• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

26.06.2024

22:56

Senzacija na EP, srušen je Portugal! Gruzija igra atomski fudbal (FOTO/VIDEO)

EPA Images

EURO 2024

Senzacija na EP, srušen je Portugal! Gruzija igra atomski fudbal (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Izabranici čuvenog asa Vilija Sanjola nastavili su da oduševljavaju na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a večeras su pobedili velikog favorita sa 2:0 (1:0) u poslednjem kolu grupe F i tako obezbedili plasman u osminu finala.

Kakav fudbal igra Gruzija, milina je gledati! Nekadašnja članica Sovjetskog saveza nastavila je da piše najlepše stranice istorije, pošto je nakon prvog plasmana na kontinentalni šampionat, sada uspela da napravi najveću senzaciju i sruši Portugal predvođen Kristijanom Ronaldom.

To je prvi trijumf Gruzina na EP, a sa ukupno četiri boda iz tri utakmice, uspeli su da kao jedna od najboljih trećeplasiranih selekcija prođu u nokaut fazu. Tamo će igrati protiv Španije, koja je jedina od svih 24 učesnika EURA ostvarila maksimalan učinak i osvojila svih devet bodova.

Ispred njih ostali su lider Portugal, koji će igrati sa Slovenijom, dok će drugoplasirana Turska, koja je večeras u poslednjem kolu pobedila Češku sa 2:1 u Hamburgu, odmeriti snage sa Austrijom.

Kada je reč o samom duelu na "Veltins areni" u Gelzenkirhenu, bilo je uživanje gledati borbu Gruzina protiv prvaka Evrope iz 2016. godine. Već u drugom minutu najveća zvezda tima, Hviča Kvarachelija, savladao je golmana Kostu. 

Foto: EPA Images

 

Pogrešili su Portugalci, odigrali poprečni pas na sredini, koji je presečen, a Mikautadze je loptu gurnuo u prazan prostor. As Napolija je prošao kao brzi voz i snažnim udarcem pogodio suprotni ugao.

Uzvratio je Ronaldo, fenomenalno je šutirao iz slobodnog udarca, ali je golman Mamardašvili večeras bio impresivan. Nije ni čudo što se za njega otimaju brojni evropski velikani, a prvi u redu stoji Njukasl.

 

Ekipa Roberta Martineza jurila je izjednačenje, želela je da ostane neporažena i tako prođe dalje, ali ovog puta im je realizacija zatajila. Pretili su preko mladog Konseisaa, Ronalda, Paljinje, Danila, Semeda i Žote, ali uzalud.

Novi šok za Portugalce usledio je u 57. minutu. Prethodno je Antonio Silva bio neoprezan, nagazio je Ločošvilija u kaznenom prostoru, a glavni arbitar Sandro Šerer je na asistenciju iz VAR sobe pogledao video-snimak i potom pokazao na belu tačku. Siguran izvođač bio je Mikautadze, kojem je to već treći pogodak na EP, pa je sada i najbolji strelac turnira.

Foto: EPA Images

 

Izdržali su Gruzini veliki pritisak do kraja, borili se kao lavovi, a Mamardašvili je začarao svoju mrežu. Na kraju, ogromno i potpuno zasluženo slavlje momaka u crvenim dresovima, čija se bajka u Nemačkoj nastavlja.

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija