• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Đ. M.

27.10.2024

16:50

Sudije gov*ari, opasno me nerviraju! Moka o odnosu Evrolige prema Zvezdi i Partizanu!

ATA Images

Crvena zvezda

Sudije gov*ari, opasno me nerviraju! Moka o odnosu Evrolige prema Zvezdi i Partizanu!

Podeli vest

Zoran Slavnić je za Informer poručio da Crvena zvezda i Partizan imaju očajan tretman od strane evroligaških sudija, kao i na to da iz tog takmičenja na našu zemlju gledaju kao malu.

Crvena zvezda i Partizan od početka sezone igraju po sistemu "toplo-hladno". Prvima dobro ide u Evroligi, drugima u ABA ligi... Sve u svemu, prolaze kroz nestabilan period, pa je što pre potrebno doći do kontinuiteta dobrih igara.

Kao veliki navijač crveno-belih i njihova legenda, Zoran Slavnić je više nego kompetentan da priča o aktuelnim košarkaškim temama, a na pitanje Informera zbog čega Zvezda ima padove, odgovorio je:

- Nisu to padovi. Izgubili su u Splitu, a Zadar je težak teren. Forma jeste promenljiva, ali ne bih rekao da su to padovi - kratko je poručio popularni Moka.

Da li je slabiji start Zvezde u ABA ligi signal da ona više nije tako važna?

- ABA liga je i dalje važna, jer šta će biti ako se ne dobiju specijalnu pozivnicu Evrolige? Šta će igrati, Žikino kolo? Mora da se igra ABA liga i da se osvoji kako bi bio siguran da ćeš ići u Evroligu. Tačnije, nije ni tada sigurno, nego su 90 odsto šanse. U suprotnom, oni mogu da promene sistem i da daju nekim drugima kao što su Pariz, Dubai, a šta bi bilo i da se Rusi vrate? - postavlja legitimno pitanje Slavnić.

Foto: ATA Images

 

Samim tim, zanimalo nas je šta Moka misli o tome šta će se desiti ukoliko se sve spomenuto obistini.

- Ako se sve to desi, Evroliga će biti kao Liga šampiona u fudbalu. Biće 150 klubova, milion tabela, neće se znati ko ide dalje i kako... To je samo finta da se zaradi novac. Ako nema kvaliteta, esencije, ljudi neće pratiti, neće biti zanimljivo. Proširiće ligu, ali ako hoće da ona bude elitna, moraće da se uvede ispadanje iz lige. Ne sme više da se pozivnice dele unapred, kao sa španskim klubovima. Oni budu sedmi ili osmi u domaćem prvenstvu, a potpisuju ugovore na četiri godine, zato što su Španci gov*ari bili glavni.

Slavnić je ponovio da nije mnogo važno na kojoj će poziciji završiti Zvezda na tabeli ABA lige:

- Boli je ku*ac, treba samo da uđe u četiri najbolje ekipe, finale je svakako Crvena zvezda - Partizan. Svakako moraš da budeš prvi, tako da nije tako važno kako ćeš igrati tokom sezone. Obično su igrači umorni od Evrolige, a ako se namesti da se utakmica igra u četvrtak, pa onda u subotu, to je stvar umora, a ne kvaliteta. I to je možda čak i dobro, jer se onda drugi igrači razigravaju, oni sa manjim minutažama.

Foto: Starsportphoto

 

Osvrnuo se Moka i na katastrofalno suđenje na Zvezdinoj utakmici sa Barselonom:

- Zvezda je trebalo da bude na 4:0, teško smo pokradeni protiv Barselone. Tu sam ogorčen, jer nismo imali normalan tretman od strane sudija. Iako smo dva puta imali pobedu u rukama protiv Barselone, možda se zbog toga desila slabija partija u Madridu protiv Reala.

Za kraj je naš sagovornik govorio o lošem odnosu sudija prema Zvezdi i Partizanu u Evroligi:

- Jeste, mala smo zemlja, a oni su bezobrazni. Mi smo zemlja košarke, a na nas gledaju kao da smo banana država. Drugi uživaju više respekta od sudija gov*ara i to me nervira. Nervira me i kad Zvezda dobije zahvaljujući sudijama, ali ovo protiv Barse je bilo preterano - zaključio je Zoran Slavnić razgovor za Informer.

Legendarni Moka je košarku u Zvezdi igrao u periodu od 1967. do 1977. godine i sa njome je dva puta bio šampion Jugoslavije. Trener joj je bio u dva navrata - od 1988. do 1991. godine, odnosno u sezoni 1994/95. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!
REPUBLIKANCI BESNI

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!

Ako Donald Tramp postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, on će pokrenuti „totalni rat“ protiv britanskog premijera Kira Starmera zbog navodnog mešanja Laburističke partije u američke izbore u korist potpredsednice Kamale Haris, prenosi Dejli mejl pozivajući se na neimenovane izvore iz Konzervativne partije.

28.10.2024

07:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija