• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

16.06.2024

19:52

Prvi remi na EP i to u našoj grupi! Danci i Slovenci podelili bodove (VIDEO)

EPA Images

EURO 2024

Prvi remi na EP i to u našoj grupi! Danci i Slovenci podelili bodove (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Slovenije i Danske odigrali 1:1 (0:1) u 1. kolu grupe C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Krenulo je uzbudljivo u grupi koja najviše zanima i srpske navijače. Podela bodova na stadionu "MHP Arena" u Štutgartu, po jedno poluvreme pripalo je obema selekcijama, a selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi imaće mnogo materijala za analizu.

Prošlo EP 2020. obeležio je onaj strašan događaj, kada se as Danske Kristijan Eriksen (32) usled srčanog zastoja srušio na terenu protiv Finske u Kopenhagenu, a danas je postigao prvi pogodak za svoj tim već u 17. minutu. Dokazao je iskusni ofanzivni vezista da je penzija daleko, da itekako ima još municije u njegovim nogama.

Fenomenalna akcija Skandinavaca krenula je iz auta, kad je Vind petom prosledio loptu, a prvotimac Mančester junajteda je sa nekih desetak metara zakucao u mrežu.

 

 

Bio je to ozbiljan šok za Slovence, nikako nisu mogli da pohvataju konce i uhvate ritam. Izabranici Kaspera Hjulmanda uhvatili su ih u "mašinu", a to što nisu više primili nijedan pogodak mogu da zahvale svom kapitenu i najboljem pojedincu meča Janu Oblaku (31), koji je branio i nemoguće.

Foto: EPA Images

 

Umalo je Mlakar postigao auto-gol, pretili su "zmajčekima" i Hojlund i Eriksen sa distance, dok su s druge strane samo Šeško i Šporar na momente uspevali da zagreju golmana Šmajhela.

Međutim, posle pauze, potpuno drugačija slika na terenu. Očigledno je selektor Slovenaca, Matjaž Kek, imao šta da kaže svojim momcima, jer su u nastavak meča ušli kao preporođeni.

Krenuli su hrabro, svesni da nemaju šta da izgube, a u finišu im se to i isplatilo. Međutim, pre izjednačujućeg gola ponovo je Oblak zablistao, kada je skinuo zicer Hojlundu u 65. minutu i sprečio ga da udvostruči vođstvo.

 

Od tog momenta, Skandinavci su pali, hteli su da sačuvaju minimalnu prednost, što im se na kraju obilo o glavu. Prvo je zapretio Šporar, a potom je Šeško u 78. minutu pogodio stativu nakon fenomenalnog šuta sa 20 metara.

Foto: EPA Images

 

I onda korner s desne strane, Danci su izbili tu loptu van kaznenog prostora, ali je ona došla do Janža iskosa s leve strane, koji je opalio iz prve. Lopta je zakačila nekoga, promenila smer i prevarila Šmajhela.

 

U preostalih 15-ak minuta nije bilo prevelikih uzbuđenja, kao da su i jedni i drugi bili zadovoljni remijem.

U 2. kolu Slovenci će 20. juna igrati sa Srbijom na "Alijanc areni" u Minhenu (15.00), dok će Danci istog dana na megdan Engleskoj u Frankfurtu (18.00).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja
Saopštenje za medije

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting" prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

25.06.2024

12:55

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija