• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.06.2024

22:52

"Furija"  baš furiozna! Španija u četvrtfinalu, senzacionalni Gruzini idu kući!

EPAIMAGES

EURO 2024

"Furija" baš furiozna! Španija u četvrtfinalu, senzacionalni Gruzini idu kući!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Španije deklasirala je Gruziju 4:1 u utakmici osmine finala Evropskog prvenstva.

Gruzini su samo poveli posle autogola Le Normana u 18. minutu, izjednačio je Rodri u 39, a onda je u drugom poluvremenu "furija" odigrala furiozno i golovima Ruiza u 51, Vilijamsa u 75 i Olma u 83. minutu eliminisala najprijatnije iznenađenje na EURO 2024.

Španija je od početka nametnula svoj ritam igre, imali su više loptu u nogama, nekoliko dobrih prilika, ali Gruzijci su uspeli da ih šokiraju.

U 18. minutu prvi izlet Gruzijaca pred golom "furije" i - gol! Kakabadze je ubacio loptu, a Le Normand postiže autogol za vodstvo Gruzije od 1:0.

Foto: EPAIMAGES

 

Nakon šoka Španci su nastavili sa svojom igrom, imali su dve dobre prilike preko Jamala i Vilijamsa.

U 39. minutu na semaforu 1:1. Rodri je lepo šutirao sa 20 metara i pogodio za izjednačenje, ništa nije mogao večeras sjajni golman Mamardašvili. To je bio i rezultat prvog poluvremena.

Na startu drugog poluvremena, Kvarackelija je mogao ponovo da šokira Špance. Primetio je da je golman Simon izašao ispred gola, šutirao je sa centra, a lopta je otišla malo pored gola.

Naredni ozbiljniji napad Španije i gol. U 51. minutu Jamal je centrirao, a Ruiz glavom pogađa za vodstvo Španije 2:1.

Foto: EPAIMAGES

 

Gruzija je nakon drugog gola Španije nastavila sa svojom igrom, čekali su šansu iz kontre i dočekali jednu u 69. minutu, ali u završnici loše je šutirao Citaišvili.

U 74. minutu Španiji je poništen pogodak, ali dva minuta kasnije nije bilo spasa. Fenomenalan gol postiže Vilijams za vodstvo Španije od 3:1.

Do kraja utakmice u Kelnu bilo je još prilika pred golom Gruzije, a Olmo u 83. minutu postiže još jedan lep pogodak za 4:1 što je bio i konačan rezultat utakmice.

U četvrtfinalu ćemo da gledamo pravi klasik jer će se sastati Španija i domaćin Nemačka. Taj susret se igra 5. jula od 18 sati u Štutgartu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija