• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

03.07.2024

13:34

Mateus sumnja u "pancere"! Nemačka nije favorit protiv Španije

EPA Images

EURO 2024

Mateus sumnja u "pancere"! Nemačka nije favorit protiv Španije

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Nemačke nije favorit protiv Španije, ali nije ni autsajder, kaže Lotar Mateus za nemački "Sport".

Proslavljeni fudbaler, a kasnije i trener, trenutno radi kao stručni konsultant za nemački "Sport" i analizirao je predstojeći derbi Nemačke i Španije, koje će u četvrtini finala odmeriti snage od 18.00 časova.

Prema njegovim rečima, šanse su ujednačene. 

Foto: Tanjug/AP

 

- Prvi put Nemačka nije favorit na svom terenu, ali to ne znači da je autsajder. Čeka nas otvorena utakmica, šanse su 50-50. Oba tima su impresionirala do sada, s tim što je Španija igrala možda malo atraktivnije. Ali, imaju i oni svoje mane, pogotovo kada ih uhvatite na kontru, što se videlo protiv Gruzije - ocenio je Mateus.

On je uporedio meč koji su Špansi odigrali sa Gruzinima i onim koji ih čeka protiv domaćina takmičenja. 

- Za razliku od Gruzije, Nemačka nije orijentisana na kontre, nego voli posed isto kao Španija. Oba tima su ranjiva iz tranzicije i oba tima će gledati da iskoriste tu manu rivala. Očekujem ravnopravan meč. Oba sastava imaju dosta iskusnih igrača, ali i mnogo mladih sa dobrom energijom - ističe Mateus.

Foto: lotar mateus

 

Selektor Julijan Nagelsman za sada odlično radi posao, ali stariji kolega mu je ipak uputio savet.

- Možda ne bi bila loša taktička varijanta da malo prepustimo posed Španiji na desetak minuta, da ostanemo kompaktni, a onda da osvojimo loptu i probamo brzim napadima da ih ugrozimo - zaključio je Mateus. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)
Live TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)

U Ukrajinu stigao treći Patriot iz Nemačke. Putin dočekao Orbana u Kremlju. Steže se obruč oko Srbije! Šta stoji iza NATO izviđačkih aktivnosti u našoj zemlji. Na ovu i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Svetislav Lutovac, stručnjak za bezbednost i kontraterorizam i pukovnik Milorad Đošić. Uživo u program putem vajber uključenja javio se novinar i ratni reporter Igor Damnjanović koji je komentarisao trenutnu situaciju na ukrajinskom frontu. Politikolog Andrea Lović javio se uživo u program gde je komentarisao situaciju u Velikoj Britaniji nakon pobede laburista na izborima.

05.07.2024

19:52

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija