• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.Č.

20.05.2024

14:42

Poznat spisak Hrvata za EURO! Modrić će voditi "vatrene" kroz "grupu smrti"!

EPA Images

EURO 2024

Poznat spisak Hrvata za EURO! Modrić će voditi "vatrene" kroz "grupu smrti"!

Podeli vest

Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić objavio je preliminarni spisak igrača na koje računa za predstojeće Evropsko prvenstvo (14. jun – 14. jul) u Nemačkoj! Na spisku se nalazi 26 igrača, kao i devetorica koji su za sada rezerve!

Hrvati će se okupiti 26. maja kada će i započeti pripreme za Evropski šampionat. Dalić se odlučio za kombinaciju mladosti i iskustva, a najveće iznenađenje predstavlja poziv za Dinamovog Petra Sučića, kao i fudbalera nemačkog Karlsruea Igora Matanovića.

 

 

Evo i kompletnog spiska:

Golmani: Dominik Livaković (Fenerbahče), Ivica Ivušić (Pafos), Nediljko Labrović (Rijeka).

Odbrana: Josip Juranović (Union Berlin), Josip Stanišić (Bajer Leverkuzen), Martin Erlić (Sasuolo), Josip Šutalo (Ajaks), Domagoj Vida (AEK), Marin Pongračić (Leće), Joško Gvardiol (Mančester siti), Borna Sosa (Ajaks).

Vezni red: Luka Modrić (Real Madrid), Marcelo Brozović (Al Nasr), Mateo Kovačić (Mančester siti), Lovro Majer (Volfsburg), Mario Pašalić (Atalanta), Luka Ivanušec (Fejenord), Martin Baturina (Dinamo), Luka Sučić (Salcburg), Nikola Vlašić (Torino).

Napad: Ante Budimir (Osasuna), Andrej Kramarić (Hofenhajm), Bruno Petković (Dinamo), Ivan Perišić (Hajduk), Marko Pjaca (Rijeka), Marco Pašalić (Rijeka).

Foto: EPA Images

 

Na rezervnom spisku nalazi se devet igrača i to:

Borna Barišić (Rendžers), Duje Ćaleta-Car (Lion), Kristijan Jakić (Augzburg), Dominik Kotarski (PAOK), Toni Fruk (Rijeka), Marin Ljubičić (LASK), Igor Matanović (Karlsrue), Niko Kristian Sigur (Hajduk), Petar Sučić (Dinamo).

Foto: EPA Images

 

Svestan je selektor Dalić da njegovu reprezentaciju očekuje težak posao, s obzirom na to da će igrati u "grupi smrti" protiv Španije, Italije i Albanije.

- Svesni smo velike ambicije i očekivanja kod svih, ali isto tako smo svesni koliko dobrih reprezentacija će igrati na Euru. Imamo najtežu moguću grupu, biće zaista jako, jako teško. Napravili smo rezultat koji smo morali, a to je plasman na Euro. Sve ostalo je bonus - rekao je Dalić nakon objave spiska i dodao:

- Nema nikakvog pritiska i idemo da odigramo najbolje što možemo. Svesni smo da nikad nećemo imati brojniju podršku navijača kao na ovom Evropskom prvenstvu, znam da očekuju mnogo od nas i mi ćemo se truditi - poručio je selektor Hrvatske.

Foto: tanjug/ap

 

Hrvati će u sklopu priprema odigrati dve prijateljske utakmice - protiv Severne Makedonije 3. juna i pet dana kasnije protiv Portugala. U prvom kolu Evropskog prvenstva igraće protiv Španije 15. juna u Berlinu, sledi duel sa Albanijom (19. jun, Hamburg) i u poslednjem kolu okršaj sa Italijanima koji je zakazan za 24. jun u Lajpcigu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!
Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!

Jedinice grupe "Sever" su kod Volčanska, Bočkova i Lipcova u rejonu Harkova porazile ljudstvo i opremu 36. brigade marinaca, 113. brigade kopnene odbrane i 13. brigade Narodne garde. Pored toga, odbijen je kontranapad jurišnih grupa neprijateljske 71. brigade. Ovo je na jutanjem brifingu rekao portparol Ministarstva odbrane,general-potpukovnik Igor Konašenkov.

24.06.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija