• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

16.06.2024

19:01

KRAJ! Belingem presudio Srbiji! Englezima prva tri boda na EURO! (VIDEO/FOTO)

EPA Images

EURO 2024

KRAJ! Belingem presudio Srbiji! Englezima prva tri boda na EURO! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je od Engleske 1:0 u Gelzenkirhenu od Engleske u meču prvog kola C grupe šampionata Evrope.

Gol odluke postigao je Belinfgem u 13. minutu i Gordom Albionu doneo prva tri boda na startu EP.

 

 

SRBIJA - ENGLESKA 0:1 (0:1)

Strelac: Belingem u 13. minutu

Žuti karton: Gudelj, Tadić (Srbija)

Grad: Gelzenkirhen.

Stadion: Veltins arena.

Kapacitet: 54.740.

Sudija: Danijele Orsato (Italija)

SRBIJA (3-4-1-2): Rajković – Milenković, Veljković, Pavlović – Živković, Lukić (od 61. Tadić), Gudelj (od 46. Ilić), Kostić (od 43. minuta Mladenović) – S. Milinković Savić – Vlahović, Mitrović (od 60. Jović)

Selektor: Dragan Stojković

ENGLESKA (4-2-3-1): Pikford – Voker, Stons, Guehi, Tripijer – Rajs, Aleksander Arnold (od 69. Galager) – Saka, Belingem, Foden, Kejn

Selektor: Garet Sautgejt

 

 

 

TOK MEČA:

 

DRUGO POLUVREME

90+4. minut - Kraj utakmice. Engleska je pobedila Srbiju 1:0

90. minut - Igraće se četiri minuta nadoknade

88. minut - Sergej šutira iskosa sa distance, lopta ide pored gola.

82. minut - Vlahović šutira, ma tako je bre, umalo gol, Pikford izbacuje loptu u kornr, a onda pokušava i Birmančević.

77. minut - Prečka za Englesku! Kejn! Kakvu smo sreću imali, ali bravo i za Rajkovića koji je vrhovima prstiju ipak sprečio najgore!

69. minut - Prva izmena Sautejta, umesto Arnolda ulazi Galager.

65. minut -  Lukaaaaa, kakav prijem, užas! Tadić je odradio odličan posao, oduzeo loptu, prevario čuvare i poslao loptu ka našem centarforu, a onda se lopta odbila od Jovića u trenutku kad je hteo da je primi...

Foto: Informer

 

60. minut - Nove dve izmene "radi" Piksi. Umesto Mitrovića ulazi Jović, a Lukića menja Tadić.

58. minut - Da li je bio penal, nema VAR-a, da li je Srbija oštećena, Mladenović je ubacio ka Mitroviću, ispred koga deluje TRipije, utisak je da je Englez zakačio našeg kapitena po nozi, ali od najstrože kazne nema ništa! 

Foto: EPAIMAGES

 

55. minut - Jak udarac Arnolda sa distance, Rajković boksuje u teren. Sa tribina se ponovo ori "Kosovo, Srbija"

52. minut - Auuu, da li je moguće da na drugoj stativi nema nikog! Mnogo bolje je Srbija ušla u drugo poluvreme, Vlahović je ubacio u peterac, ali tamo nema nikog. Ljudi, ovo je baš bilo blizu gola!

46. minut - Utakmica je nastavljena. Dragan Stojković je izvršio jednu izmenu tokom pauze, u igru je umesto Gudelja ušao Ivan Ilić.

 

 

PRVO POLUVREME

45+2 - Uhhhh, samo korner, a napravila se velika gužva u šesnastercu Engleza, kada je Lukić zavrnuo na peterac. Posle udarca sa ugla bez uzbudđena. Orsato svira kraj prvog dela igre.

45. minut - Igraće se još dva minuta.

43. minut - Kostić mora da napusti teren. Fudbaler Juventusa se povredio i umesto njega je u igru ušao Mladenović. Prinudna izmena, ovo niko nije želeo, ali eto, dogodilo se. 

Foto: Reuters

 

37. minut - Štetaaaa, napad koji se mirisao na nešto više, Vlahović je završio, tako što je kasnio sa dodavanjem. Pre toga su odlično odigrali Živković i Mitrović.

30. minut - Inicijativa Engleza i dalje, sa tribina se čuje "Srbija, Srbija". Albion želi i drugi gol, Srbija nekako odoleva.

25. minut - Sreća nas je poslužila samo tako. Voker je ostavio iza sebe Pavlovića, a onda očajan udarac fudbalera Mančester sitija, koji je završio na drugoj strani terena na kojoj nikog nije bilo.  

24. minut - Orlovi se polako bude i vraćaju u igru. Sve su opasniji, ali samo do šesnaesterca rivala, tu se onda završava sva priča. 

Foto: Starsportphoto

 

23. minut - Koškanje Kostića i Belingema. Engleski reprezentativac je posle jedne akcije podigao ruke i pozivao publiku na podršku. Pokušao je Englez da isprovocira Kostića, a treba reći i da su pre toga bili u duelu. Belingem se prvo drao na našeg fudbalera, a onda ga i zakačio. Srećom, sve je ostalo samo na tome.

19. minut - Jaooooooooooo, Mitre! Prvi šut na gol Engleza, prva šansa za Srbiju! Mitrović šutira, posle greške Arnolda i pogađa spoljni deo mreže.

Foto: EPA Images

 

17. minut - Posle datog gola Englezi i dalje dominiraju, Srbija u šoku, pokušavaju "orlovi" da stanu loptu.

13. minut - NIJE DOBRO! Engleska već vodi 1:0! Belingem! Saka je dobio loptu, izbacio ga je Voker, centrirao je sa leve strane, a Belingem natrčao i glavom savladao Rajkovića

7. minut - Filip Kostić je probio po levoj strani, a naš reprezentativac je morao da centrira da lopta ne ode u aut. Naravno, tražio je Vlahovića. Sve je ostalo samo na pokušaju.

4. minut - Na startu meča lopta je više u nogama Engleza, inicijativa je na njihovoj strani. Sa tribina se čuje "Srbija, Kosovo"!

Foto: Starsportphoto

 

1. minut - Utakmica je počela. sa centra su prvi krenuli engleski fudbaleri.

 

UŽIVO:

20.55 - U toku je intoniranje himni, meč uskoro počinje.

20.50 - Kad su naši reprezentativci istrčali na teren, sa razglasa se čuo "Marš na drinu".

 

https://x.com/Dan_KP/status/1802408828421476727?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1802408828421476727%7Ctwgr%5Ee4f10584d4a7a5f80b9777bc293fb50523e84148%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Finformer.rs%2Fsport%2Feuro-2024%2F916448%2Fnovak-dokovic-srbija-engleska-euro

 

20.45 - Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković poslao je poruku reprezentativcima Srbije pred meč s Engleskom.

 

20.43 - I Englezi trčkaraju pred start utakmice sa Srbijom

 

 

20.40 - Srpski fudbaleri se zagrevaju pred utakmicu.

 

20.37 - Ne pamti se kad je fudbalska reprezentacija Srbije imala ovakvu podršku. Na tribinama Veltins arene nalazi se negde oko 10.000 naših navijača. 

 

20.30 - Na stadion je stigao i Milenko Marjanović (83) penzionisani ugostitelj iz Kragujevca, ljubitelj fudbala i funkcioner FSS sa sinovima i unucima već je zauzeo svoje mesto na tribinama Veltins arene u Gelzenkirhenu! On je ubedljivo najstariji navijač srpske reprezentacije.

20.21 - Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi na zvaničnoj konferenciji dan pred utakmicu izjavio je da je ekipa spremna i da je vreme napravi iskorak i da se plasira u sledeću fazu takmičenja.

- Znamo da startujemo sa jednim od favorita, ali, radili smo dosta da se pripremimo najbolje što možemo i mislim da smo spremni za izazove ispred nje. Sa trenerske strane smo učinili sve da igrači odrade sve treninge na najvišem mogućem nivou i verujem da i oni jedva čekaju da utakmica počne. U fizičkom smislu i onom taktičkom, uveren sam da smo spremni da se suočimo sa izazovom kakav je Engleska.

 

20.17 - Huligani su danas napali navijače Srbije u Gelzenkirhenu, ali naši momci su uspeli da se odbrane i da ih prebiju, ekskluzivno  je tokom popodneva otkrio Informer! 

 

20.12 - "Orlovi" su stigli na stadion. 

20.03 - Selektori Dragan Stojković i Garet Sautgejt saopštili su startere. Na golu Srbije biće Predrag Rajković, nema Dušana Tadića, a Piksi se, kao što je i bilo najavljeno odlučio za Mitrovića i Vlahovića u napadu. Kod Engleza bila je samo dilema ko će igrati zadnjeg veznog u tandemu sa Deklanom Rajsom. Selektor Albiona se odlučio za Aleksandera Arnolda.

Srbija: Rajković – Milenković, Veljković, Pavlović – Živković, Lukić, Gudelj, Kostić – S. Milinković Savić – Vlahović, Mitrović

Engleska: Pikford – Voker, Stons, Guehi, Tripijer – Rajs, Aleksander Arnold – Saka, Belingem, Foden, Kejn

Foto: Informer

 

20.00 - Reprezentacija Srbije, posebno Nemanja Gudelj imaće veliku podršku sa tribina, na stadion ulaze superuga Anastasija, otac Nebojša, sestra...

19.50 - U prvom meču naše C grupe Danska i Slovenija odigrali su nerešeno 1:1.

19.58 - Helikopter i dalje obleće iznad stadiona.

Foto: Informer

 

19.44 - Stigli su i Dragomirt Lazović i bivši fudbaler Crvene zvezde, sada sportski direktor Radničkog iz Kragujevca Slavko Perović

19.40 - Na utakmicu je stigao i Branko Ružić.

Foto: Informer

 

 

Foto: Informer

 

 

Foto: Informer

 

19.20 -  Navijači reprezentacije Srbije stižu na Veltins arenu u GelzenKirhenu. Primetno je da je veći broj Engleza, ali prema poslednjim informacijama na tribinama bi trebalo da bude oko 10.000 Srba. U ovim trenucima helikopter nadleće stadion.

19.10 - Na ulicama Gelzenkirhena tokom dana viđen je veliki broj naših navijača, koji su se okupili na mestu koje je 20 minuta udaljeno od centra. Uživaju u pivu, pevaju, vesele se uz popularne pesme naše pevačice Cece Ražnatović i Džeja.  

19.01 - Srpski navijači su od ranog jutra počeli da se okupljaju u centru Gelezenkirhena, a izveštač Informera iz Nemačke Vladimir Tomković zapazio je na ulici momka u crveno-belo-plavim pantalonama, sa jaknom na kojoj piše Srbija. Informer donosi razgovor sa navijačem koji će i večeras na stadionu privući veliku pažnju.

19.00 - Dobro veče i dobrodošli na blog uživo utakmice Srbija - Engleska na portalu Informer.rs. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija