• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

04.06.2024

19:45

Kraj u Beču! Srbija izgubila od Austrije u proveri pred EP! (FOTO/VIDEO)

AP PHOTO

EURO 2024

Kraj u Beču! Srbija izgubila od Austrije u proveri pred EP! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je od Austrije u Beču sa 2:1 (2:1) u prvoj proveri pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Golove za Austriju postigli su Vimer i Baumgartner u 10. i 13. minutu, dok je strelac jedinog gola za Srbiju bio Strahinja Pavlović u 35. minutu.

Srbija će, kao što je poznato, u grupi na kontinentalnoj smotri biti sa Engleskom, Danskom i Slovenijom, a nakon Austrije, naš nacionalni tim odmeriće snage i sa Švedskom, nakon čega će 16. juna odigrati prvi meč na turniru protiv jednog od favorita za osvajanje šampionata, Engleske.

 

AUSTRIJA - SRBIJA  2:1 (2:1) (KRAJ)

Strelci: Vimer 10, Baumgartner 13 - Pavlović 35

Grad: Beč.

Stadion: Ernst Hapel.

Kapacitet: 50.865.

Sudija: Antonio Nobre (Portugal).

Žuti kartoni: Arnautović, Poš, Lajmer (Austrija).

AUSTRIJA: Penc - Veber (od 60. Linart), Danso (od 73. Korfeld), Poš - Zajvald, Grilič (od 43. Lajmer) - Vimer (od 78. Entrup), Baumgartner (Viman), Pras, Šmid (od 60. Gril) - Arnautović (od 46. Gregorič).

Selektor: Ralf Rangnik.

SRBIJA: V. Milinković-Savić - Veljković, Spajić (od 46. Milenković), Pavlović - Gaćinović (od 61. Birmančević), Živković, Maksimović (od 43. Ilić), Gudelj (od 61. Samardžić) - S. Milinković-Savić (od 76. Lukić), Tadić (od 46. Mitrović) - Vlahović (od 76 Jović).

Selektor: Dragan Stojković.

 

 

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

KRAJ U BEČU, SRBIJA JE IZGUBILA OD AUSTRIJE!

90. minut - Tri minuta nadoknade.

88. minut - Kamere su uhvatile selektora Srbije besnog zbog jedne odluke sudije.

87. minut - Mitrović je na zemlji! Izgleda da je doživeo nezgodan udarac nakon duela sa Kerfeldom. Podsetimo, napadač Al Hilala imao je povredu zadnje lože zbog čega je bio u trci sa vremenom da nastupi na EP.

84. minut - Slobodan udarac za Ivana Ilića, ali ide to daleko preko gola. Ni blizu nije bio fudbaler italijanskog Torina.

78. minut - Lajmer je izašao sam ispred Vanje, naš golman je nogama uklizao i zaustavio napad. Spasila se Srbija novog gola.

Foto: Reuters

 

 

76. minut - Piksi na teren šalje Jovića i Lukića, izlaze Vlahović i Segej.

72. minut - Mitrović je dobio žuti karton zbog prigovora. Smtrao je da je defanzivac Austrije Poš napravio prekršaj za penal.

67. minut - Fantastična reakcija Strahinje Pavlovića u defanzivi. Štoper Salcburga danas je jedan od najboljih igrača "orlova"!

61. minut - Izlaze iz igre Gudelj i Gaćinović, na terenu su Samardžić i Birmančević.

60. minut - Trostruka izmna u Austriji. Rangnik na teren šalje Linarta, Grila i Vimana, iz igre izlaze Baumgartner, Veber i Šmid.

Foto: AP PHOTO

 

 

55. minut - Nakon kornera Gaćinovića probao je Sergej, ali ide to preko gola golmana Austrije.

48. minut - Opasno je pred golom Srbije, Vimer je bio blizu gola, ali opasnost otklanja Vanja.

46. minut - Ušli su Aleksandar Mitrović i Nikola Milenković, izašli su Uroš Spajić, i Dušan Tadić. I u Austriji promena, umesto Arnautovića na terenu je Gregorič.

Foto: AP Photo/Matthias Schrader

 

 

PRVO POLUVREME

45. minut - Kraj prvog poluvremena u Beču! Srbija je očajno krenula, primila je dva gola, ali se vratila preko Strahinje Pavlovića, koji je pogodio za 2:1. Na kraju, naša ekipa odlazi na pauzu sa podnošljivim rezultatom.

43. minut - Mora Maksimović van terena! Ivan Ilić će umesto njega na teren.

Foto: Reuters

 

 

41. minut - Maksimović je nakon jednog sudara završio sa čalmom na glavi. Ovo uopšte ne deluje kao prijateljski meč, već kao vrlo bitan takmičarski!

40. minut - Sudija iz Portugala Nobre progledao je kroz prste Arnautoviću, koji već ima žuti karton. On je udario Veljkovića nakon duela, ali nije dobio drugi žuti karton.

35. minut - Evo gola za Srbiju! Strahinja Pavlović je strelac! Probao je Spajić, pogodio je stativu, Pavlović na pravom mestu za 2:1!

 

 

33. minut - Poništen gol Austriji zbog ofsajda. Ali, još jedna očajna reakcija fudbalera Srbije.

30. minut - Tenzije na terenu! Nakon faula Maksimovića, u klinču su se našli Tadić i Vimer!

25. minut - Novi pokušaj za Austriju, ali ovog puta golman Srbije na visini zadatka.

21. minut - Nakon što su Austrijanci dali dva gola, tempo igre je opao. Srbija osim pokušaja Tadića nije imala neku bolju šansu.

16. minut - Prva velika prilika za Srbiju! Tadić je pucao nakon odbitka sa nekih 15 metara, pored gola!

Foto: Reuters

 

 

13 minut - Sprema se katastrofa Srbije! Baumgartner je strelac, 2:0 za Austriju!

 

 

10. minut - Vodi Austrija! Pukla je odbrana Srbije, strelac je napadač Volfsburga Vimer!

 

 

3. minut - Smušen početak "orlova" u Beču! Ne uspeva Srbija da spoji više od tri dodavanja, sada je Veber dugom loptom pokušao da proigra Šmida, na mestu je bio Strahinja Pavlović. 

1. minut - Utakmica je počela i odmah uzbuđenje pred golom Srbije... Baumgartner i Spajić su bili u duelu, Austrijanci traže penal, ali glavni arbitar Antonio Nobre samo je odmahnuo rukom. 

PRE MEČA

20:43 - Imaće reprezentacija Srbije veliku podršku sa tribina da se naslutiti nakon intoniranja himne. 

20:38 - Marko Arnautović će večeras sa kapitenskom trakom predvoditi Austriju. Fudbaler srpskih korena srdačno se pozdravio sa svim reprezentativcima Srbije. 

20:29 - "Orlovi" su poslednji put protiv Austrije igrali 2017. godine, tada je u Beču naš večerašnji rival slavio sa 3:2. U sastavu Srbije od još uvek aktivnih reprezentativaca bili su - Dušan Tadić, Aleksandar Mitrović i Mijat Gaćinović. 

20:22 - Dok se sprema duel Austrije i Srbije, naš rival u grupnoj fazi - Slovenija, upisala je pobedu na startu priprema za Evropsko prvenstvo pošto su na svom terenu bili bolji od Jermenije sa 2:1. 

20:16 - Evo ga i grafički prikaz startne postave Srbije! 

 

 

20:07 - Selektor Austrije - Ralf Rangnik, odlučio se za sledećih 11: Penc - Vimer, Poš, Danso, Veber - Zivald, Grilič - Šmit, Pras, Baumgartner - Arnautović. Na klupi su još: Balo, Daniluč, Entrup, Gregorič, Grul, Hedi, Kajnc, Lajmer, Lajner, Leval, Lajnhart, Mveno, Kuerfild, Seidl i Vajman. 

19.55 - Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi na teren je izveo sastav kakav dosad nismo imali prilike da vidimo. U prvoj postavi našao se štoper Crvene zvezde Uroš Spajić, kao možda jedno od iznenađenja, a tu su još: Vanja Milinković-Savić, Miloš Veljković, Strahinja Pavlović, Mijat Gaćinović, Andrija Živković, Nemanja Maksimović, Nemanja Gudelj, Sergej Milinković-Savić, Dušan Tadić i Dušan Vlahović.

19.50 - Fudbalski savez Srbije objavio je nove dresove u kojima će igrati naš nacionalni tim, a kako oni izgledaju, pogledajte na fotografiji i videu ispod.

 

 

 

19.45 - Dobrodošli na blog uživo posvećen prijateljskoj utakmici Austrija - Srbija. Na ovom linku možete pratiti tekstualni prenos utakmice iz Beča, kao i sve pojedinosti vezane za samu utakmicu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 3 nedelje

... Srbija bi trebala izgubiti utakmicu, pojma nemaju.

Izbori 2024

Vesti

TV

Ovo je bila rasprava dva prgava starca! Ni Tramp, ni Bajden, nisu poslali nijednu pametnu poruku svojim glasačima! (VIDEO)
Live TV

Ovo je bila rasprava dva prgava starca! Ni Tramp, ni Bajden, nisu poslali nijednu pametnu poruku svojim glasačima! (VIDEO)

Juče je održana prva televizijska debata između predsedničkih kandidata u Sjedinjenim Američkim Državama Donalda Trampa i Džozefa Bajdena. Taj događaj su za Informer, tokom gostovanja u "Info jutru", komentarisali Darko Obradović iz Centra za strateške analize , Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog bratstva i Zoran Milosavljević sa Instituta za političke studije.

28.06.2024

10:33

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija