• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

21.06.2024

23:32

Albanci zakukali: Rusija radi protiv državnosti Kosova, a sada će kazniti Dakua zbog vređanja Srba

profimedia

EURO 2024

Albanci zakukali: Rusija radi protiv državnosti Kosova, a sada će kazniti Dakua zbog vređanja Srba

Podeli vest

Ruski fudbalski klub Rubin iz Kazanja odlučio je da reaguje i oštro sankcioniše svog igrača Mirlinda Dakua, inače reprezentativca Albanije, zbog vređanja Srba i Makedonaca.

Dakua je posle utakmice Hrvatske i Albanije (2:2) u Hamburgu, u okviru drugoog kola Evropskog prvenstva u Nemačkoj, uzeo megazon i poveo uvredljivo skandiranje albanskih navijača protiv srpskog i makedonskog naroda. 

Odmah su reagovali srpski i makedonski savez i zatražili od UEFA da kaznai albanskog reprezentativca zbog sramnog ponašanja. Evropska kuća fudbala je u međuvremenu otvorila istragu protiv Dakua, ali je to učinio i njegov klub Rubin iz Kazanja. 

Foto: profimedia

 

Čelnici ruskog kluba su izdali zvanično saopštenje u kojem su istakli da će Daku biti sankcionisan. 

"Napadač Mirlind Daku dozvolio je sebi uvredljive prozivke posle utakmice između Albanije i Hrvatske. Naš klub preuzima odgovornost za ono što se dogodilo. Rubin predstavlja multinacionalnu reprezentaciju i uvek se pridržava principa poštovanja i ravnopravnosti, kategorično osuđujući svaki oblik diskriminacije i uvreda na nacionalnoj, verskoj ili rasnoj osnovi. Fubaler će po povratku u klub  biti sankcionisan disciplinski i finansijski. Takođe, biće obavljen razgovor sa ostalim igračima kako bi se takvi incidenti izbegli u budućnosti", piše u zvaničnom saopštenju ekipe iz Kazanja. 

Odmah posle saopštenja Rubina i najave da će Dakua biti kažnjen, Šiptari su reagovali i počeli da kukaju što je Rusija na strani Srbije, i što radi protiv njihove državnosti. Tako je "Koha" prenela da klub iz Kazanja uopšte nije ni pomenuo tzv. Kosovo kada je predstavljao Dakua, a sada će ga kazniti jer je vređao Srbe. Šiptarskom bezobrazluku nema kraja!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija