• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

26.06.2024

21:39

Stepi za Informer: Očekivao sam da će selektor reći da je završena predstava (VIDEO)

Profimedia, Peđa Milosavljević

EURO 2024

Stepi za Informer: Očekivao sam da će selektor reći da je završena predstava (VIDEO)

Podeli vest

Iskusni stručnjak ne krije da je razočaran radom selektora Dragana Stojkovića i onim što je fudbalska reprezentacija Srbije prikazala na Evropskom prvenstvu.

Trener kojeg u Nemačkoj svi obožavaju i cene, koji je tamo ostavio dubok trag i ostao da živi i dan-danas, poznat je po tome što nema "dlake na jeziku" i uvek otvoreno kaže šta misli. Tako je bilo i ovog puta kada se Dragoslav Stepanović (75) uključio u specijalnu emisiju Televizije Informer i analizirao neuspeh "orlova", koji nisu uspeli da prođu u osminu finala EP.

Bivši kormilar Ajntrahta iz Frankfurta, Bajer Leverkuzena, Lajpciga, Šutgart Kikersa, Atletik Bilbaa, atinskog AEK-a, Ofenbaha, Zamaleka, Čukaričkog, Vojvodine i niškog Radničkog prvo se dotakao selektora.

- Ima jedna rečenica koju sam naučio još od Branka Zebeca, a to je: "kada ćeš da dođe na binu, ne odlučuješ ti, nego drugi, ali kada ćeš da odeš, e to odlučuješ samo ti". Očekivao sam da će Piksi sinoć da kaže da je završena predstava. Međutim, sada se otvaraju mnoga pitanja. Veliki broj trenera koji su na tom sajmu fudbala u Nemačkoj, nemaju ugovor. Savezi čekaju šta će njihove reprezentacije da urade na takmičenju. Kod nas je selektor dobio ugovor pre nego što je EP počelo, a meni je to jako čudno - rekao je Stepanović, a potom dodao:

- Posle ovakvog neuspeha počeli smo da tražimo odgovor na pitanje "zašto?". Umesto da smo od Katara to počeli da radimo i da korak po korak rešavamo probleme. U Nemačkoj smo imali toliko navijača, da je bilo i 100.000 karata, oni bi ih kupili. Ljudi su želeli da podrže našu reprezentaciju, oduševljenje je bilo ogromno, ali i očekivanja.

Foto: profimedia

 

Popularni Stepi poručio je da svi u Fudbalskom savezu Srbije treba da stave prst na čelo.

- Postavili su Džajića za predsednika FSS, a njega nema nigde, ni u novinama, ni na televiziji. U tim godinama on bi trebalo da je prošao sve što može i da ovakve situacije rešava rutinski. Kad je u pitanju Piksi, mi smo svi pokušavali da mu pomognemo, da mu kažemo ono što vidimo sa strane, ali on je to shvatao drugačije. Mene zanima i gde je sada potpredsednik Nedimović, koji je jedini bio protiv toga da se selektoru da ugovor pre EP, a sada ga nigde nema - naglasio je Stepanović.

Foto: profimedia

Dragoslav Stepanović

Na kraju, on je podvukao da je praktično nemoguće da Piksi nastavi da sedi na klupi državnog tima.

- Čitam sada po medijima da nekoliko igrača ne želi više da igra za reprezentaciju ukoliko selektor ostane isti. Znači, počelo je... Ona situacija sa Tadićem sada povlači sve drugo. Ako je Stojković uopšte hteo i razmišlja da nastavi dalje, biće mu izuzetno teško, jer će ovi neuspesi sa SP i EP stalno da ga prate - zaključio je Stepanović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija