• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

22.06.2024

22:50

Ludnica u grupi E! Belgija srušila Rumune, Lukaku je kralj malera... Napadaču poništen i treći gol na prvenstvu!

Tanjug

EURO 2024

Ludnica u grupi E! Belgija srušila Rumune, Lukaku je kralj malera... Napadaču poništen i treći gol na prvenstvu!

Podeli vest

Nakon dva kola sve četiri ekipe imaju isti broj bodova - po tri.

Doživela je reprezentacija Belgije nezapamćenu blamažu u prvom kolu Evropskog prvenstva pošto su poraženi sa 1:0 u susretu sa Slovačkom. Selektor Domeniko Tedesko i njegovi izabranici bili su pod ogromnim pritiskom, navijačko nezadovoljstvo bilo je ogromno, a posebno kritikovan bio je - Romelu Lukaku. Ipak, "crveni đavoli" uspeli su da se izbore sa svim tim i nakon velike borbe u Kelnu savladaju Rumuniju sa 2:0 (1:0). 

Napadač Čelsija pošteno se ispromašivao protiv Slovačke, ali je karakter pokazao nakon samo 60 sekundi meča protiv Rumunije. Povukao je Lukaku kontru svoje reprezentacije, dovoljno dugo zadržao loptu dok nije dobio podršku saigrača, a onda uz pomoć Žeremija Dokua stvori ogroman višak. Usledio je povratni pas za Jurija Tielemansa koji je sa ivice kaznenog prostora matirao Nicu za 1:0 i veliku radost "crvenih đavola". 

Budući da je Belgija odigrala izuzetno slab meč protiv Slovačke, Tedesko se odlučio da promeni formaciju za duel sa Rumunima. Umesto u sistemu 4-2-3-1, "crveni đavoli" su na megdan Jordaneskuovoj četi izašli u formaciji sa trojicom defanzivaca, a u odnosu na prvi meč na klupi su ostali Karasko, Debast, Mangala i Trosar, dok su šansu u prvoj pstavi postavi dobili - Fertongen, Teat, Tielemans i Lukebakio. 

Foto: Tanjug

 

Da su bili pod ogromnim pritiskom videlo se nakon vodećeg gola. Pao je izabranicima Domenika Tedeska ogroman teret sa leđa, donelo je to mnogo više slobode u igri, a već do kraja prvog poluvremena "crveni đavoli" mogli su da reše pitanje pobednika. Ipak, loša realizacija, ali i sjajni Nica održali su Rumune u životu do odlaska na odmor. 

Najbolju šansu u prvom delu imao je Dodi Lukebakio, ali se ofanzivac Belgije spetljao u situaciji jedan na jedan... Lopta mu je pobegla u gol-aut, a nekoliko trenutaka kasnije umalo je stigla kazna na drugoj strani. Napad Rumunije krenuo je iz poslednje linije, Radu Dragušin poslao je dubinsku loptu za Draguša, ali je napadač "trikolora" za pola koraka bio sporiji od golmana Belgije - Kastelsa. 

Bilo je jasno da će selektor Jordanesku morati da reaguje već na poluvremenu, Rumuni su bili pod strahovitim pritiskom Belgijanaca. Dalo je to rezultate budući da su naši istočni susedi zaigrali daleko angažovanije na startu drugog dela igre. Trominutna inicijativa umalo se isplatila kada je Valentin Mihaila pobegao odbrani "crvenih đavola", ali se ofanzivac Parme propisno obrukao i loptu poslao pravo na tribine iz izgledne situacije. 

Foto: Tanjug

Kratko je trajala nadmoć Rumuna, a priliku da reši meč imao je upravo Romelu Lukaku na isteku 64. minuta. Snažni napadač pobegao je odbrani "trikolora", matirao Nicu, no, i treći put na Evropskom prvenstvu VAR je poništio njegov gol. Neverovatno...

Ono što Lukaku nije uspeo u 64. jeste Kevin De Brujne 15ak minuta kasnije. Kapiten Belgije iskoristio je lošu reakciju Burce. Štoper Rumuna želeo je glavom da račšisti opasnost, ali je "podleteo" pod loptu, ona je stigla do veziste Mančester sitija koji je rutinski matirao Nicu za konačnih 2:0. 

Nakon današnje pobede Belgijanaca situacija u grupi E značajno se zakomplikovala budući da sve četiri ekipe imaju po tri boda. U poslednjem kolu sastaju se Rumunija i Slovačka, odnosno Belgija i Ukrajina. Biće vatre... 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija