• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

05.08.2024

22:46

Duplantisu ni nebo nije granica! Šveđanin odbranio zlato i postavio novi svetski rekord!

EPAImages

EURO 2024

Duplantisu ni nebo nije granica! Šveđanin odbranio zlato i postavio novi svetski rekord!

Podeli vest

Neverovatan skok mladog atletičara u Parizu.

Novembra ove godine Armand Duplantis će napuniti 25, a švedski atletičar najbolji je dokaz da su godine samo broj. Skakač s motkom u svojoj karijeri već ima četiri svetska i evropska zlata, tri puta je bio osvačaj Dijamantske lige... Sada je riznici svojih trofeja dodao još jednu zlatnu medalju, drugu na Olimpijskim igrama pošto je u Parizu razbio konkurenciju i oborio svetski rekord! 

Do novog zlata na Olimpijsim igrama doleteo je skokom od ravno 6 metara, ali se tu nije zaustavio. Šveđanin je u prvom pokušaju sa 6,10 oborio svoj lični rekord, a onda sa 6,25 svetski! Da je imao još neki pokušaj pitanje je gde bi bila granica budući da je u poslednjem skoku između njega i lestvice bilo mnogo prostora za napredak. 

Foto: EPAImages

 

Američki atletičar - Sem Kendriks, stao je na 5,95 što je bilo dovoljno za srebrnu medalju, a bronza odlazi u Grčku. Emanulis Karalis je preskočio 5,90, visinu koju Duplantis nije želeo da preskače... 

Odavno je Armand Duplantis prestigao čuvenog Sergeja Bubku, a sada vodi rat sa samim sobom!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija