• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.11.2016

13:00

SRBI OSVOJILI KANADU! Klub naših iseljenika uzeo šampionsku titulu u fudbalu!

Fudbal

SRBI OSVOJILI KANADU! Klub naših iseljenika uzeo šampionsku titulu u fudbalu!

Podeli vest

Srpski beli orlovi trijumfovali su u finalu prvenstva Kanade protiv Hamilton sitija 2:1 (1:1) * Gol odluke postigao je bivši Zvezdin omladinac Miloš Šćepanović

Srpski beli orlovi osvojili su fudbalski šampionat Kanade! Ekipa sastavljena od srpskih iseljenika trijumfovala je u finalu protiv Hamilton sitija sa 2:1 (1:1), a gol odluke postigao je Miloš Šćepanović u produžecima.

Tako je srpski tim ponovio uspeh iz 2008. godine, kad je takođe postao šampion Kanade. Rezultat "orlova" posebno dobija na značaju ako se uzme u obzir da su u plej-of ušli tek sa četvrte pozicije i nisu spadali u krug favorita za osvajanje titule.

Hrvati im "večiti" rivali

Srpski beli orlovi statistički su najbolji tim u Kanadi u poslednjih osam godina, otkako se takmiče u elitnom rangu. Jedina su ekipa koja je u svakoj sezoni stigla do plej-ofa i najčešće je bila u finalu, uz "večitog rivala" Toronto Kroaciju. 

Međutim, redom su padali Toronto atomik u četvrtfinalu (1:0), Ukrajina junajted u polufinalu (1:0) i za kraj Hamilton, mahom sastavljen od srpskih i hrvatskih fudbalera.

Osnovani 1968.

Trener Srpskih belih orlova Uroš Stamatović bio je oduševljen rezultatom.

- Verovali smo u našu bolju fizičku pripremljenost i to nam se na kraju isplatilo. Igrali smo sve bolje i jače kako je vreme odmicalo, što nam se vratilo s dva gola u nastavku meča. Igrači su najzaslužniji za ovaj uspeh, jer su sve vreme verovali da mogu do pobede - istakao je Stamatović.

Informer

Udarne igle srpskog tima ove sezone bili su Miloš Šćepanović, koji je prošao Zvezdinu omladinsku školu, iskusni Branislav Vukomanović, koji je godinama igrao u srpskoj Superligi, zatim Slovačkoj, Rumuniji, Švedskoj, Izraelu, kao i Radenko Kamberović, nekadašnji fudbaler Partizana.

Informer
DONEO TITULU Miloš Šćepanović

Klub srpskih iseljenika nastao je još 1968. godine, ali pod imenom Hamilton Srbija. Sve do 1980. važio je za poluprofesionalni klub koji se takmičio u kanadskoj ligi, a 1975. stigao je čak do KONKAKAF Kupa šampiona.

Igrao i Šekularac

Reč je o takmičenju Severne i Srednje Amerike, koje je pandan evropskoj Ligi šampiona. Hamilton se povukao iz nacionalnog šampionata 1980. i sve do 2006. postojao kao amaterski klub.

Od 2006. klub menja ime u Srpski beli orlovi, vraća se u elitni rang takmičenja i za kratko vreme postaje jedan od najuticajnijih i najuspešnijih klubova u Kanadi. Osim titule osvojene 2008, "orlovi" su 2006, 2007. i 2009. stizali do finala plej-ofa.

Slavu ovog kluba, prvo kao igrač pomenute 1975, a potom i kao trener 2006, proneo je legendarni srpski fudbaler i druga Zvezdina zvezda Dragoslav Šekularac.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija