• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

07.06.2024

22:41

Bruka na "Vembliju" - Englezi doživeli nezapamćenu blamažu! Rival Srbije izgubio od ekipe koja ne ide na EURO... (VIDEO)

Tanjug/AP

EURO 2024

Bruka na "Vembliju" - Englezi doživeli nezapamćenu blamažu! Rival Srbije izgubio od ekipe koja ne ide na EURO... (VIDEO)

Podeli vest

Island šokirao 90.000 navijača na najvećem stadionu na Ostrvu.

Devet dana ostalo je do meča Srbije i Engleske na startu Evropskog prvenstva. "Orlovi" su odmah po objavljivanju žreba bili prežaljeni budući da će nam rival u prvom kolu kontinentalne smotre biti favorit za titulu. Ipak, realnost je nešto drugačija posebno nakon što je četa Gereta Sautgejta večeras doživela nezapamćenu blamažu pred put u Nemačku. Island je na krcatom "Vembliju" slavio sa 1:0 (1:0) i produbio krizu kod Ostrvljana. 

Situacija u taboru Gordi Albiona je sve samo ne sjajna. Nakon što je selektor Geret Sautgejt precrtao Markusa Rašforda i Džeka Griliša, mediji na Ostrvu počeli su da pričaju o njegovom kraju na klupi reprezentacije. Na sve to nadovezala se vest da Sautgejt već neko vreme pregovara sa Mančester junajtedom, a za kraj istorijsko razočarenje na "Vembliju". 

Bili su Englezi ogromni favoriti uoči duela sa Islandom. Za razliku od duela protiv Bosne i Hercegovine, Sautgejt se ovoga puta odlučio za najjači sastav uz blage rotacije. Nije to dalo nikakvog rezultata budući da su "ribari" pred 90.000 ljudi bacili Englesku na konopce. 

 

 

Tokom uvodnih 10 minuta uzbuđenja nije bilo, a onda je pravo niotkuda Island poveo na "Vembliju". Savršena kontra gostiju i 1:0. Sa svoje polovine "ribari" su krenuli u nalet, u jednom momentu su bili u situaciji pet na tri, ali im ni to nije bilo potrebno. Jon Dogur Torsteinson zavrteo je Džona Stounsa i preciznim udarcem u bliži ugao loptu poslao iza leđa nemoćnom Aronu Ramzdejlu. 

Dodatan razlog za brigu je činjenica da su Englezi do poluvremena samo jednom zapretili Islandu. U 28. minutu Hari Kejn je bio najviši u skoku, ali je napadač Bajerna glavom gađao preko gola. 

Foto: Tanjug/AP

 

Drugo poluvreme nije donelo nikakav boljitak. Imali su Englezi polušansu preko Antonija Gordona na startu drugog dela igre, ali gola nije bilo. Morao je Sautgejt da reaguje izmenama i ponovo - ništa! Poraz Godi Albiona mogao je da bude još teži da je Sverir Ingi Ingason iskoristio svoju šansu posle kornera, tada je sreća bila uz domaćina. 

Malo je falilo da se pred početak Evropskog prvenstva obruka i domaćin - Nemačka! "Panceri" su u Menhengladbahu nakon preokreta savladali Grčku sa 2:1. Gosti su na poluvremenu vodili sa golom Masurasa, ali je četa Julijana Nagelsmana preko Haverca i Grosa došla do trijumfa. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija