• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.10.2024

19:30

(KRAJ) Zadar prokockao sve šanse, crveno-beli slave!

abaliga.com

Crvena zvezda

(KRAJ) Zadar prokockao sve šanse, crveno-beli slave!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su nakon drame ekipu Zadra u okviru 6. kola ABA lige sa 84:77 (14:31, 17:11, 22:16, 21:17).

Najefikasniji kod pobednika bili su Ognjen Dobrić i Kodi Miler Mekintajer sa po 16 poena, dok su Uroš Plavšić i Nikola Kalinić dodali 13, odnosno, 10 poena. 

Kod Zadra se istakao Ramljak sa 19 poena, dok je Amar Gegić dodao 18. 

.

 

ZADAR - CRVENA ZVEZDA 77:84 (31:14, 11:17, 16:22, 17:21)

Dvorana: Krešimir Ćosić

Grad: Zadar

Sudije: Damir Javor (Slovenija), Uroš Obrknežević (Srbija), Marko Mustapić (Hrvatska)

ZADAR: Mihailović, Kalajžić, Vol, Klarica, Gegić, Proleta, Žganec, Josipović, Mazalin, Dundović, Ramljak, Žilbert.

Trener: Danijel Jusup

C. ZVEZDA: Miler-Mekintajer, Kenan, Teodosić, Mitrović, Lazić, Kalinić, Daum, Gedraitis, Plavšić, Davidovac, Dobrić, Dos Santos.

Trener: Janis Sferopulos

UŽIVO:

ČETVRTA ČETVRTINA:

40. minut - Au, šta je sada izmislio Teodosić! Delovalo je da nema kud, a onda je uočio dodavanje za Dobrića i lake poene za sutrašnjeg slavljenika - 74:81.

39. minut - Kakav propust Zadrana! Nisu izveli loptu za pet sekundi, ovakve greške mogu skupo da koštaju domaće.

38. minut - Kodi Miler-Mekintajer prelepo fintira Mazalina i sa mnogo osećaja poentira sa visine penala. Svaki koš je sada zlata vredan - 74:79.

37. minut - Osetio je Mitrović kontakt Žganeca, pa je iskoristio prednost u brzini, obišao centra Zadra i zakucao - 71:76.

Foto: abaliga.com

 

36. minut - Izlazi šut Kalinića iz obruča, ali je na pravom mestu Mitrović i uspeva da vrati loptu u koš - 69:72.

35. minut - Gegić ostaje sam i uspeva da pogodi. Jako bitni poeni za Zadar - 69:70.

34. minut - Evo i Kalinića! Lep prodor i poeni levom rukom sa mnogo osećaja - 66:67.

33. minut - Odlična reakcija Mitrovića i poeni Novosađanina nakon ukradene lopte - 64:65.

32. minut - Lepo se snašao Mihailović i stigao do poena. Biće neizvesno do samog kraja - 62:63.

31. minut - Kalinić nije u ovom meču. Vratio se posle više vremena na klupi i odmah napravio faul u napadu.

TREĆA ČETVRTINA:

30. minut - Napokon ide trojka! Nekoliko dobrih šuteva Zvezde, ali slab ishod. Ovoga puta je Gedraitis uspeo da pogodi - 60:63.

29. minut - Greška Plavšića u odbrani košta crveno-bele dva laka poena - 58:60.

Foto: abaliga.com

 

28. minut - Napokon Kenan! Već neko vreme je Amerikanac u šuterskoj krizi, ali je sada uspeo da pogodi trojku - 56:58.

26. minut - Još jedan loš napad crveno-belih. Nepotreban faul u napadu Plavšića prilikom borbe za poziciju. Uspeli su da se odbrane Beograđani, pa je Gedraitis lako poentirao u kontri - 52:55.

25. minut - Propuštena je prilika da se aktuelni prvaci malo odlepe od upornih domaćina. Teodosić je izgubio loptu, a pre toga je Gedraitis promašio iz dobre pozicije za tri - 52:53.

24. minut - Vidi sve Rokas Gedraitis! Kako se lepo snašao lukavi Litvanac i proigrao Plavšića koji završava sjajnim zakucavanjem - 49:51.

 

 

23. minut - Kakav pogodak Amara Gegića. U kontaktu sa Dobrićem je uspeo da iznese i poentira o tablu - 49:49.

22. minut - Precizan je i Mekintajer iz daljine! Amerikanac dovodi crveno-bele u vođstvo - 44:47! Potpuni raspad Zadrana i novi poeni gostiju - 44:49.

21. minut - Eto ga! Izjendačenje u Zadru i to trojkom Dobrića - 44:44!

DRUGA ČETVRTINA:

Dobrić je najefikasniji u prvih 20 minuta sa 11 poena, dok je Mihailović predvodio Zadrane sa deset koševa.

Foto: aba-liga.com

 

20. minut - Teooo! Pogađa za tri poena iskusni plejmejker, to je trebalo - 42:38. JOŠ JEDNA! Sjajni Ognjen Dobrić nastavlja da rešeta - 44:41.

19. minut - Plavšić je iskoristio oba slobodna bacanja, a suvišno je govoriti koliko to znači za samopouzdanje centra koji je, silom prilika, "bačen u vatru" - 42:35.

18. minut - Imali su crveno-beli priliku da još više smanje prednost, ali nekoliko izgubljenih lopti im je omelo te namere. Žganec je iskoristio izgubljenu loptu i proigrao Gilberta za lake poene - 42:33.

Foto: abaliga.com

 

17. minut - Lepo čita situaciju Mekintajer i ostavlja lake poene za Gedraitisa - 39:29.

Dosuđen je faul u napadu Davidovcu zbog kojeg je rođeni Zrenjaninac poludeo na sudiju Javora. Naravno, iskusni arbitar nije propustio priliku da Dejanu "lupi" tehničku - 39:27.

16. minut - Odlična reakcija Crvene zvezde, pogotovo u odbrani. Davidovac je ukrao loptu i lako zakucao na drugoj strani - 37:27.

15. minut - Fantastično Dobrić koristi prostor i unosi energiju svojim saigračima. Pored dobre odbrane, ume "kobra" i za tri poena - 37:25!

Foto: abaliga.com

 

14. minut - Loš napad i loše rešenje Dos Santosa. Promašio je Gegić, ali je Ramljak omogućio novi napad.

13. minut - Stao je malo šut Zadrane, što je bio za očekivati. Dobro koriste to gosti, pre svih Dobrić, koji upisuje prve poene - 37:20.

PRVA ČETVRTINA:

Katastrofalna četvrtina crveno-belih. Ako se po jutru dan poznaje, i drugi hrvatski predstavnik će doći glave aktuelnom prvaku. Nestvarno Zadrani šutiraju. Pogodili su šest trojki iz osam pokušaja, pa je nada gostiju da će "vruća ruka" u jednom trenutku da se ohladi.

9. minut - Nestvarno igraju domaći i deluje da svaka lopta ulazi u koš. Crveno-beli deluju potpuno šokirano "blickrigom" Zadrana - 30:14.

1. minut - Zadrani su otvorili meč pogotkom za tri, a Plavšić je odmah uzvratio pogotkom uz faul. Centar Zvezde nije iskoristio dodatno slobodno bacanje - 3:2.

PRE MEČA

19.50 - Zadrane napadački predvodi Vladimir Mihailović sa prosekom od 15 poena po meču.

19.40 - Crveno-beli su, posle dva poraza u ranoj fazi nove sezone, pred imperativom pobede na svakom susretu, pa je tako i ovoga puta.

19.20 - Na prethodna 33 susreta dva kluba Crvena zvezda je slavila čak 27 puta, dok su Zadrani upisali šest pobeda, a veći deo istih dogodio se pre više od 10 godina.

19.10 - Janis Sferopulos je najavio da će njegov tim morati da pronađe dodatnu energiju za drugi meč u 48 sati.

19.00 - Dobrodošli na tekstualni prenos utakmice Zadar - Crvena zvezda.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!
REPUBLIKANCI BESNI

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!

Ako Donald Tramp postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, on će pokrenuti „totalni rat“ protiv britanskog premijera Kira Starmera zbog navodnog mešanja Laburističke partije u američke izbore u korist potpredsednice Kamale Haris, prenosi Dejli mejl pozivajući se na neimenovane izvore iz Konzervativne partije.

28.10.2024

07:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija