• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.07.2024

15:50

Turska i Holandija su poslednji četvrtfinalisti! Kraj za Rumune i Austrijance!

EPAIMAGES

EURO 2024

Turska i Holandija su poslednji četvrtfinalisti! Kraj za Rumune i Austrijance!

Podeli vest

Reprezentacija Turske je uz mnogo sreće preživela duel protiv Austrije i pobedom od 2:1 izborila mesto u četvrtfinalu gde ih čeka duel protiv Holandije koja je ranije danas nadigrala Rumuniju sa 3:0.

Do sada su se u četvrtinu finala plasirali Švajcarska, Nemačka, Engleska, Španija, Francuska i Portugal, a danas su se tom spisku dodali Turci i Holanđani. 

AUSTRIJA - TURSKA   1:2 (0:1)

Strelac: Gregorič 66 - Demiral 2, 59
Grad: Lajpcig
Stadion: RB Arena
Sudija: Artur Diaš, Portugal

AUSTRIJA: Penc - Poš, Danso, Lajnhart (od 65. Grilič), Mvene (od 46. Pras) - Zeivald, Sabicer - Lajmer (od 65. Veber), Baumgartner, Šmid (od 46. Gregorič) - Arnatović
Selektor: Ralf Rangnik 

TURSKA: Gunok - Muldur, Abdulkerim, Demiral, Kadiolu - Juksek (od 58. Ozčan), Ajhan - Guler, Kokču (od 84. Kahveči), Jildiz - Jilmaz
Selektor: Vinćenco Montela

 

DRUGO POLUVREME

KRAJ! 

94. minut - Au... Malo je falilo da Baumgartner odvede meč u produžetke! Gunok je izvanredno reagovao, imaće Austrija korner za kraj! 

90. minut - Još četiri minuta će se igrati! 

84. minut - Još jedna prilika je propala i ponovo se nije stnašao Baumgartner! Imao je mnogo sreće golman Turske - Mert Gunok, budući da je nakon njegove loše procene lopta stigla na glavu ofanzivcu Austrije. 

80. minut - Nemaju Austrijanci ni sreće. Sada je nakon dodavanja Zeivalda sam ostao Kristof Baumgartner, ali se nije tome nadao napadač RB Lajpciga, iskoristio je to Abdulkerim i loptu izbio u aut. 

75. minut - Bilo je opasno... Florijan Grilič je gađao sa dvadesetak metara, morao je Gunok da se pomuči kako bi zaustavio njegov udarac!

Foto: Tanjug/AP

 

73. minut - Očekivano Austrija svim silama pokušava da dođe do izjednačenja, pod strahovitim pritiskom je poslednja linija Turske. 

69. minut - Evo je još jedna šansa za Austrijance i ponovo za Gregoriča! Snažni napadač pobegao je štoperima turskog tima, gađao glavom, ali slabo... Lak je to posao za Gunoka! Očekuje nas paklenih 20 i kusur minuta na "RB Areni"! 

66. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Vraća se Austrija preko Gregoriča, treći pogodak nakon kornera! Spreman je bio napadač Frajburga na drugoj stativi nakon što mu je loptu spustio Veber - 1:2!

 

 

64. minut - Sve karte baca na napad Ralf Rangnik, na teren šalje Griliča i Vebera, a na klupu se sele Lajnhart i Lajmer. 

59. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Demiral je dvostruki strelac, turski štoper bio je najviši u skoku nakon kornera - 0:2!

57. minut - Malo je falilo da ofanziva skupo košta Austriju! Kadiolu je povukao kontru, lako izbegao Poša, a onda gađao sa desetak metara ka golu Penca, na svu sreću u bloku je bio Danso. 

53. minut - Nižu se šanse Austrijanaca, ali i dobre reakcije turske odbrane! Sada je Štefan Poš uleteo u kazneni prostor, namestio se i gađao, ali se u bloku našao Demiral. 

Foto: Tanjug/AP

 

51. minut - VELIKA PRILIKA! Mogao je Marko Arnautović da poravna rezultat na startu drugog dela igre! Napadač Intera izašao je sam pred Gunoka nakon asistencije Štefana Poša, ali je turski golman reagovao bez greške. 

47. minut - Tek što je ušao na teren Gregorič odmah ulazi u gol-šansu! Baumgartner je pobegao po desnoj strani, poslao centaršut u srce kaznenog prostora, ali je napadač loše zahvatio loptu. 

46. minut - Počinje drugo poluvreme, prvi napad za reprezentaciju Turske! Vredi napomenuti da je Ralf Rangnik odmah na teren poslao Gregoriča koji menja Šmida. 

PRVO POLUVREME

45. minut - Zapretili su Turci dva puta u poslednjim momentima prvog poluvremena! Prvo je Kokču gađao iz slobodnog udarca, a potom i nakon odbitka centaršut šalje Jilmaz, ali na mestu je golman Penc. 

41. minut - Sve manje vremena za Austriju da dođe do izjednačenja u prvom poluvremenu, deluje da je četa Ralfa Rangnika bez prave oštrice u odnosu na snažne štopere Turske. 

Foto: Tanjug/AP

 

37. minut - Ponovo se pritisak prebacio pred turski gol, Austrija želi do poluvremena da se vrati u igru. Nakon auta u dobroj situaciji su bili Sabicer i Arnautović, ali je dobro reagovao golman Gunok. 

33. minut - Previše prostora defanzivci Turske dali su Marselu Sabiceru, kapiten Austrije namestio se i gađao sa 20ak minuta, ali je u poslednjem momentu stigao da ga blokira Juksek. 

31. minut - Diktiraju Turci ritam na sredini terena, pokušavaju povremeno Kan Ajhan i Ozdžak Kokču da proigraju Ardu Gulera koji je večeras u ulozi lažne devetke. 

27. minut - Ušao je meč u nešto mirniju fazu nakon paklenog ritma u prvih 25 minuta, sada se vodi taktička borba na sredini terena. 

23. minut - Potpuno otvorena utakmica u Lajpcigu, iako imaju prednost Turci nemaju nameru da se brane. Četa Vinćenca Montele još jednom je zapretila, ponovo posle kornera kada je glavom preko gola gađao Kadiolu. 

18. minut - Pogrešili su vezni fudbaleri Austrije na sredini terena, lopta je stigla do Arde Gulera, a vezista Real Madrida nije čekao već je odmah sa 40ak metara gađao ka golu rivala. Nedostajalo je preciznosti... Mogao je to da bude potez godine! 

14. minut - Nakon dugo vremena jedna konkretna akcija Turaka, Arda Guler je bio u centru pažnje na prvoj stativi, ali je uspeo da ga blokra Danso. Izuzetan fudbal gledamo na "RB Areni". 

Foto: EPAIMAGES

 

11. minut - Veleslalom Kristofa Baumgartnera! Vezista Austrije izbacio je Ajhana, potom i Abdulkerima, morao je sa leđa da ga ruši Kokču... Imaće nominalni domaćin šansu da iz slobodnog udarca urgoze Merta Gunoka. 

7. minut - Nova opasnost pred golom Turske i ponovo posle kornera! Na prvoj stativi najviši je bio Lajnhart, ali je snažni štoper gađao preko prečke, ostaje 0:1! 

5. minut - Au... Šta se sada desilo!? Marsel Sabicer je izveo korner, lopta je plesala po gol-liniji, a onda je Kadiolu uspeo da je izbaci iz igre na drugoj stativi! Propuštaju Austrijanci veliku šansu da poravnaju rezultat. 

3. minut - Umalo da Austrija odmah odgovori preko Kristofa Baumgartnera! Gađao je vezista RB Lajpciga sa ivice kaznenog prostora, lopta prolazi pored stative. 

2. minut - GOOOOOOOOOOL! Neverovatno... Turska vodi 1:0! Kakav početak meča u Lajpcigu! Nespretno je reagovala odbrana Austrije nakon kornera, lopta se odbila na nogu Demirala koji je iz peterca zakucao pod prečku. 

 

 

1. minut - Utakmica je počela, sa centra su krenuli izabranici Ralfa Rangnika! 

PRE MEČA

20:43 - Austrija je u prvom kolu grupne faze poražena od Francuske sa 1:0, usledile su dve pobede nad Holandijom i Poljskom. Juče smo pričali o zanimljivoj statistici, odnosno, činjenici da je četa Ralfa Rangnika slavila na prethodnih šest utakmica koje su igrane utorkom. 

Foto: EPAIMAGES

 

20:39 - Montela večeras ne može da računa na suspendovane Akajdina i kapitena - Hakana Čalhanoglua. Sa druge strane, zbog povrede u sastavu Austrije nema Traunera, a zbog žutih kartona izostaje Vimer. 

20:32 - Pravdu na "RB Areni" deliće Portugala - Artur Soareš Diaš, dok će mu pomoćnici biti Paulo Soareš i Pedro Ribeiro. Četvrti sudija je Mikola Balakin iz Ukrajine, a u VAR sobi će sedeti Tiago Martinš, takođe iz Portugala. 

20:25 - Sa druge strane, Ralf Rangnik na teren šalje sledećih 11 igrača: Penc - Poš, Danso, Lajnhart, Mvene - Zeivald, Sabicer - Lajmer, Baumgartner, Šmid - Arnatović.

20:24 - Vinćenco Montela odlučio se za sledeći sastav: Gunok - Muldur, Abdulkerim, Demiral, Kadiolu - Juksek, Ajhan - Guler, Kokču, Jildiz - Jilmaz.

20:21 - Sve su prilike da će Turska imati veću podršku sa tribina iako je, makar geografski, Lajpcig daleko bliži Austriji. No, poznato je koliko Turaka živi i radi u Nemačkoj te ne čudi što će većina stadiona biti na strani izabranika Vinćenca Montele. 

Foto: EPAIMAGES

 

20:14 - Sa druge strane, Turci su uz dosta muke stigli do nokaut faze kontinentalne smotre. Izabranici Vinćenca Montele poraženi su od Portugala dok su nakon drame savladali Češku i Gruziju. 

20:09 - Austrija je do osmine finala stigla kao najveće iznenađenje Evropskog prvenstva! Četa Ralfa Rangnika završila je prva u grupi ispred Holandije i Francuske sa šest osvojenih bodova. Zanimljivo, ukoliko savladaju Turke večeras "lale" će im biti rival u narednoj fazi takmičenja. 

20:00 - Holandija je obezbedila mesto u četvrtfinalu, a rival će joj biti pobednik iz narednog duela koji pratimo, a u kom se sastaju Austrija i Turska! 

 

RUMUNIJA - HOLANDIJA   0:3 (0:1)

Strelac: Gakpo 20, Malen 83, 93
Grad: Minhen
Stadion: Alijanc Arena
Sudija: Feliks Cvajer, Nemačka

RUMUNIJA: Nica - Raciu, Dragušin, Burka, Mogoš (od 37. Rakovican) - M. Marin (od 72. Alibek) - Man, Stanču (od 87. Olaru), R. Marin, Hađi (od 72. Mihaila) - Draguš (od 72. Čikaldau)
Selektor: Eduard Jordanesku 

HOLANDIJA: Ferbrugen - Damfris, De Fraj, Van Dajk, Ake (od 69. Van de Ven) - Šouten (od 69. Verman), Simons, Rejnders - Bergvajn (od 46. Malen), Gakpo (od 84. Veghorst), Depaj (od 91. Blind)
Selektor: Ronald Kuman

 

DRUGO POLUVREME

KRAJ! 

93. minut - GOOOOOOOOOOL! Stavlja Malen tačku na meč drugim golom na "Alijanc Areni"! Sevnula je kontra, vukao je sam as Borusije Dortmund, izbacio kompletnu odbranu Rumunije i matirao Nicu - 0:3!

90. minut - Još četiri minuta igre. 

87. minut - Usporili su Holanđani nakon drugog gola, nema dileme da će četa Ronalda Kumana rutinski privesti posao kraju.  

83. minut - GOOOOOOOOOL! Deluje da je gotovo... Čudo je napravio Kodi Gakpo, vukao je loptu o gol-aut liniji, izbacio Radu Dragušina, potom i Bankua, a za kraj asistencija za Malena - 2:0!

 

 

82. minut - Oštećena je Rumunija... Oskar ide u ruke Damfrisa nakon što je odglumio da ga je Alibek udario nogom u glavu i tako naterao Cvajera da prekine kontru čete Eduarda Jordaneskua. Sa pravom se ljute "trikolori". 

Foto: Tanjug/AP

 

80. minut - Evo je još jedna kontra Holandije koju je otvorio Malen! Krilni napadač vukao je od polovine terena loptu, proigrao Gakpa, ali se u bloku našao Rakovican. 

76. minut - Ma neverovatno... Nižu se promašaji Holandije, nakon centaršuta Denzela Damfrisa glavom je gađao Depaj, ponovo preko gola. 

73. minut - Izuzetno je raspoložen Kodi Gakpo, sada je as Liverpula "štiklom" proigrao rezervistu Vermana, ali je vezista Holandije gađao pored gola. I dalje je 1:0  za "lale"... 

72. minut - Trostruku izmenu pravi Jordanesku, na terenu su Alibek, Mihaila i Čikaldau. 

68. minut - Mudar potez Memfisa Depaja koji je gađao ispod živog zida, bacio se Nica, ali nije mogao da dohvati loptu. Na sreću Rumuna ona je prošla pored stative... 

67. minut - Imaće Holanđani šansu da iz slobodnog udarca dupliraju prednost nakon što je Mariuš Marin srušio sa leđa Ćavija Simonsa. 

63. minut - Matiran je bio Florin Nica nakon 11. kornera Holandije, ali gol neće biti priznat pošto je Malen bio u ofsajdu pre dodavanja Kodiju Gakpu, ostaje 1:0. 

62. minut - Samo da Holanđane ne stigne kazna za promašaje... Sada je u centru pažnje bio Kodi Gakpo koji je povukao kontru i gađao sa ivice kaznenog prostora, na pravom mestu bio je Nica. 

Foto: Tanjug/AP

 

60. minut - Pred streljačkim vodom je Nica u ovim momentima! Rumuni su krenuli nešto ofanzivnije, Holandija to koristi i svaki put kada dođu do poseda u kontri ugroze iskusnog golmana. 

58. minut - STATIVA! Nižu se šanse pred golom Florina Nice, ali se razultat ne menja... Prvo je Malen vukao kontru, a onda trapavo dodao do Gakpa što je iskoristio Rakovican i loptu izbio u korner. Nakon udarca iz ugla gađao je Van Dajk i pogodio okvir gola, ostaje 0:1. 

57. minut - Traže Holanđani penal nakon što je Hađi oborio Damfrisa u kaznenom prostoru. Bilo je osnova za kazneni udarac, ali je bek Intera previše teatralno pao te je galvani arbitar Cvajer samo odmahnuo rukom. 

54. minut - VELIKA ŠANSA! Sevnula je kontra Holandije, ponovo je Denzel Damfris napravio pometnju po levom boku i poslao centaršut do Depaja, presporo je reagovao napadač "lala". 

52. minut - Bolje deluje reprezentacija Rumunije na startu drugog poluvremena, ima četa Eduarda Jordaneskua posed i pritiska Holandiju, ali bez mnogo uspeha. 

48. minut - Grub start Stefana de Fraja... Štoper Intera promašio je čitavu loptu i pokosio Nikolae Stančua! Imaće Rumuni šansu da gol Holandije ugroze iz slobodnog udarca. 

46. minut - Počinje drugih 45 minuta, sada sa centra kreću Rumuni! 

PRVO POLUVREME

45. minut - Još tri minuta će se igrati u prvom poluvremenu! 

Foto: EPAIMAGES

 

44. minut - VELIKA ŠANSA! Imao je Ćavi Simons zicer da duplira prednost Holandije, ali se obrukao as RB Lajpciga... Damfris je uspeo da dođe do lopte nakon duela sa Rakovicanom, uposlio je Simonsa, ali je vezista oklevao i izgubio šansu da matira Nicu. 

43. minut - Grčevito se brani Rumunija u finišu prvog poluvremena... Četa Eduarda Jordaneskua se raspala nakon vodećeg gola Holandije, a "lale" svim silama žele da dupliraju prednost pre odlaska na odmor. 

40. minut - Već devet kornera izveli su Holanđani, ali se Rumunija dobro brani. Sada je Florin Nica uspeo da boksuje loptu nakon što je Depaj poslao centaršut.

36. minut - Moguš neće moći da nastavi utakmicu, očigledno da su posledice sudara sa Denzelom Damfrisom ogromne budući da se rumunski reprezentativac muči da dođe do vazduha. Menja ga neiskusni Moldan Rakovican. 

33. minut - Stravičan duel Moguša i Damfrisa... Nisu bekovi gledali jedan u drugog već ka lopti, sudarili su se, ali deluje da je Rumun prošao gore budući da je ostao bez vazduha. 

31. minut - VELIKA ŠANSA! Tijani Rejnders je pronašao samog Denzela Damfrisa koji je poslao povratnu loptu za Memfisa Depeja, ali je na pravom mestu bio Radu Dragušin i sprečio siguran gol Holandije! 

Foto: EPAIMAGES

 

30. minut - Već neko vreme se igra samo na polovini koju brane Rumuni. Holandija je preuzela kontrolu meča, nižu se šanse i korneri, ali "lale" još uvek ne uspevaju da postignu i drugi gol na "Alijanc Areni". 

26. minut - Umalo da Tijani Rejnders duplira prednost Holandije! Vezista Milana sačekao je odbijenu loptu na ivici kaznenog prostora, uhvatio volej, ali je u bloku bio Nikolae Stanču, imaće "lale" korner. 

23. minut - Osetili su Holanđani "krv", totalna ofanziva Holandije, deluje da če Ronalda Kumana želi što pre da postigne i drugi gol kako bi rešili pitanje pobednika. U prilici se našao Depaj, no, lopta mu je pobegla van granica igrališta. 

20. minut - GOOOOOOOOOL! Vidljiva je razlika u kvalitetu, prvi pravi napad "lala" i odmah je 1:0. Kodi Gakpo se lako oslobodio Racijua, gađao u bliži ugao i matirao Florina Nicu. 

 

17. minut - Sada je pod opsadom bio gol Rumunije! Imali su Holanđani dve prilike nakon kornera, prvo je udarac Stefana de Fraja izblokiran, a potom je Nejtan Ake gađao preko prečke, ostaje 0:0. 

14. minut - Malo ko se nadao da će uvodni minuti na "Alijanc Areni" pripasti Rumunima, ali četa Eduarda Jordaneskua izgleda izuzetno do sada. Nova dva pokušaja da ugroze Ferbrugena, posebno opasan bio je udarac Denisa Mana sa ivice kaznenog prostora, lopta je prozujala pored stative. 

11. minut - Lepo su kombinovali Tijani Rejnders i Ćavi Simons, usledio je pas u prostor za Memfisa Depaja, bio je napadač Atletiko Madrida u ofsajdu.

8. minut - Iznenađujuće ofanzivna je Rumunija na startu meča, ponovo je u centru pažnje bio Janis Hađi. Sada je pokušao da proigra Razvana Marina koji je ušao u prostor, ali na pravom mestu je bio Virdžil Van Dajk. 

6. minut - Evo ga prvi udarac ka golu Florina Nice, gađao je Ćavi Simons sa ivice kaznenog prostora, lak je to posao za iskusnog Rumuna. 

Foto: EPAIMAGES

 

4. minut - Prekid u Minhenu... Nakon sudara sa Damfrisom Janis Hađi je ostao na travi, puklo je čelo krilnom napadaču Glazgov Rendžersa. 

3. minut - Žestok presing Rumuna na startu utakmice, Denis Man i Raciu uspeli su da ukradu loptu Akeu, usledio je centaršut u kazneni prostor, ali je Denzel Damfris bio bolji u skoku od Janisa Hađija. 

1. minut - Utakmica je počela, sa centra kreću izabranici Ronalda Kumana!

 

PRE MEČA

17:50 - Uskoro će obe ekipe izaći na teren "Alijanc Arene" predvođene glavnim arbitrom Feliksom Cvajerom. Po svemu sudeći, Rumuni će imati nešto glasniju podršku u Minhenu. 

Foto: EPAIMAGES

 

17:43 - Holandija je u grupnoj fazi savladala Poljsku sa 2:1, potom remizirala sa Francuskom 0:0, a u poslednjem kolu doživeli su poraz od Austrije. Sa druge strane, Rumunija je daklasirala Ukrajinu sa 3:0, remizirala sa Slovačkom - 1:1 i pretrpela neuspeh u susretu sa Belgijom. 

17:36 - Selektor Rumunije - Eduard Jordanesku, danas ne može da računa na suspendovanog Nikušora Bankua te će po levoj strani delovati fudbaler Kluža - Vasile Mogoš. 

17:28 - UEFA je poverenje za duel na "Alijanc Areni" ukazala nemačkom timu sudija. Glavni arbitar će biti Feliks Cvajer, pomoćnici su Štefan Lup i Marko Ačmulier, četvrti sudija je Danijel Zibert, a u VAR sobi sedi Bastijan Dankert. 

17:19 - Pobednik ovog duela će se u četvrtfinalu Evropskog prvenstva sastati sa boljim iz meča koji je na programu večeras, a u kom se sastaju Austrija i Turska. 

17:13 - Kada govorimo i startnoj postavi Rumunije najveće iznenađenje je što nema Florinela Komana. Fudbaler FCSB-a ostavio je solidan utisak u dosadašnjem delu turnira, ali je prednost Eduard Jordanesku danas ukazao Janisu Hađiju. 

Rumunij: Nica - Raciu, Dragušin, Burka, Mogoš - M. Marin - Man, Stanču, R. Marin, Hađi - Draguš

Foto: EPA Images

 

17:10 - Ronald Kuman odlučio se za proverene snage budući da iznenađenja u timu Holandije nema. Ekipu će kao kapiten predvoditi Virdžil Van Dajk, dok će mu društvo u srcu odbrane praviti Stefan De Fraj, po bokovima će delovati Nejtan Ake i Denzel Damfris. 

Holandija: Ferbrugen - Damfris, De Fraj, Van Dajk, Ake - Šouten, Simons, Reijnders - Bergvajn, Gakpo, Depaj

17:05 - Prvi će na teren izaći fudbaleri Rumunije i Holandije! Izabranici Eduarda Jordaneskua režirali su veliko iznenađenje i kao prvi izborili mesto u osmini finala. Sa druge strane, "lale" su odigrale ispod očekivanja pošto su čekali rasplet u ostalim grupama i kao treći prošli dalje. 

16:43: Ceo dan je glavna tema u Evropi Kristijano Ronaldo. Iako je njegov Portugal prošao u četvrtinu finala na penale protiv Slovenije, Ronaldo je prethodno tokom igre promašio jedanaesterac, ali i upropastio mnogo pokušaja iz slobodnih udaraca. Statističari su izračunali da je ukupno na svetskim i evropskim prventvima iz slobodnjaka gađao 58 puta i dao samo jedan gol. I  sam Ronaldo se izvinio naciji. 

Foto: EPAIMAGES

 

 

16:27: Samo jedni će proći u finale, ali trenutno svi zajedno piju i pevaju. Rumuni i Holanđani uživaju u lepom raspoloženju pred meč osmine finala. 

 

 

16:12: Turke čeka težak posao, pošto će igrati protiv Austrije od koje su u martu izgubili 6:1 u prijateljskom meču. To ih ne sprečava da veruju da mogu da pobede. 

 

 

16:05: Holanđani standardno najbolji navijači na turniru. Pravili su fantastičnu atmosferu gde god da su se pojavili. 

 

 

15:40 - Dobar dan i dobro došli na Informerov blog posvećen dešavanjima 19. dana takmičenja na Evropskom prvenstvu u fudbalu. Uporedo sa onim što se dešava u Nemačkoj, izveštavaćemo vas  i šta se dešava u taboru Fudbalske reprezentacije Srbije, koja je učešće završila u grupnoj fazi. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Nebojša Bakarec: Poslanik SPS Igor Braunović, preti Vučiću?
Politika

Nebojša Bakarec: Poslanik SPS Igor Braunović, preti Vučiću?

Igor Braunović, poslanik SPS, generalni direktor državnog preduzeća „Srbijašume“ već 15 godina, član Glavnog odbora SPS, je 28.6.2024. godine, na Vidovdan, na planini Bobiji, u zapadnoj Srbiji, održao sramni govor na kome bi mu pozavideli Milovan Brkić, Srđan Milivojević, Ćuta Jovanović i Radomir Lazović zajedno. Snimak tog govora Braunović je objavio na društvenim mrežama političkog udruženja „Naša Drina“ čiji je predsednik.

04.07.2024

17:46

Republika Srpska vraća himnu "Bože pravde" i grb Nemanjića
Politika

Republika Srpska vraća himnu "Bože pravde" i grb Nemanjića

Narodna skupština Republike Srpske okončala je prvi deo Desete redovne sednice usvajanjem set zakona koji će omogućiti da Investiciono-razvojna banka, može obavljati platni promet i primati novčane depozite, a podršku je dobio i Nacrt zakona o dopuni Zakona o upotrebi zastave, grba i himne.

04.07.2024

17:33

TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar!
Live TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar!

Neki kažu da se posledice istorije ne smiruju ni danas. Libija više nije ona zemlja koja je nekada bila. Neki kažu da je danas bolje, a neki da je mnogo gore. Mejlovi HIleri Klinton su procurili i otkrivena je istina zašto je Gadafi skinut sa vlasti, a to je zato što se suprotstavio dolaru. O tome zbog čega je ubijen Gadafi, u emisiji "Info dan" govorili su nekadašnji premijer Srbije Nikola Šainović i Darko Obradović, iz Centra za stratešku analizu.

04.07.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija