• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.10.2024

17:00

(KRAJ) Beograđani ubedljivi u Subotici (VIDEO)

Starsportphoto©

Crvena zvezda

(KRAJ) Beograđani ubedljivi u Subotici (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Spartak u Subotici 5:1 u okviru 13. kola Superlige.

Pitanje pobednika bilo je rešeno posle prvog poluvremena. Tokom ovog dela igre, u strelce su se upisali Silas u 18, odnosno Milan Rodić u 40. minutu i tako najavili ubedljiv trijumf. U nastavku je usledila kanonada crveno-belih, Ndijaje je pogodio u 52, desetak minuta kasnije se Milson upisao u strelce, dok je tačku stavio Katai u 72. minutu. Počasni gol za domaćina postigao je Bijelović. 

 

 

SPARTAK- CRVENA ZVEZDA 1:5 (0:2)

Strelci: Bijelović 57 - Silas 18, Rodić 40, Ndijaj 52, Milson 62, Katai 72.

Grad: Subotica

Stadion: Gradski stadion Subotica

Kapacitet: 13.020

Sudija: Nikola Radaković

SPARTAK: Dulić - Kaike, Vitorović, Bogićević, Palasios - Todoroski, Ćalasan, Kolarić, Kvaku (od 63. Ebuka), Mijić (od 47. Lukić) - Babić (od 80. Peić).

Trener: Miloš Kruščić

CRVENA ZVEZDA: Ilić - Seol, Điga, Leković, Rodić (od 72. Milosavljević) - Krunić (od 65. Krunić), Kanga - Silas (od 65. Radonjić), L. Ilić (od 78. Maksimović), Milson - Ndijaj (od 65. Katai).

Trener: Vladan Milojević

Žuti kartoni: Kaike 19.

DRUGO POLUVREME:

90. minut - Nema nadoknade, odmah je odlučio Radaković da označi kraj meča. Ubedljiva pobeda aktuelnog šampiona.

87. minut - Inicijativa je potpuno na strani crveno-belih. Deluju gosti na trenutke i nezainteresovano za gol domaćih.

84. minut - Probali su Subotičani dugom loptom da uposle Peića koji je maločas ušao u igru. Mladi napadač nije uspeo da stigne do te lopte pre Lekovića, pa je napad propao.

80. minut - Bravure Aleksandra Kataija se nastavljaju. Zaluđuje defanzivce Spartaka iskusni napadač svakojakim fintama i potezima.

Foto: Starsportphoto©

 

77. minut - Potpuno je opao ritam u ovim trenucima i jasno je da oba tima samo čekaju znak za kraj susreta.

72. minut - Prelepa akcija, sjajne kombinacije okončane su pogotkom Aleksandra Kataija i to glavom! Ume veliki majstor na sve načine da postigne gol, već ih je dao 117.

70. minut - Kontroliše prostor Điga i sjajno ometa napadače Spartaka. 

66. minut - Kaike je pripretio i opasno se približio šesnaestercu gostiju, ali je odlično odreagovao Điga i otklonio opasnost.

62. minut - Naljutio je pogodak Bijelovića crveno-bele, pa su odmah priređene dve odlične akcije. Ndijaje je promašio, ali je onda usledila sjajna kombinacija Milsona i Silasa, koji je okončan golom Angolca.

61. minut - Lepa prilika za Crvenu zvezdu, probao je Ndijaj. Odličan prodor i udarac, ali je lopta prošla tik pored stative.

57. minut - Gol za domaće! Jako nespretna i loša reakcija odbrane Zvezde, pre svih golmana Ilića. Odbila se lopta posle udarca Todoroskog i to je iskoristio Bijelović.

52. minut - Ne greši Ndijaje i sada je to sigurnih 3:0. Čini se da je na ovoj utakmici pobednik odavno poznat. 

49. minut - Penal za crveno-bele! Trapava intervencija Ćalasana i igranje rukom. Kapiten Spartaka je zbog portesta dobio i žuti karton.

46. minut - Bolje deluje Spartak na početku drugog poluvremena. Očigledno im je prijao mali odmor i dogovor sa trenerom Kruščićem.

PRVO POLUVREME:

Poluvreme je. Odlična igra Crvene zvezde i rutinski odrađen posao Milojevićevih izabranika. Spartak nije odmah "pao mrtav", borio se, pokušavao, ali jednostavno je kvalitet rivala prevelik.

Foto: Starsportphoto©

 

45. minut - Pokušao je Mijić i uspeo da nadskoči Đigu, ali nije lepo plasirao loptu glavom. Sudija Radaković je pokazao minut nadoknade u prvom poluvremenu.

40. minut - Fauliran je Seol na ivici kaznenog prostora Spartaka. Opasna pozicija za goste. Ilićev centaršut je Rodić spakovao u mrežu! 2:0 za Beograđane.

35. minut - Probudila je prilika Todoroskog Subotičane. Igra se sada i na polovini Zvezde, nije lopta pred kaznenim prostorom Dulića toliko.

32. minut - Ume i Spartak da "bocne"! Fantastičan prodor Todoroskog, kog je srušio Leković, ali je sudija ostao nem. Jako dobra prilika za domaće i malo posla za golmana Ilića.

Foto: Starsportphoto©

 

30. minut - Opasan prodor Milsona i udarac pred Dulićem je prekinula sudijska pištaljka. Angolac se našao u nedozvoljenoj poziciji.

26. minut - Malo je nedostajalo Zvezdi da uveća prednost. Pravu zbrku pred golom nije iskoristio Ndijaj, već mu je lopta pobegla pre nego što je uspeo da šutne.

22. minut - Napadaju crveno-beli uprkos golu prednosti. Spartak se povukao nazad i deluje kao da im je pogotak gostiju uzdrmao samopouzdanje.

18. minut - GOL! Odlično se Silas snašao i glavom plasirao loptu u mrežu. Jako dobra reakcija Zvezdinog internacionalca i vođstvo za favorita - 1:0.

Foto: Starsportphoto©

 

14. minut - Drži se Spartak. Nakon početka u kojem su crveno-beli dominirali loptom, uspeli su svetlo plavi da uspore napredak prvoplasirane ekipe.

8. minut - Pridružio se udarcima ka golu Spartaka i Rodić. Polako, ali sigurno gosti nameću svoju igru i dominiraju.

6. minut - Pokušaj crveno-belih preko Ndijajea. Francuski napadač je probao glavom, ali je lopta završila preko glave mladog golmana Dulića.

2. minut - Sjajan prodor snažnog Ndijajea po levoj strani i izboren korner za crveno-bele. Kanga je centrirao, ali je odlično intervenisao Vitorović.

1. minut - Počela je utakmica u Subotici. Prvi loptu u svom posedu imaju gosti i odmah pokušavaju da uposle Ndijajea u špicu.

PRE MEČA:

17.41 - Još malo atmosfere sa Gradskog stadiona.

Foto: Starsportphoto©

 

17.40 - Izašli su igrači Crvene zvezde na stadion u Subotici i započeli zagrevanje.

Foto: Starsportphoto©

Fudbaleri Zvezde na zagrevanju

17.16 - Što se Subotičana tiče, nalaze se u zoni ispadanja i vode grozničavu borbu sa dna tabele. 

Standings provided by Sofascore

 

17.05 - Poznati su sastavi za današnji duel:

SPARTAK: Dulić - Kaike, Vitorović, Bogićević, Palasios - Todoroski, Ćalasan, Kolarić, Kvaku, Mijić - Babić

CRVENA ZVEZDA: Ilić - Seol, Điga, Leković, Rodić - Krunić, Kanga - Silas, L. Ilić, Milson - Ndijaj

17.00 - Dobrodošli na tekstualni prenos utakmice Spartak - Crvena zvezda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!
REPUBLIKANCI BESNI

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!

Ako Donald Tramp postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, on će pokrenuti „totalni rat“ protiv britanskog premijera Kira Starmera zbog navodnog mešanja Laburističke partije u američke izbore u korist potpredsednice Kamale Haris, prenosi Dejli mejl pozivajući se na neimenovane izvore iz Konzervativne partije.

28.10.2024

07:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija