna je želja brazilskog napadača da na ovom susretu zatrese mrežu rivala, ali mu to ni iz petog pokušaja nije uspelo. Vukliš briljira.

51. minut - Prilika za crveno-bele! Pokušao je Milson sa distance ali lopta se odbila do Maksimovića. Jedan od najmlađih fudbalera u našem prvenstvu je pokušao da nadigra dva fudbalera iz protivničkog tabora i pošalje loptu u gol, ali mu to nije pošlo od ruke. On je poslao loptu ka Iliću, ali je ona završila van terena.

Foto: Starsportphoto

 

48. minut - Izveli su "traktoristi" korner, Batis je šutao direktno ka Glazeru, bila je ovo odlična prilika da domaći dođu do izjednačenja, ali je izraelski čuvar mreže uhvatio živu loptu.

46. minut - Drugo poluvreme je upravo počelo. Bez izmena u obe ekipe.

PRVO POLUVREME:

45. minut - Kraj prvog poluvremena. Crvena zvezda vodi rezultatom 1:0, strelac za domaću ekipu internacionalac Angole Felisio Milson.

43. minut - U poslednjim minutima prvog dela igre pokušavaju "traktoristi" da podignu svoju igru na viši nivo. Radočaj je presekao loptu mladom Maksimoviću ispred nogu, prosledio je saigraču, ali su crveno-beli ponovo preuzeli posed. Deluje kao da se ekipa IMT-a polako budi.

Foto: Starsportphoto

 

40. minut - Ponovo stativa! Pokušao je Bruno Duarte da "levicom" pošalje loptu u gol, ali je stativa i ovoga puta bila saveznik domaćoj ekipi. Nastavljaju crveno-beli u ofanzivnijem tempu i nakon postignutog gola i ništa ne prepuštaju slučaju. Subjektivni osećaj je da mladi Jegor Prucev želi da se nametne, ruski fudbler konstantno uzima loptu i pored Milsona jedan je od najefikasnijih na terenu. 

35. minut - Uspeli su crveno-beli da dođu do vođstva i prevare odbrambeni bedem domaćih igrača. Duarte je poslao loptu ka Milsonu koji je bez puno muke spakovao u mrežu! Crveno-beli vode rezultatom 1:0!

Foto: Starsportphoto

 

33. minut - Evo je i prva prilika za ekipu IMT-a. De Kouto se osamio u kaznenom prostoru gostiju i loptu poslao Krstiću. Vezista domaćih je zahvatio glavom, ali je lopta otišla daleko iznad gola. 

29. minut - Ponovo pokušava Rodić. Dalsio je pogurao loptu ka kaznenom prostoru domaćih, a potom poslao kapitenu, koji je slabim udarcem jedva dobacio do golmana IMT-a Vukliša. Za sada najbolji na terenu domaće ekipe definitivno jeste golman, koji je blokirao brojne napade srpskog prvaka. 

Foto: Starsportphoto

 

26. minut - Imali su crveno-beli odličnu priliku za vođstvo. Nakon greške u protivničkom taboru, glavni arbitar je Zvezdi dodelio pokušaj iz slobodnog udarca, koji je neuspešno iskoristio Kanga. Internacionalac Gabona je prebacio jedva preko živog zida, lopta se odbila do Maksimovića koji je poslao Duarteu, a potom je neko od igrača iz protivničkog tabora izbacio loptu van terena.

21. minut - Još jedna odlična prilika za ekipu Vladana Milojevića. Rodić je poslao pas ka ruskom defanzivcu Jegoru Prucevu koji je pokušao, ali ponovo ništa. Rezultat posle dvadeset minuta igre ostaje nepromenjen - 0:0.

Foto: Starsportphoto

 

19. minut - Ponovo pokušava Duarte. Brazilac je šutao iskosa sa desne srane, ali Vukliš briljira na golu "traktorista".

17. minut - Srpski šampion konstantno drži loptu pod svojim nogama, i izvesno je da se ekipa sa začelja prvenstvene tabele muči kako bi je presekla i ukrala. Najbolji u redovima crveno-belih je za sada Dalsio, koji se konstantno nameće i jedan je od najvećih inicijatora napada.

13. minut - Ponovo šansa crveno-belih! Dalsio je solo akcijom krenuo ka golu domaćina, prosledio loptu Duarteu koji je šutao ka golu, ali je protivnički golman neutralizovao napad.

Foto: Starsportphoto

 

10. minut - Zvezda konstantno napada. Najpre je zapretio Luka Ilić, ali se ekipa IMT-a nekako odbranila, potom je pokušao i Điga, ali nije bio precizan.

7. minut - Malo je nedostajalo ekipi iz Ljutice Bogdana da dođu do vođstva. Kanga i Maksimović su vukli loptu do protivničkog kaznenog prostora, dobacili do Pruceva koji je poslao Milsonu. Felisio se nije puno razmišljao i sa 16 metara je pucao po lopti, ali je ona udarila o stativu.

Foto: Starsportphoto

 

3. minut - Crveno-beli su od samog starta nametnuli svoj ritam igre i preuzeli kontrolu nad loptom. Na drugoj strani, "traktoristi" su nešto opreznije i smirenije ušli u duel.

1. minut - Meč je počeo, prvi posed lopte imaju izabranici Vladana Milojevića.

PRE MEČA:

18.57 - Meč uskoro počinje.

18.52 - S obzirom da u startnoj postavi nema Uroša Spajića i Mirka Ivanića, kapitenska traka će biti na ruci Milana Rodića. 

Foto: Starsportphoto©

Milan Rodičć

18.45 - Srpski prvak će po drugi put u istoriji igrati na novoizgrađenom stadionu "Lagator" u Loznici, pošto je premijera bila krajem prošle sezone kada su crveno-beli pobedom nad Vojvodinom osvojili Kup (2:1).

Foto: Starsportphoto©

 

18.40 - Uoči večerašnjeg duela, trener crveno-belih Vladan Milojević najavio je hrabro izdanje svog tima protiv mlade i veoma perspektivne ekipe.

- Očekuje nas utakmica protiv nadahnute, mlade i poletne ekipe. Biće neizvesno, jer je IMT zaista dobar tim. Imaju mnogo mladih igrača, dobar su kolektiv, sjajno selektirani, o čemu pokazuju i transferi koje su imali u bliskoj prošlosti. Mnogo je tu mladih igrača koji su prošle godine osvojili Omladinsku ligu Srbije, tako da treba obratiti pažnju na čitav kolektiv. Smatram da situacija na tabeli ne oslikava njihov kvalitet i da to nije realno stanje - izjavio je Milojević na konferenciji za medije.

Foto: FK Crvena zvezda

Vladan Milojević

18.35 - I tradicija ide u prilog ekipi iz Ljutice Bogdana. Naime, crveno-beli su se u poslednje četiri godine sastali sa "traktoristima" četiri puta, a u svim duelima je Zvezda odnela pobedu.

18.25 - Prema procenama bukmejkera, kvota na pobedu Crvene zvezde iznosi 1,15, dok je kvota na trijumf njihovog večerašnjeg protivnika čak 19, što bi, u slučaju uspeha, predstavljalo pravu senzaciju.

Foto: tanjug/ap

Fudbaleri Crvene zvezde

18.20 - Pedantni strateg na klupi crveno-belih je posle ubedljivog poraza na "Đuzepe Meaci" u Milanu odlučio da potpuno promeša karte, i sa kombinovanim sastavom napadne tim sa začelja prvenstvene tabele.

Standarni Glazer zauzeće mesto među stativama, dok će u liniji ispred njega delovati mladi ruski fudbaler Jegor Prucev na desnom, odnosno oporavljeni Rodić na levom boku. Štoperski tandem će činiti Leković i Điga. Konce veznog reda Milojević je prepustio Dalsiu i Kangi, koji posle dužeg vremena igra od prvog minuta utakmice. Ofanzivu će predvoditi Ilić, mladi Andrija Maksimović i Milson, sa Brazilcem Brunom Duarteom u špicu.

 

 

18.10 - Poštovani čitaoci dobro veče i dobrodošli na lajv blog posvećem večerašnjem susretu između Crvene zvezde i IMT-a (19.00, Arena premijum 1), u okviru 11. kola Superlige Srbije. Sve detalje uoči meča, kao i sam tok utakmice, možete pratiti uživo iz minuta u minut na našem lajv blogu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija