• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.05.2019

21:03

(VIDEO) USTAŠE OPET SLAVE UBIJANJE SRBA! Skandal na "Poljudu", Torcida veliča "Bljesak" i "Oluju"

Fudbal

(VIDEO) USTAŠE OPET SLAVE UBIJANJE SRBA! Skandal na "Poljudu", Torcida veliča "Bljesak" i "Oluju"

Podeli vest

Skandal na tribina "Poljuda" na utakmici Hajduka iz Splita i Intera iz Zaprešića (3:2)! Torcida opet slavi ubijanje Srba

Torcida je istakla transparent koji veliča akciju "Bljesak" iz prvog maja 1995. godine kada je u Zapadnoj Slavoniji ubijeno oko 300 ljudi i proterano 15.000 Srba sa svojih ognjišta.

- Rano jutro, maj prvi, za domovinu do zadnje kapi krvi - pisalo je na transparentu koji su istakli najzagriženiji.

Potom je Poljudom zagrmela  "Moja domovina", prenosi Index.hr.

 

Akcija "Bljesak" počela je u rano jutro 1. maja 1995. godine i  najavila "Oluju". U akciji Bljesak je učestvovalo oko 7200 pripadnika hrvatske vojske i specijalne policije, a počinili su travične zločine nad našim narodom. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Srbo

pre 4 godine

Serete a za dva meseca će te svi Beograđani da navalite na more, onda se ne sećate Srba

zanimljivo

pre 4 godine

A Kolinda protestuje zbog Seselja i njegovog skupa u Hrtkovcima. Zalosno do neba koliko je zla i mrznje u sportu.

marko

pre 4 godine

Dalmosi su tragikomicni. FK Hajduk osnovali Srbi. dr Ante Trumbic iz Splita je jedan od vodećih zagovornika stvaranja i osnivač jugoslavenske države. Dalmosi u dalmatinskom saboru prvi trazili da se ujedine sa kraljevinom Srbijom (zbog čega su zagrebačkim Hrvatima 1918. godine poručili da će oni sami ući u sastav Kraljevine Srbije ako ovi ne budu hteli) Kaštelanski četnički odred, Splitsko-šibenički bataljon i Odred vojvode Birčanina sve to bili dalmosi. Pored Splita, Trogira, Šibenika i Makarske, četništvo je među Dalmatincima bilo aktivno i na ostrvima kao što su Korčula i Krk; hrvatski četnici u sklopu 243. bataljona JVuO oslobađaju ostrva Mali i Veliki Lošinj, Cres, Silbu, Olib i Krk. Tamo ih dočekali lokalni hrvatski četnici iz Punata, koji se tada zvao Aleksandrovo, u čast ubijenog srpskog kralja. u Splitu 1918. godine bilo osnovano udruženje pod nazivom Jugoslovenska nacionalno-napredna omladina koja će četiri godina kasnije prerasti u Organizaciju jugoslovenskih nacionalista (Orjuna), Dalmatinski književnici poput Mirka Korolije, Nike Bartulovića, Sibe Miličića, Đure Vilovića i Ćire Čičin-Šaina slave jugoslovenstvo, Srbiju i pišu ekavicom. Bartulović će čak 1944. godine biti predstavnik Hrvata na Svetosavskom kongresu u selu Ba, a Draži je pisao kako mladi Hrvati prelaze u pravoslavlje da bi iskazali odanost vojvodi Birčaninu, koji je predvodio splitski Četnički odbor čiji je načelnik bio Radovan Ivanišević. itd itd a sad su ustase i mrze Srbe loooool kakvi kameleoni ko oni milogorci sto ratovase po Dubrovniku a sad su ortaci sa susjedima.

SS

pre 4 godine

Znaju ustaše kako treba prema nama,kad mi nismo znali prema njima nego da ih večito pa i dan danas gotivimo.Strašno i žalosno.6

Pašaluk

pre 4 godine

Vama srbadiji jedna OLUJA je premalo treba vas srezati na beogradski pašaluk

Milorad

pre 4 godine

Bio sam na stadionu pod Marjanom i na Poljudu stotinu puta prije 1991 i gledao mnoge klubove koji su gostovali protiv Hajduka, a posebno C. ZVJEZDU čiji sam vatreni navijač bio. Zvjezdini navijači iz KNINA, BENKOVCA I nesto nas iz BOSNE, smo bili uvijek izvrnuti fizičkim i verbalnim napadima pristalica Hajduka. Žalosno ali istinito samo sto Komunisti nisu dozvoljavali da slike iz Splita idu u javnost jer bi narušili Bratstvo i Jedinstvo naroda bivše Yuge.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija