• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

12.06.2024

13:42

Mirniji smo nego pred Katar! Došli smo da pobedimo Engleze!

Pedja Milosavljević

EURO 2024

Mirniji smo nego pred Katar! Došli smo da pobedimo Engleze!

Podeli vest

Došli smo da pobedimo sve rivale u grupi, počevši od Engleske, poručio je defanzivni vezista fudbalske reprezentacije Srbije Nemanja Gudelj prilikom prvog raporta otkako su "orlovi" stigli u Augzburg!

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija doputovali su u utorak uveče u bazu iz koje će ići na sve utakmice Evropskog prvenstva, a tek juče po podne odradili su prvi trening.

Pre prvog treninga, defanzivac Sevilje je izašao pred medije u Nemačkoj, pa u nastavku možete pročitati kako je tekla konferencija. 

Pitanje Skaj sporta iz Londona: Kakvu utakmicu očekujete u nedelju i da li je Engleska favorit?

- Naravno, velika utakmica za oba tima, kao i svaka utakmica na EP. Ovo će biti prva, posebna. Oba tima su dobro pripremljena, a naša je želja da dokažemo da nam je mesto ovde. To će biti divna prilika da se dokažemo.

- Očekujemo da možemo da pobedimo Englesku. Oni su fantastičaan tim, sa izuzetnim igračima, ali biće to tesan meč, neizvestan. Na kraju krajeva, to je fudbal, iznenađenja uvek može da bude. 

Plašite li se nečega?
- Ne, nema straha. Engleska je fenomenalan tim, mnogo mladih igrača, talentovanih, došli su da urade nešto veliko posle dugo vremena, žele da osvoje EP, ali mi idemo na pobedu. Ne plašimo se, ponavljam.

Mitrović, Vlahović, jesu li to igrači kojih bi Engleska trebal da se plaši?

- Oni su izuzetni igrači, kojin mogu svakome da daju gol. Ali želimo da se koncentrišemo na sebe, imamo odlične igrače u svim linijama tima i bićemo spremni.

Ko su engleski igrači koji su po vama najopasniji?

- Kejn i Belingem su odlični i važni igrači za svoj tim, kao i za reprezentaciju. Taktički i fizički smo spremni da im odgovorimo.

- Da budem iskren, nisam toliko fokusiran na reprezentaciju Engleske i da li imaju problem s povredama. Ako se jedan igrač povredi, oni imaju odlične zamene. Mi ćemo biti spremni za nedelju, to je važno.

- Vrlo je važno da pobedimo, želimo da pobedom otvorimo prvenstvo, ali jedna trijumfa ne bi ništa značio ako ne nastavimo u istom ritmu. Da dobijemo prvi meč, pa da se fokusiramo na ostale.

Osvojili ste kvalifikacionu grupu pred Katar, a tamo ste razočarali. Šta ste naučili?

- Naučili smo mnogo. Sad smo iskusniji. Slična je grupa igrača, svako loše iskustvo je dobra škola za ubuduće. 

Mitrović je popularan u Evropi. Šta ga čini specifičnim?

- Njegova posvećenost i želja da postigne gol. On je u šesnaestercu gotovo nezaustavljiv. 

Pitanja na srpskom jeziku.

Englezi su vas potcenili, da li vas to motiviše?
- Kao što sam rekao, ne treba da gledamo druge, već sebe. Da se fokusiramo na naše treninge, zadatke, obaveze i tako ćemo biti spremni za nedelju.

Englezi na papiru izazivaju strahopoštovanje. Kako gledaš na te igrače?

- Svi čemo imati mnogo posla, ne samo protiv Engleske, nego u svakom meču. Došli su da naprave nešto veliko, ali i mi smo došli da pokažemo da imamo dobar tim.

Pamtiš li EP 2000. godine?

- Bio sam mnogo mali. Ne sećam se mnogo. Znam da nismo igrali posle toga i srećni smo što smo sad ovde, zasluženo. Da pokažemo da imamo dobar tim, dobra stručni štab.

Kako se osećaš? I koliko smo popravili odbranu?

- Osećam se super, hvala Bogu. Oporavio sam se brzo od operacije kolena. Imao sam odličan tim stručnjaka uz sebe. Koleno je super, fizički sam spreman. Što se tiče moje uloge, to uvek zavisi od mistera, da li ću da igram, gde ću da igram. To ćemo znati pred utakmicu.

Može li prvi meč da nam odredi sudbinu?

- Nisam rekao da taj meč odlučuje šta ćemo da uradimo na EP. Bitan je meč, uvek je prvi bitan, ali i one posle toga će možda biti i još bitnije za nas i naš plasman. Bićemo spremni za svaku utakmicu. 

Srbija će imati podršku s tribina, šta im obećavate?

- To nam mnogo znači. Obećavamo da ćemo ostaviti srsce na teren. Došli smo da odigramo dobro, ali i da pokažemo nešto više, nešto ekstra. 

Englezi kažu da im je problematična leva strana?

- Teško je opričati o manana Engleza. Ako se povredi jedan igrač, odmah imaju spremnu zamenu. Nismo mnogo fokusirani ko će igra i kako će da igra. 

Tvoji šutevi i golovi tajno oružje pred Engleze?

- Naravno, ako bude prostora za šut sa distance. Lakše mi idu golovi s distance nego iz blizine, jer ne idem tako često pred protivnički gol. Ako bude prilike za šut, neću razmišljati dva puta. 

Selektor je rekao da zna tim za Englesku, znate li ga i vi?

- Ne znam tim. Ne znam ko će igra u nedelju. Mi ćemo ovih dana na treninzima saznati više detalja. Imaćemo više detalja narednih dana. Iskusniji smo nego u Kataru, ima više nade i više šanse za uspeh nego na SP.

Englezi izgubili od Islanda, ima li to neke veze?

- To je pokazatelj da svako svakog može da pobedi. Samo je bitna disciplina na terenu, taktički, tehnički. I mi smo tako spremni za nedelju. Imamo odlične analitičare, svakog dana se bavimo analizom rivala i spremni smo. 

Ako bi morao da biraš koga bi najradije pobedio od tri u grupi?

- Sve tri! Teško mi je da ti odgovrim. Uvek želim da pobedim svaku narednu, uvek mi je ta najvažnije. Ali želim da dobijem i Sloveniju i Dansku i posle Danske...

Na kojoj poziciji bi voleo da igraš?

- Od malena se osećam kao zadnji vezni. Mislim da mi ta pozicija najviše odgovara, ali u klubu igram štopera. Mogu da odigram dobro i na toj poziciji. Gde god mister vidi, tu sam spreman da odigram. 

Hoće li tata i cela porodica biti na tribinama?

- Biće cela porodica na tribina, svi će da me bodre. 

Kad uporediš sa Katarom, jeste li sad mirniji pred početak turnira nego tad ili ima više vatre, želje i uzbuđenja?

- Moj utisak je da smo mirniji u duši, iskusniji smo, to meni daje mnogo samopouzdanja i nade za bolji rezultat nego u Kataru. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija