• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

10.07.2024

20:00

Kraj: Engelska zakazala finale sa Španijom

Tanjug/AP

Fudbal

Kraj: Engelska zakazala finale sa Španijom

Podeli vest

Fudbalske reprezentacije Engleske savladala je Holandiju sa 2:1 u finalu Evropskog prvenstva i tako su se plasirali u finale Evropskog prvensva gde će igrati protiv Španije.

 

Holandija-Engleska 1:2 

Golovi: Ćavi Simons (7) - Kejn (17) Votkins (90)

Stadion: Vestfalen

Grad: Dortmund

Sudija:Feliks Zvajer (Nemačka)

Holandija: Verbrugen- Damfris(Od 90. Zirkze), De Vrij, Van Dajk, Ake - Ćavi Simons(Od 90 Brobi), Šouten, Rejnders - Malen, Gakpo, Depaj (Od 35. Ferman)

Trener: Ronald Kuman

Engleska: Pikford - Voker, Stouns, Guehi - Mejnu(Od 90 Kalaher), Rajs, Saka(Od 90 Konsa), Tripije(Od 46. Šou) - Foden(Od 81 Palmer), Belingam - Kejn(Od 81 Votkins)

Trener Garet Sautgejt

 

 

 

UŽIVO:

KRAJ

90. minut - Engleska vodi! Oli Votkins je strelac! Palmer ga je fantastično progirao na ivici šesaesterca, a zatim je napadač Aston Vile uputio neodrbranjiv šut!

85. minut - Bukajo Saka je dobio žuti karton zbog grubog starta, slobodan udarac je za Holandiju! Dobro je reagovao Stouns posle cenaršuta "lala"

79. minut - Sjajna akcija Engleske, krunisana je golom Bukaja Sake, međutim posle VAR provere dosuđen je ofsajd, pošto je Voker bio u ofsajdu.

Foto: Tanjug/AP

 

 

76. minut - Ponovo je Pikford reagovao na pravi način! Golman Engleske je danas jedan od bitinijih karika u timu. Lopta je odskočila, ali brani Pikford!

Foto: Tanjug/AP

 

 

67. minut - Nastavlja Holandija sa pretnjama, ipak uspeli su samo da izbore novi korner!

64. minut - Spasao je sad Pikford Englesku! Dobro je naleteo Van Dajk na loptu, ipak golman Evertona je poslao loptu u korne.

Foto: Tanjug/AP

 

 

61. minut - Napravio je faul u napadu Foden nad Skautenom!

54. minut - Nastavio je Denzel Damfris sa sjajnom igrom, sjajno je sprečio napad Engleske po boku!

49. minut -Englezi su ponovo nešto ofanzivniji, probao je Saka sa desnog boka da pošalje upotrebljivu loptu, ipak nije mogao dođe do nje.

46.minut - Počelo je drugo poluvreme!

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+3 - Pokušao je reprezentativac Holandije Nejtan Ake glavom, ipak sjajno se postavio golman Engleske Pikford!

40. minut - Imao je dobar centaršut Hari Kejn, poslao je loptu u šesnaeserac, ali kapiten Holandije Viidžil Van Dajk je odmah intervenisao!

35. minut - Kuman se već odlučio za prvu izmenu! Ferman je ušao umesto Memfisa Depaja!

32. minut - Nova velika šansa! Fil Foden je dobio loptu, zatim se odlučio za šut, pogodio je prečku!

Foto: tanjug/AP

 

 

24. minut - Vidi se koliko je Denzelu Damfrisu stalo da se iskupi za grešku! Sada je imao fenomenalan šut, ali je pogodio prečku!

23. minut - Malo je falilo da Engleska dođe do vođstva! Šutirao je Fil Foden, a Denzel Damfris je zaustavio loptu bukvalno na liniji! Imala je Holandija dosta sreće sada!

Foto: Tanjug/AP

 

 

17. minut -  Kapiten Engleske Hari Kejn je preuzeo odgovornost i postigao je gol!

Foto: Tanjug/AP

 

 

13. minut -  PENAL ZA ENGLESKU! Ozbiljnu je priliku sada imala Engleska! Kreirao je šansu Bukajo Saka, zatim je šutirao Kejn, ipak preko gola. Tražili su Englezi penal sudara Kejna i Damfrisa, sudija se odlučio da konsultuje VAR, nakon toga je dosudio jedaneasterac!

7. minut - Holandija vodi! Strelac je Simons. Izgubio je lako Deklan Rajs loptu, to je iskoristio mladi Holanđanin,  u pravo vreme se odlučio za šut, Pikford nije imao rešenje za to!

Foto: Tanjug/AP

 

 

4. minut - Prva šansa za Holandiju na meču! Poslao je Simons loptu ka Malenu, ali uspeli su to da reše defanzivci Engleske

1. minut  - Utakmica je počela!

20.56 - U toku je intoniranje himni ove dve reprezentacije!

20.50 - Koša lije u Dortmundu! Međutim navijačima to ne smeta!

 

 

20.45 - Ostalo je još samo 15 minuta do početka meča

20. 40 - Lažni Sautgejt u policijskoj uniformi! Na društvenim mrežama se pojavio snimak policajca koji izuzetno liči na selektora Engleske Gareta Sautgejta.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MARCA (@marca)

 

20.34 - Englezi će igrati u tradicionalnoj beloj opremi.

 

 

20.30 - Garet Sautgejt: Imamo istorijsku šansu, na dva meča smo od nečega velikog, moramo to da iskoristimo.

Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

 

 

20.27 - Čak 75.000 Holanđana je stiglo u Dortmund kako bi podržali svoju reprezentaciju.

 

 

20.20 - Sa 19 godina i 82 dana, Kobi Majnu je najmalađi engleski reprezentativac koji je ikada igrao polufinale Evropskog prvenstva.

 

 

20.15 - Po kladionicama, Engleska je blagi favorit sa koeficijentom 2,87, dok je na pobedu Holandije 3,10. Kvota na remi u regularnom toku iznosi 2,90.

20.08 - Podsetimo, prvi finalista Evorpskog prvenstva je Španija koja je sinoć bila bolja od Francuske rezultatom 2:1.

Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

 

 

20.05 - Danas se desila velika tuča navijača Holandije i Engleske na ulicama Dortmunda. Po priloženom snimku Holanđani su bili jači!

 

 

20.00 - Dobrodošli na naš blog posvećen meču Holandije i Engleske u polufinalu Evropskog prvenstva u Nemačkoj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ratko

pre 5 dana

evropske gnjide i oni nama sole pamet o kulturi ,fuj stoke jedne....

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52