• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

17.06.2024

19:57

Slovačka napravila najveću senzaciju! Belgija poražena posle niza malera!

Tanjug/AP

EURO 2024

Slovačka napravila najveću senzaciju! Belgija poražena posle niza malera!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Slovačke pobedila je Belgiju sa 1:0 u meču prvog kola grupe E.

Belgija je bila apsolutni favorit na ovom meču, međutim Slovačka je od prvog momenta krenula hrabro. Puleni Frančeska Kalcone su pokazali srce i dokazali su da nisu ekipa koju bi trebalo otpisivati Ovo je  do sada najveća senzacija u prvom kolu takmičenja starog kontinetna.

Pored toga mora se priznati da Belgija danas nije imala sreće, pošto su im dvala gola poništena. Dva puta je Romelu Lukaku digao na noge navijače svoje reprezentacije, ali bilo je uzalud. 

Već u sedmom minutu desio se propust u defanzivi "crvenih đavola", to su slovački reprezentivci sjajno iskoristili.  Koen Kastelans je uspeo da odbrani prvi udarac rivala, ali na pravom mestu se našao Ivan Štranc i poslao loptu u mrežu Belgije.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Nije to obezhrabrilo Belgijance, išli su hrabro prema golu protivnika. Kapiten Kevin De Brujne je briljirao na terenu.  U 21. minutu, Lenard Trosar je imao idelanu šansu, pogrešio je slovački golman Dubravka, međutim igrač Arsenala  nije iskoristiop prazan gol.

Činilo se da popušta koncetracija reprezentaciji Slovačke kako vreme odmiče, ipak daleko od toga da su bili bezopasni. Belgija je uglavnom pokušavala preko centaršutova, dok su "sokolovi" strpljivo čekali šansu kako bi duplirali rezultat.

Idealna prilika je bila iz kontre u 44. minutu. Povukao je loptu Kucka, a onda je uputio precizan centaršut prema Haralsinu koji je dočekao loptu na volej, a potom je snažno opalio, ali intervenisao je dobro iskusni golman na suprtonoj strani.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Nastavila je Belgija sa presingom i u drugom poluvremenu. Gol je visio u vazduhu. U 59. minutu najbolji strelac u istoriji reprezentacije Belgije Romelu Lukaku je uspeo da zatrese mrežu. Međutim, glavni arbitar je odlučio da konsultuje VAR. Nakon određenog vrmeena, odlučio je da je ipak u pitanju minijaturni ofsajd, tako da su se bez potrebeb radovali Belgijanci.

Vreme je odmicalo, igrači u bordo dresovima su bili uporni, a onda Romelu Lukaku ponovo uspeo da postigne pogodak u u 86. minutu. Ponvoo su proslavili pogodak, a onda je drugi put usledila VAR provera. Ustanovljeno je da početkom akcija Openda igrao rukom tako da je gol poništen na opšte oduševljenje navijača Slovačke.

Foto: Tanjug/AP

 

 

 

Imaće za čim da žale Belgijance, nije ih htelo danas, međutim Slovačka je potpuno zaslužila tri boda zbog sjajnog zalaganja na terenu cele ekipe.

Slovačka je tako napravila najveći podvig za sada na Evropskom prvenstvu, a za ovaj dan se može reći da je pun iznenađenja. Prvo je Rumunija šokirala Ukrajinu sa 3:0, a sada se desilo i ovo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!
Društvo

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!

Snažni konvektivni oblaci koji se formiraju u Šumadiji premestiće se ka području Pomoravlja, Braničeva i južnog Banata. Ovi oblaci će izazvati lokalno intenzivne pljuskove praćene grmljavinom, mogućom pojavom grada i kratkotrajno jakim olujnim vetrom u područjima gde se pljuskovi budu razvili, najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

26.06.2024

15:08

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe
Politika

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kada je reč o KiM priznaje samo Povelju UN i Rezoluciju 1244 jer to predstavlja temelj međunarodnog pravnog poretka i dodao da je spreman da učestvuje u pronalaženju kompromisnih rešenja sa kosovskim Albancima, što je pokazao i u prethodnom periodu, ali da druga strana ništa nije učinila po tom pitanju.

26.06.2024

15:02

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17