• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

14.06.2024

22:30

Fudbalska čarolija je počela! Nemci "petardom" častili Škote na otvaranju EP (FOTO/VIDEO)

AP PHOTO

EURO 2024

Fudbalska čarolija je počela! Nemci "petardom" častili Škote na otvaranju EP (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Fudbalska groznica od večeras, pa narednih mesec dana trešće Evropu, jer je i zvanično počelo Evropsko prvenstvo u Nemačkoj i to ubedljivim trijumfom domaće reprezentacije nad Škotskom od 5:1 (3:0) u prvom kolu A grupe.

"Panceri" tako nisu mogli da zamisle spektakularnije otvaranje 17. po redu kontinentalnog šampionata i to još pred svojim navijačima na krcatoj "Alijanc areni" u Minhenu. Danima unazad najavljivao se sjajan meč na stadionu Bajern Minhena, pucali su jedni i drugi od optimizma, bar u svojim izjavama, ali je večeras na terenu postojao samo jedan tim - "panceri". 

Nemci su fokusirano i ozbiljno ušli u meč sa Ostrvljanima i održali im čas fudbala, pogotovo u prvom poluvremenu kada su postigli tri pogotka i već tada rešili pitanje pobednika.

Foto: AP PHOTO

 

Selektor Julijan Nagelsman nije hteo ništa da prepušta slučaju, pa je od prvog minuta na teren poslao ono najbolje što ima u svojim redovima. Već u drugom minutu Škoti su bili na ispitu, kada je Florijan Virc istrčao pred golaman Gana i šutirao, ali je čuvar mreže rivala odlično reagovao. Ono što vezista Bajer Leverkuzena nije uspeo na startu meča, jeste u 10. minutu.

Foto: AP PHOTO

 

Virc je tada zatresao mrežu Škota i postao prvi strelac na ovogodišnjem EP. Viđena je perfektno uigrana akcija "pancera" u tri poteza. Toni Kros je poslao dugu loptu na desnu stranu do Džošue Kimiha, koji je vratio povratnu do ofanzivca Bajera, a ovaj sa ivice kaznenog prostora šutirao po zemlji, lopte se odbila o stativu i završila u mreži. 

Foto: AP PHOTO

 

Već tada je bilo jasno da Škoti nemaju snage ni napadačke ambicije da se suprostave moćnoj "nemačkoj mašineriji", koja je nastavila da vuče konce na terenu i diktiram ritam.

Košmar Ostrvljana nastavio se i pred sam odlazak na odmor, kada je u 41. minutu opravdano direktan crveni karton dobio Rajan Portijus posle jezivog starta sa obe noge nad Gundoganom u kaznenom prostoru. Nemcima je opravdano dosuđen i penal, koji je gol pretvorio Haverc i najavio brodolom desetkovanog rivala. 

Ponadalo se nekoliko desetina hiljada navijača Škotske, koji su bili na tribinama "Alijanc arene" da će njihov tim bar u nastavku pokazati nešto na terenu, ali je i drugih 45 minuta glavnu reč vodio domaćin šampionata. Nastavili su izabranici Stiva Klarka da igraju bez ideje i želje da nešto promene, pa su još jednom kažnjeni.

 

Foto: EPAIMAGES

 

Igrao se 68. minut, kada je fanstični Niklas Filkrug "projektilom" pocepao mrežu Gana. Napadač "pancera" tako je potvrdio da je u odličnoj formi, nakon sjajnih partija i u Dortmundu. Nakon odbitka, lopta je stigla do Filkruga, koji je opalio i pogodio gornji desni ugao, tako da Gan nije imao šansu. 

Filkrug je samo osam minuta kasnije postigao još jedan pogodak, ali mu je poništen zbog ofsajda. I kada se činilo da Nemci drže sve pod kontrolom, jer Škoti nisu uspeli da nijednom upute šut ka i u okvir gola, desio se šok. Pravo niotkuda gosti sa severa Evrope su stigli do pogotka i to autogolom Antonija Ridigera, koji je nesmotreno glavom prevario Nojera. Nastao je delirijum na "Alijanc areni" među navijačima Škotske, koji su ovaj pogodak proslavljali kao da su osvoji titulu. 

Foto: AP PHOTO

 

Ipak, Nemci su se brzo iskupili za ovaj kiks, tačnije Emre Džan, koji je u trećem minutu sudijske nadoknade pogodio sa distance i tako stavio tačku na uspešan pohod svog tima ka evropskom tronu. 

"Pancere" u narednom kolu očekuje duel sa Mađarskom, dok će Škoti pokušati da izvade fleke protiv neugodne Švajcarske. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Krvnički start štopera Škotske! Pogledajte stravičan prekršaj nad Gundoganom zbog kojeg su Nemci dobili penal! (VIDEO)
EURO 2024

Krvnički start štopera Škotske! Pogledajte stravičan prekršaj nad Gundoganom zbog kojeg su Nemci dobili penal! (VIDEO)

Fudbaleri Nemačke dominantno su otvorili Evropsko prvenstvo, pošto su protiv Škotske postigli čak tri gola za poluvreme! Popularni "panceri" oduševili su fudbalski svet sjajnim potezima i akcijama, ali prvo poluvreme ostalo je u senci krvničkog starta štopera Škotske Rajana Portijusa, koji je umalo slomio nogu kapitenu Nemaca Ilkaju Gundoganu!

14.06.2024

22:15

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roditelji ubeđeni: Kosta K. je bio potpuno uračunljiv! Maloletni ubica hladnokrvno prijavio masakr
Veštaci na potezu

Roditelji ubeđeni: Kosta K. je bio potpuno uračunljiv! Maloletni ubica hladnokrvno prijavio masakr

Snežana Dunjić, punomoćnik porodice Dukić čija je ćerka Adriana ubijena 3. maja prošle godine u masakru u OŠ "Vladislav Rinikar", predložila je danas u nastavku parničnog postupka protiv porodice Kecmanović da se veštacima, koji će procenjivati ponašanje maloletnog ubice Koste K., dostavi i audio snimak njegovog razgovora sa operaterom policije kada je prijavio zločin.

20.06.2024

15:33

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50