• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.Č.

01.07.2024

19:55

Francuzi su u četvrtfinalu, Vertongen tragičar! (FOTO/VIDEO)

AP PHOTO

EURO 2024

Francuzi su u četvrtfinalu, Vertongen tragičar! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Francuske plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva pošto je na "Merkur - Špil areni" savladala Belgiju rezultatom 1:0!

Derbi osmine finala nije opravdao očekivanja. Obe selekcije imale su velikih problema sa realizacijom u mečevima grupne faze i to se ponovilo na ovoj utakmici. Igrači Francuske nisu postigli nijedan gol iz igre na tri duela grupe D, dok je Belgija samo protiv Rumunije uspela dva puta da zatrese mrežu gola rivala. Prvo poluvreme u Diseldorfu donelo je vrlo malo uzbuđenja, Francuzi su bili nešto ofanzivniji, ali nedovoljno za nešto konkretno. Najveću šansu imao je Markus Tiram u 34. minutu kada je neprecizno šutirao iz izgledne pozicije.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Prvu veliku šansu "crveni đavoli" imali su u 60. minutu kada je Karasko probio po desnoj strani, međutim Teo Ernandez je sjajnom reakcijom blokirao njegov pokušaj. Deset minuta kasnije Lukaku je šutirao u šesnaestercu rivala, ali je Menjon bez većih problema zaustavio njegov pokušaj.

 

 

Taman kada je delovalo da ćemo gledati produžetke - Francuzi postižu pogodak! Igrao se 85. minut kada su puleni Didijea Dešana dugo kombinovali oko šesnaesterca Belgijanaca i lopta je u jednom trenutku stigla do Kolo Muanija. Fudbaler Pariz Sen Žermena je šutirao, lopta je pogodila Jan Vertongena i promenila pravac, dovoljno da prevari Kastelsa i završi u njegovoj mreži! Gol je pripisan defanzivcu Andrlehta, pa igrači francuskog tima i dalje nisu dali nijedan gol na EP iz igre! Bio je to tek drugi udarac "trikolora" u okvir gola protivničke ekipe.

 

 

Belgijanci su pokušali da se vrate u meč i eventualno se izbore za produžetke, ali nisu uspeli. Francuska će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz meča u kojem se od 21 čas sastaju Portugal i Slovenija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Određen pritvor osumnjičenom za ratne zločine na KiM
Politika

Određen pritvor osumnjičenom za ratne zločine na KiM

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu Odeljenja za ratne zločine odredio je pritvor do 30 dana F.K. (56) osumnjičenom za zločine počinjene u maju 1999. godine, na Kosovu i Metohiji, nad pripadnicima Vojske Jugoslavije.

03.07.2024

19:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija