• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

24.06.2024

14:10

Džaja za Informer: Imamo, bre, ekipu koja može sve! Piksiju ne treba moja pomoć

Informer/Peđa Milosavljević

EURO 2024

Džaja za Informer: Imamo, bre, ekipu koja može sve! Piksiju ne treba moja pomoć

Podeli vest

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Dragan Džajić (78), siguran je da "orlovi" imaju dobre šanse da pobede Dansku u poslednjoj rundi grupe C i plasiraju se u osminu finala Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija sutra uveče na "Alijanc areni" u Minhenu (21.00, RTS 1, Arena premijum 1) igraju meč decenije. Sad je biti ili ne biti, pošto nam trijumf nad neugodnim Dancima praktično garantuje prolaz u nokaut fazu, uz realna očekivanja da Slovenija neće pobediti Englesku.

Iako je naša selekcija trenutno na samo jednom bodu, koji je osvojen zahvaljujući golu Luke Jovića protiv "zmajčeka" u bukvalno poslednjim sekundama, prvi čovek srpske kuće fudbala ne skriva optimizam.

On je u razgovoru sa našim izveštačem iz Nemačke pružio punu podršku selektoru i momcima, uz uverenje da ovaj tim ima kvalitet da se nadmeće sa svakim protivnikom.

- Pričao sam o tome i pre dolaska na turnir, da će sve tri naše utakmice u grupi biti različite i specifične. Protiv Engleske je ostavljen dobar utisak, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz. Da je osvojen makar bod na startu, to bi nam puno značilo i protiv Slovenije. Međutim, šta je tu je, očekivali smo da neka utakmica bude odlučujuća i to je baš ova, poslednja u grupi. Moramo nekoga da pobedimo da bismo prošli dalje, to je tako na velikim takmičenjima - kaže Džaja u razgovoru za Informer, a potom nastavlja u istom dahu:

Foto: Informer/Peđa Milosavljević

Dragan Džajić u društvu Miroslava Tanjge i Nenada Bjekovića

- Došli smo u situaciju da moramo da dobijemo Dance, a znam i verujem da će momci učiniti sve da to urade. Svesni smo kakva je situacija i ne možemo ništa da prognoziramo. Ne zato što sam nešto sumnjičav, jer mi, bre, imamo ekipu koja to može. Bilo bi jako lepo da prođemo dalje, bio bi to ogroman stimulans za sve, jer je to i najmanje što smo očekivali kada smo se plasirali na EP.

Legendarni fudbaler otkrio je i da li je imao neki savet za selektora, kao i da li možda planira da održi neki sastanak sa igračima, pred sam okršaj sa Skandinavcima.

- Razgovaram sa Piksijev svakodnevno, razmenimo mišljenja, ali to je sve neformalno. Ne treba njemu moja pomoć, ali zna da sam uvek na raspolaganju. Nisam dosad pričao grupno sa igračima, u vidu nekog sastanka. Ukoliko imam neki savet ponekad ga dam pojedincu, kad ih vidim u hotelu, na ručku, večeri... Ipak, ne bih da se uplićem u posao trenera. Selektor ima iskustva, znanja i dovoljno je stručan da on sam odlučuje i vodi računa o svemu. Znamo ko šta radi, svako ima svoj posao i tako se i ponašamo - naglasio je Džajić.

Foto: Informer

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miki

pre 3 dana

Matori podetinjio pa priča svašta,ajde bre matori odraće nas Danci..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Ovo je bila rasprava dva prgava starca! Ni Tramp, ni Bajden, nisu poslali nijednu pametnu poruku svojim glasačima! (VIDEO)
Live TV

Ovo je bila rasprava dva prgava starca! Ni Tramp, ni Bajden, nisu poslali nijednu pametnu poruku svojim glasačima! (VIDEO)

Juče je održana prva televizijska debata između predsedničkih kandidata u Sjedinjenim Američkim Državama Donalda Trampa i Džozefa Bajdena. Taj događaj su za Informer, tokom gostovanja u "Info jutru", komentarisali Darko Obradović iz Centra za strateške analize , Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog bratstva i Zoran Milosavljević sa Instituta za političke studije.

28.06.2024

10:33

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela! (VIDEO)
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela! (VIDEO)

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oglasio se UIKS: Reagovali smo čim je osuđenik preminuo i odgovorni su suspendovani, a vodi se i disciplinski postupak
Hronika

Oglasio se UIKS: Reagovali smo čim je osuđenik preminuo i odgovorni su suspendovani, a vodi se i disciplinski postupak

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) saopštava da je petoro zaposlenih u KPZ u Beogradu u Padinskoj Skeli, koji su lišeni slobode zbog sumnje da su učinili krivično delo nesavestan rad u službi, odmah suspendovano i udaljeno sa posla zbog propusta koji su otkriveni unutrašnjom kontrolom posle smrti prekršajno kažnjenog Stanimira Brajkovića (74) 4. februara u ovom zavodu.

28.06.2024

11:49

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Napravite domaći sok od nane! Nema ništa bolje za vrele letnje dane
Recepti

Napravite domaći sok od nane! Nema ništa bolje za vrele letnje dane

Napraviti osvežavajući sok od nane kod kuće je veoma jednostavno i idealno za vrele letnje dane. Nana, sa svojim karakterističnim osvežavajućim ukusom, može učiniti svaki napitak posebnim. Ovaj domaći sok ne samo da je zdraviji, jer možete kontrolisati količinu šećera, već je i ekonomičan.

28.06.2024

06:21

Džet set

Srbija