• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

21.06.2024

22:56

Francuzi i Holanđani pucali u prazno! Bez pobednika, ali i golova u Lajpcigu!

Tanjug

EURO 2024

Francuzi i Holanđani pucali u prazno! Bez pobednika, ali i golova u Lajpcigu!

Podeli vest

Fudbaleri Francuske i Holandije odigrali su nerešeno 0:0 u drugom kolu D grupe na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Zanimljivo, ovo je prva utakmica na ovogodišnjem kontinentalnom šampionatu, koja je završena bez postignutog gola. Obe ekipe su imale šansu da eventualnim trijumfom osiguraju plasman u osminu finala, ali kako se to nije desilo, odluka će pasti u poslednjoj rundi."Trikolori" i "lale" su vodeće u grupi sa četiri boda, Austrija je treća sa tri, dok je Poljska bez osvojenog boda. 

Duel na krcatoj na "Red Bul areni" iako je najavljen kao derbi, bio je samo na papiru, jeste prštalo na sve strane, viđene su brojne šanse, ali ne i ono što navijače i najviše interesuje - golovi. 

Foto: Tanjug/AP

 

Obe ekipe su u meč ušle posle pobeda u prvom kolu, pa su večeras želele da eventualnim trijumfom reše pitanje plasmana u osminu finala. ​Jedini i drugi su zbog toga ušli u meč otvoreno i ofanzivno, pa je već u prvom napadu Holandija opasno zapretila. Sevnula je kontra "lala" u čijoj završnici se našao Frimpong, ali je njegov udarac u poslednjem trenutku u korner skrenuo Menjan. Odmah na drugoj strani odgovorio je Grizman, pokušao je sa distance da iznenadi Ferbrugena, ali je lopta završila preko prečke. 

Fudbaler Atletiko Madrida desetak minuta kasnije ponovo se našao u idealnoj šansi, ali se propisno obrukao. Rabio je proigrao Grizmana, koji je ostao sam pred golom Holanđana, ali se spetljao i promašio loptu, pa je tako propala još jedna dobra prilika za Francuze. Već u sledećem napadu uzbuđenje je bilo pred golom svetskih viceprvaka. Godi Gako je odlučio da oproba šut sa distance i gađao je sa ivice šesnaesterca, ali je Menjan novom odbranom neutralisano opasnost pred svojim golom. 

Foto: Tanjug/AP

 

Nastavile su obe selekcije da diktiraju neverovatan tempo, prštalo je na terenu, ali su mreže mirovale i posle novih pokušaja na obe strane. Prvo je Markus Tiram u 28. minutu imao šansu, ali je pokušaj završio preko gola. Par minuta kasnije Simons je olako došao u poziciju da šutira, ali je na sreću "trikolora" njegov udarac bio preslab da bi ugrozio Menjana, pa se na odmor otišlo bez promene rezultata. 

Foto: Tanjug

 

Očekievali su navijači u Lajpcigu da će drugih 45 minuta doneti promene, bar rezultatske. Ipak, početak drugog dela doneo je nešto mirniju igru, evidentno je bilo da je opao tempo, pa se igralo uglavnom na sredini terena. Mirnoću na "Red Bul areni" prekinuo je Grizman u 65. minutu, kada je upisao novi promašaj, dok su se francuski navijači na stadionu hvatali za glavu. Kante je proigrao napadača Atletika pred petercem, ali je on slabo šutirao u padu, pa je Ferbrugen još jednom uspešno intervenisao. 

Foto: Tanjug/AP

 

Par minuta kasnije, mreža se i konačno zatresa. Igrao se 69. minut kada je Depaj šutirao, ali je Menjan odbranio, lopta se potom odbila do Simonsa koji je pogodio mrežu "trikolora". Ipak, delirijum Holanđana prekinuo je pomoćni sudija i pokazao da je Depaj bio u ofsajdu, čime je gol poništen. Bunile su se "lale", reagovao je i VAR, pa je posle provere utvrđeno da je pomoćni arbitar bio u pravu. 

Pokušavale su obe ekipe do kraja da stignu do vođstva, ali su mreže do poslednjeg sudijskog zvižduka ostale netaknute. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Ovo je bila rasprava dva prgava starca! Ni Tramp, ni Bajden, nisu poslali nijednu pametnu poruku svojim glasačima! (VIDEO)
Live TV

Ovo je bila rasprava dva prgava starca! Ni Tramp, ni Bajden, nisu poslali nijednu pametnu poruku svojim glasačima! (VIDEO)

Juče je održana prva televizijska debata između predsedničkih kandidata u Sjedinjenim Američkim Državama Donalda Trampa i Džozefa Bajdena. Taj događaj su za Informer, tokom gostovanja u "Info jutru", komentarisali Darko Obradović iz Centra za strateške analize , Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog bratstva i Zoran Milosavljević sa Instituta za političke studije.

28.06.2024

10:33

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija