• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

17.06.2019

09:29

SRBIJA RUŠI "MALU JUGU"! Mlada selekcija naše zemlje na teškom ispitu već na startu turnira!

Fudbal

SRBIJA RUŠI "MALU JUGU"! Mlada selekcija naše zemlje na teškom ispitu već na startu turnira!

Podeli vest

Srbija u pohod na evropsko zlato kreće protiv Austrije prepune Balkanaca! Mlada reprezentacija naše zemlje danas u Trstu (18.30, RTS 1) igra prvi meč na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine, a protivnik je selekcija Austrije

Protivnik u svojim redovima broji čak 10 igrača poreklom s prostora bivše Jugoslavije. Predvode ih Srbi, napadač Saša Kalajdžić i vezista Dejan Ljubičić (vidi okvire), a tu su još Bosanci Emir Karić i Husein Balić, kao i Hrvati Petar Gluhaković, Adrijan Grbić, Ivan Ljubić, Marko Kvasina, Dario Marešić i Saša Horvat.

Pojedinci rešavaju

Kalajdžić: Neću slaviti gol protiv Srbije


Napadač Austrije srpskog porekla Saša Kalajdžić (21 godina, 200 centimetara) poručio je da se neće radovati ako danas postigne gol.
- Na sve utakmice gledam isto i svejedno mi je protiv koga igramo. Međutim, ukoliko bih dao gol Srbiji, to ne bih slavio - poručuje Kalajdžić.
Reč je o jednom od najtalentovanijih austrijskih fudbalera. Spekuliše se i da su mu čelnici Fudbalskog saveza Srbije već poslali ponudu da igra za našu seniorsku selekciju, budući da još nije debitovao za A tim Austrije.
- Ako dođe do poziva Srbije, tada ću se izjasniti, ne pre toga - odgovorio je igrač Admire.


Izabranici Gorana Đorovića dva puta su igrali s Austrijancima u kvalifikacijama i zabeležili su pobedu (3:1) i remi (0:0). Jedan od naših najboljih igrača Danilo Pantić kaže da duel s Austrijom može da odredi sudbinu naše selekcije na EP.

- Dobro se poznajemo. Znamo šta možemo da očekujemo od Austrijanaca. Zato će rezultat mnogo zavisiti od inspiracije pojedinca. Verujem da smo kvalitetniji i da možemo do trijumfa na prvom meču na šampionatu - kaže Pantić.

Srbiju mnogi vide kao ekipu koja iz senke može da napravi iznenađenje i plasira se u polufinale. Prolazak u polufinale obezbediće pobednici tri grupe i najbolja drugoplasirana ekipa. Pantić kaže da "orlići" imaju visoka očekivanja.

- Imamo zaista jak sastav, ali moćni su i Španci, Italijani, Nemci, Francuzi i Englezi. Svi oni su ovde došli s ambicijom da budu prvaci. I mi imamo tu želju, ali prvenstveno moramo da razmišljamo meč po meč. Mnogi smatraju da ćemo se s Nemcima boriti za prvo mesto, ali moramo da budemo veoma koncentrisani i protiv Austrije i Danske - dodaje Pantić.
 

Foto: informer

 

POČINJE EP ZA MLADE! "Orlići" ciljaju na titulu


Pojačanja iz A selekcije

Srbiju će na Evropskom prvenstvu predvoditi najskuplji igrač prvenstva Luka Jović, a tu su još i A reprezentativci Nikola Milenković, Nemanja Radonjić, Andrija Živković i Saša Lukić. Štoper Fiorentine Nikola Milenković kaže da će takmičenje biti veoma neizvesno.

RASPORED SRBIJE NA EP


Srbija - Austrija 17. jun, 18.30
Nemačka - Srbija 20. jun, 21.00
Danska - Srbija 23. jun, 21.00


- Svaka reprezentacija koja se plasirala na Evropsko prvenstvo ima kvalitet. Mnoge selekcije su pustile igrače iz A timova u mlade reprezentacije. Prvi meč s Austrijom je veoma važan da bismo uspešno počeli takmičenje. Ne smemo da mislimo unapred o polufinalu, već da se koncentrišemo na mečeve u grupi - zaključuje Milenković.


Ljubičić flašama gađao džamiju

Mladi austrijski fudbaler Dejan Ljubičić (21), koji igra za bečki Rapid, u centar pažnje dospeo je krajem decembra 2017. godine, kada je s kolegom fudbalerom Danielom Sudarom u Kiseljaku u Bosni gađao flašama lokalnu džamiju. Njih dvojica su privedeni, a tokom saslušanja su priznali da su bacali staklene flaše na džamiju.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17