• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Tomković

18.06.2024

13:36

Kejn mi nije čestitao! Milenković najavljuje dominaciju protiv Slovenije

Peđa Milosavljević

EURO 2024

Kejn mi nije čestitao! Milenković najavljuje dominaciju protiv Slovenije

Podeli vest

Hari Kejn mi nije čestitao na tome kako sam ga čuvao, nismo ni razgovarali posle utakmice, samo smo se pozdravili, kaže Nikola Milenković.

Štoper Fiorentine mogao je da bude heroj Srbije protiv Engleske na otvaranju Evropskog prvenstva da su "orlovi" izborili makar remi, budući da je zaustavio jednog od najboljih napadača svega. Ne samo da ga je sprečio da postigne gol, već ga je u nekoliko direktnih duela slao na kolena i ostavljao na zemlji da bespomoćno širi ruke.

Milenković je na koferenciji za medije govorio o duelu sa Englezima, ali i predstojećem izazovu protiv Slovenije, atmosferi u reprezentaciji, podršci navijača...

Koliko je bilo teško zaustaviti Harija Kejna, jednog od najboljih napadača današnjice?

- Bio je izazov zaustaviti ga, ali ne bih o ličnom učinom i pojedinačnom. Odbrana je bila na visokom nivou, uprkos primeljenom golu, sjajno smo trčli, pravili blok, pokretali naš presing. Pokazali smo hrabrost, požrtvovanje i na dostojan način predstavljali dres Srbije. Treba maksimalno da se fokusiramo na meč sa Slovenijom, jer može da bude ključna. Što više pričamo o Engleskoj, sami sebi skraćujemo vreme za pripremu meča sa Slovencima.

Foto: Starsportphoto

 

 

Hoćete li tako zaustaviti i slovenačkog golgetera Šeška?

- Slovenija ima sjajne pojedince, kao što je on. Daćemo sve od sebe da ih sve zaustavimo.

Da li vam je Kejn čestitao na tome kako ste ga čuvali?

- Nismo pričali, samo smo se pozdravili.

Slovenija nije Engleska, pa nas mnogi unapred vide kao pobednike predstojećeg meča. Šta mislite o tome?

- Slovenija je dobra ekipa, dugo igraju zajedno, kompaktni su. Mislim da će nam biti teža nego protiv Engleske. Englezi su bili favoriti, pa će zato biti teže. Imperativ je pobeda. Neće biti lako. Moramo da se spremimo na najbolji mogući način, da iskoristimo naše vrline, a njihove mane. Imamo iskustvo iz Rusije i Katara i to iskustvo moramo da iskoristimo u narednom meču. 

Da li nam nerešen rezultat Danske i Slovenije (1:1) znači i šta menja u pristupu ostalim utakmicama?

- Ništa to nama ne menja. Moramo da budemo koncentrisani na sebe i da verujemo u svoj potencijal.

Foto: Starsportphoto

 

 

Da li ste primetili neke pukotine u timu Slovenije ili videli možda šansu da ih ugrozimo iz prekida?

- Ima podatak da smo najviša reprezentacija na prvenstvu. Taj podatak sigurno bi trebalo da koristimo na najbolji način. Vežbamo i radimo na tom aspektu na treningu, ali nije lako postići gol. Maksimalno da koristimo sve svoje prednosti, pa i tu visinsku, kod kornera i slobodnih udaraca sa boka.

Pre dve godine u Ljubljani u Ligi nacija vodili smo 2:0 na poluvremenu, ali je na kraju bilo 2:2. Jeste li se u pripremi predstojeće utakmice bavili tim duelom?

- Jesmo. Taj meč smo odigrali jedno od najboljih poluvremena, a u drugom smo mnogo pali. Izvukli smo pouke, ali ovo će biti sasvim drugačija priča. Biće veoma teža utakmica, nema mesta popravnom. Najvažnije je kako se spremimo i kako uđemo u meč.

Koliko je važno da hrabro počnete protiv Slovenije?

- Biće važno, da učinimo sve što je do nas, da okrenemo utakmicu na našu vodenicu, da koristimo svoje vrline, a njihove mane.

Ko je fizički spremniji, Rajković ili Tadić?

- Uh ne znam, pitajte njih ha-ha-ha. Šalu na stranu, atmosfera je sjajna, videlo se protiv Engleske na terenu, kako smo ginuli na terenu.

Foto: Starsportphoto

 

 

Kako biste reagovali ako bi vas Piksi ostavio na klupi za meč sa Slovenijom?

- Fudbal je kolektivni sport. Ekipa, selektor, doktori, ekonomi, svi smo ovde na istom zadatku. To treba poštovati. I svaki igrač ove reprezentacije je poštuje. 

Kako provodite vreme u hotelu, imate li neke zanimacije?

- Provodimo vreme u sobi za igru, nas četiri-pet igramo "Čoveče ne ljuti se", a često smo u teretani. Popunjeno nam je vreme i zanimljivo je.

Podrška navijača u Gelzenkirhenu je bila impresivna. Koliko to znači?

- Mnogo nam znači igranje za reprezentaciju. Hvala im na izvanrednoj podršci i osetili smo snažnu podršku. To što ćemo sa Slovenijom da igramo u tri ništa ne znači.

Foto: Starsportphoto

 

 

Osećate li lično samopouzdanje zbog učešća na dva SP, jednom EP, dva klupska finala?

Sve mi to daje samopouzdanje i predstavlja satisfakciju za trud i rad. Evropsko prvenstvo i dva Mundijala su takmičenja gde dolaze najbolji igrači Evrope i sveta. Biti ovde je privilegija. Na svakom velikom takmičenju je posebna atmosfera.

Da li vam je meč sa Engleskom podigao timsko samopouzdanje?

- Sigurno da jeste, ali uvek treba da verujemo u sebe i svoj potencijal. Bili smo ljuti zbog rezultata, ali i zadovoljni igrom. Na krilima te partije moramo još bolje protiv Slovenaca.

Igrali ste u poslednje dve utakmice centralnog od tri štopera, a ranije uglavnom desnog. Šta vam više prija?

- Tako je, moderni igrači moraju da budu spremni da igraju u više formacija i na više pozicija u timu. Ima razlike između igranja desno ili u sredini kad nas ima trojica pozadi, ali moraš na sve da budeš spreman. Meni sve odgovara.

Foto: Starsportphoto

 

 

Kakav je vaš utisak, da li su se Englezi svesno povukli u drugom poluvremenu prethodnog meča ili ste ih vi naterali?

- Iskreno, mislim da je bila i naša zasluga. Odigrali smo izvanredno drugo poluvreme. Protiv Slovenije će biti sasvim drugačija utakmica. I taktički i što se tiče mentalne pripreme. Moramo da budemo spremni na najbolji mogući način.

Ima li mesta za napredak u igri u odbrani? Gde su Slovenci najopasniji?

- Kompaktna ekipa, opasni iz kontre, moramo da budemo koncentrisani kao protiv Engleske i da se branimo kao tim. Jesmo bili protiv Engleza u niskoj zoni prvih 20 minuta i branili smo se. Pokazali više respekta nego što je trebalo. Kasnije smo počeli da igramo našu igru i bilo je bolje u drugom poluvremenu. Na momente bili baš dobri. Veći deo drugog poluvremena smo dominurali.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

MSP povodom godišnjice potpisivanja Povelje UN: Više nego ikada potrebna snažna i principijelna svetska organizacija
Politika

MSP povodom godišnjice potpisivanja Povelje UN: Više nego ikada potrebna snažna i principijelna svetska organizacija

Srbija se dosledno zalaže za poštovanje pravila ponašanja u međunarodnim odnosima, zasnovanih na Povelji UN, svesna da principi te povelje predstavljaju osnovu na kojoj treba da se gradi mir i stabilnost u svetu, a ima i dodatnu obavezu da se bori za pobedu vrednosti i principa definisanih u Povelji UN s obzirom na to da je u njenom slučaju grubo narušeno međunarodno pravo, saopštili su iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

26.06.2024

18:52

TV

Posle Severne Koreje i Vijetnama, na red došla Indija! Putin stvara prijateljstva po celom azijskom kontinentu!
Live TV

Posle Severne Koreje i Vijetnama, na red došla Indija! Putin stvara prijateljstva po celom azijskom kontinentu!

Šta znači evroazijski trougao? Da li će zaista indijski premijer Remodni posetiti Rusiju početkom jula. Ova poseta pokazaće da su Indija i Rusija na istoj strani. Dvojica lidera sastaće se prvi put posle dve godine. Indija se uzdržava od Rezolucije UN koja osuđuje Rusiju zbog sukoba u Ukrajini. Gosti emisije "Rat uživo" bili su prof. dr Uroš Šuvaković i prof. dr Prvoslav Davinić koji su govorili o ovoj, ali i drugim važnim temama.

26.06.2024

18:47

Piksijevi igrači nisu imali pojma šta rade! Da li trener treba da ponudi ostavku nakon debakla reprezentacije? (VIDEO)
Live TV

Piksijevi igrači nisu imali pojma šta rade! Da li trener treba da ponudi ostavku nakon debakla reprezentacije? (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je svoje učešće na Evropskom prvenstvu u fudbalu. Ovo je jedno veliko takmčenje u kome nismo uspeli da prođemo grupu. U emisiji "Info dan" gosti su bili sportski novinar Dejan Anđus i direktor Srpskog telegrafa Saša Milovanović. Uživo u program uključilli su se trener Crvene zvezde Zoran Filipović, fudbalski trener Milorad Anđus i fudbaler Zdravko Kuzmanović.

26.06.2024

17:10

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17