• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Gligorić

21.03.2019

21:41

ODLIČNE PARTIJE DALE RAZULTATE! "Orlovima" skočila cena za 159 miliona evra!

Fudbal

ODLIČNE PARTIJE DALE RAZULTATE! "Orlovima" skočila cena za 159 miliona evra!

Podeli vest

Srpskim reprezentativcima u poslednjih godinu dana ukupna cena je skočila za čak 159 miliona evra! Prema podacima specijalizovanog fudbalskog sajta "Transfermarkt", najviše je poskupeo napadač Ajntrahta iz Frankfurta Luka Jović, koji je na početku 2018. vredeo svega dva miliona, a sad se procenjuje na 55 miliona evra

Značajno je porasla cena štoperu Fiorentine Nikoli Milenkoviću, koji je vredeo pet miliona, a sad se ceni 35 miliona evra. Aleksandar Mitrović je u istom periodu poskupeo za 12 miliona evra (od osam do 20 miliona). Cena je skočila čak i Andriji Živkoviću, sa sedam na 16 miliona, iako je krilni igrač za to vreme stagnirao u Benfiki, ali je bio standardan reprezentativac i učesnik Svetskog prvenstva u Rusiji.

Sve je važno

Za cenu je važno u kojoj ligi igra fudbaler, ali i da li je reprezentativac i koliki mu je doprinos u nacionalnom timu
Ranko Stojić, menadžer



I stariji rastu

Fudbalski menadžer Ranko Stojić kaže za Informer da ga ne iznenađuje rast cena srpskih fudbalera s obzirom na partije koje pružaju u svojim klubovima, ali i na rast rejtinga reprezentacije.


- U određivanju cene najvažniji je doprinos, odnosno efikasnost na terenu, bez obzira na to o kojoj je poziciji reč. Ako je u pitanju defanzivac, gleda se statistika i odnos primljenih golova i intervencija, a ako je u pitanju napadač ili vezista, naravno, parametri su golovi, asistencije, pasovi, pretrčani kilometri... Ipak, bitnije od toga je o kojoj ligi se radi, kao i učinak u utakmicama reprezentacije na velikim takmičenjima i u utakmicama kvalifikacija. Primer je Jović, igra u Frankfurtu, u odličnoj Bundesligi, daje golove i ne iznenađuje što toliko vredi i što ga mnogi velikani traže - kaže Stojić.

Osim pomenutim igračima, cena je skočila i Marku Dmitroviću, Filipu Kostiću, Milošu Veljkoviću, Nemanji Radonjiću, Mijatu Gaćinoviću, Saši Lukiću, Urošu Spajiću, Aleksandru Prijoviću i Stefanu Mitroviću. Zanimljivo, iako imaju 30 i više godina, tržišna vrednost je porasla Dušanu Tadiću, Aleksandru Kolarovu i Ljubomiru Fejsi.

 

JOŠ JEDAN RAZOČARAN U TABORU "ORLOVA"! Veljković izgubio mesto u prvih 11!

Stojić se posebno osvrće na Tadića, koji ove sezone blista u dresu Ajaksa, a već tri godine je glavni igrač reprezentacije Srbije.

- Bitan je kontinuitet dobrih partija, radni mentalitet i godine. Milenković igra u Fiorentini, ali da igra u bilo kom drugom italijanskom klubu i da ima dobre performanse, bio bi tražen. Danas je velika potražnja za dobrim igračima. Cenu određuju i godine. Primer je Tadić. On, da ima 25 godina, vredeo bi 80 miliona evra - dodaje Stojić.

 

(FOTO) MATIĆU, GDE SI BIO JUČE? Dok se "orlovi" spremaju za Ronalda evo šta radi Nemanja!

Biznis cveta

Bivši reprezentativac Milan Jovanović predviđa u razgovoru za Informer da će naši mladi fudbaleri vredeti još više u budućnosti.

- Basnoslovne svote novca spominju se u poslednjih nekoliko godina. Fudbal kao biznis cveta. Nije ništa neobično da Jović kao jedan od najboljih evropskih strelaca vredi 55 miliona evra. On se dokazao i u Bundesligi i u Ligi Evrope. Milenković igra sjajno, vredi mnogo, a njemu, Joviću, Gaćinoviću i ostalima je mladost adut. Ako mogu Italijani, Nemci, Englezi da vrede toliko, mogu i naši. Tadić, da nema 31 godinu, njega bi kupio Real Madrid - zaključuje Jovanović.

NEMCI IMAJU TRI PUTA SKUPLJU REPREZENTACIJU

Fudbalska reprezentacija Nemačke, s kojom je Srbija sinoć u Volfsburgu igrala prijateljsku utakmicu, vredi čak milijardu i 20 miliona evra. To znači da su Nemci tri puta skuplji od "orlova", čak i bez nekih od iskusnih igrača koje je selektor Joakim Lev precrtao. Njihov najskuplji igrač je fudbaler Mančester sitija Liroj Sane, koji vredi čak 100 miliona evra. Golman Nemaca Mark Andre ter Štegen vredi 80 miliona evra, kolika je vrednost i veziste Real Madrida Tonija Krosa. Napadač Lajpciga Timo Verner procenjen je na 65 miliona, koliko vredi i mlada zvezda Bajer Leverkuzena Kaj Haverc.

IGRAČ KLUB

CENA 

2018.

SADAŠNJA 

CENA

RAST
1. Luka Jović Ajntraht 2 55 +53
2. Nikola Milenković Fiorentina 5 35 +30
3. Aleksandar Mitrović Fulam 8 20 +12
4. Andrija Žiković Benfika 7 16 +9
5. Nemanja Maksimović Hetafe 2 10 +8
6. Marko Dmitrović Eibar 2,5 10 +7,5
7. Filip Kostić Ajntraht 8 15 +7
8. Sergej Milinković Savić Lacio 70 75 +5
9. Dušan Tadić Ajaks 15 20 +5
10. Miloš Veljković Verder 5 10 +5

*cene su izražene u milionima evra


Brojka:

387 - Vrednost naše reprezentacije izražena u milionima evra


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mix

pre 5 godina

A Nejmar skuplji od cele reprezentacije..... A Sam ih je i pobjedio na SP

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija