• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.10.2018

15:38

(VIDEO) OVAKO SE NAMEŠTAJU UTAKMICE! Belodedić otkrio kako se igra meč koji mora da bude završen remijem!

Fudbal

(VIDEO) OVAKO SE NAMEŠTAJU UTAKMICE! Belodedić otkrio kako se igra meč koji mora da bude završen remijem!

Podeli vest

Legenda Crvene zvezde i rumunskog fudbala Miodrag Belodedić priznao je da je, dok je nosio dres Steaue, bio akter nameštenih mečeva


U vreme kada je njegov bivši klub Crvena zvezda optužen da je namestio utakmicu sa PSŽ-om i protiv koga se u Francuskoj vodi istraga, čovek koji je osvojio dve titulu prvaka Evrope objasnio je za sajt gsp.ro kako izgleda nameštanje fudbalske utakmice. 

Belodedić je otkrio kako se utiče na rezultat i prizao bez dlake na jeziku da je bio akter dva meča koja su morala da budu završena nerešenim ishodom.

- Igrao sam dve ili tri takve utakmice. Utakmica izmedu Steaue i Kluža pre mnogo godina morala je da bude završena nerešeno. Isto tako i sa Bistricom. Dogovoreno je da mečevi budu završeni bez pobednika -kazao je Belodedić.

On je potom objasnio kako teče nameštena utakmica, kako igraju jedni, a kako igrači drugog tima. 
 
- Utakmicu počinjete normalno, igrate čisto na početku i ne dozvoljavate rivalu da postigne gol. Borite se i ukoliko možete da date gol, vi ga psotigente. Ali onda morate da pustite da i protivnik postigne gol.

Na pitanje novinara kako igrač ponaša kad pušta protivnika da postigne gol, Belodedić je do pojedinosti objasnio:

- Postoji mnogo načina. Mnogo! Kad su korneri, slobodni udarci.... Ne napadate ih, umesto da krenete na loptu, vi čekate, čekate, čekate...Napadač se okrene i šutne. Vi onda dignete stopalo malo više kako bi lopta mogla da prođe ispod. I navijači ne shvate da je namešteno - otkrio je legendarni fudbaler.

Belodedić je rekao da nikada nije igrao utakmicu u kojoj je njegov tim morao da izgubi.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija