• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

29.06.2024

15:30

Kek: Tri dana smo se oporavljali od Srbije, sada smo egzotično iznenađenje

ATA Images

EURO 2024

Kek: Tri dana smo se oporavljali od Srbije, sada smo egzotično iznenađenje

Podeli vest

Trebalo nam je tri dana da se oporavimo od šoka kad nam je Srbija dala gol u psoeldnjem trenutku (1:1), ali sada smo u četvrtini finala i svi nas posmatraju kao neko egzotično iznenađenje, kaže selektor Slovenije Matjaž Kek.

Slovenci su se prvi put domogli nokaut faze nekog velikog takmičenja i u ponedeljak veče od 21.00 čas odmeriće snage sa Portugalom u Frankfurtu. Prema selektorovim rečima, priprema teče kao i za svaki drugi meč, ali Portugal ne bi smeo da se zanosi da će mu biti lako.

- Jasno je da smo sada na velikoj sceni is evtla pozornice će biti usmerena na nas. Uz Gruzine, spadamo u "egzotična iznenađenja", ali to mi odgovara. Ima još malo Balkana u nama, niko ne bi trebalo da kaže da će mu biti lako sa Slovenijom. Videlo se to i u meču sa Englezima, koji su morali da pruže sve od sebe. Za Portugal se pripremamo kao i za sve ostale utakmice. Imamo svoju rutinu i svoj put. nismo i nećemo da budemo kopija ni Hrvatske ni Nemačke ni Portugala. Ako pogrešimo, sami smo krivi, ako uspemo sami smo zaslužni. Oni su favoriti, a na našoj strani je motiv, izazov i veliko zadovoljstvo što nismo na odmoru - kaže Kek za slovenački "Sport klub". 

Foto: Tanjug/AP

 

Najteže mu je na turniru pala utakmica sa Srbijom, kada je njegov tim ispustio pobedu u petom minutu nadoknade drugog poluvremena. 

- Posle Srbije smo bili u šoku, pričali smo svi zajedno kako da prebrodimo to. Čak su i moje reakcije nakon meča bile reakcije čoveka koji je razočaran i šokiran. Dobro je što smo do Engleske imali pet dana, jer nam je trebalo dva, tri dana da se oporavimo. Nema potrebe da pravimo cirkus od supeha, ali nećemo ni od neuspeha praviti tragediju. Ta linija je u sportu vrlo tanka - opisao je Kek. 

Pre početka takmičenja, obećao je novinarima da će ih voditi na večeru i služiti ako Slovenija prođe u nokaut fazu. Delimično je ispunio obećanje. 

Foto: Tanjug/AP

 

- Nisam služio novinare, ali opklada je ispunjena. Drago mi je što sam je izgubio, mada ću biti obazriviji u budućnosti. U redu je družiti se povremeno, i u dobru i u zlu. Povezani smo jedni sa drugima i moramo da se poštujemo iako se ponekad ne poštujemo - ističe Kek. 

Utisak mu je da ekipa nije bila iznenađena plasmanom u osminu finala. Kaže da su igrači to jako zaslužili. 

- Osetio sam da su momci spremni za ovo, plasman u osminu finala smatramo kolektivnim uspehom. Svi su zaslužni , od fudbalera do stručnog štaba, fizioterapeuta, doktora, ekonoma...ma celog menadžmenta. Čini mi se da su momci verovali da će nešto dobro da se dogodi, nisu uopšte bili iznenađeni kad smo prošli, kao da su to očekivali. Niko nije pakovao kofere pre utakmice sa Engleskom - zaključio je slovenački selektor. 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija