• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.06.2019

22:52

SRBIJA IZGUBILA I OD DANSKE! "Orlići" trećim porazom završili tršćansku agoniju na Evropskom prvenstvu!

Fudbal

SRBIJA IZGUBILA I OD DANSKE! "Orlići" trećim porazom završili tršćansku agoniju na Evropskom prvenstvu!

Podeli vest

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije poražena je u Trstu od selekcije Danske 2:0 u poslednjem kolu grupe B Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine

Ako bismo tražili pozitivnu stvar nakon poraza od Danske ona bi se sastojala u tome da je Evropski šampionat za "orliće" završen i da i više, bar u ovom sastavu, neće imati priliku da pokažu koliko (ne) znaju.

Vođeni oklonošću da imaju šanse da se izbore plasman u narednu rundu, Danci su mnogo bolje ušli u meč i već u 21. minutu golom Bruna Larsena stigli do vođstva. Srbija je u prvom poluvremenu uglavnom pretila preko raspoloženom Radonjića, koji je bio jedina svetla, ali ne i dovoljna karika da ugrozi gol rivala.

Upravo je bivši fudbaler Crvene zvezde u nekoliko navrata ozbiljno ugrozioIversena, ali lopta nije završila iza leđa danskog golmana.

Konačan rezulat uspostavljen je u 51. minutu kada je Rasmusen pogodio za konačnih 2:0, posle kojih je Danska imala još nekoliko ozbiljnih prilika da uveća razliku.

Dok nije izašao iz igre Radonjić je još na momente demonstrirao raskošan talenat, a onda je njegovu ulogu preuzeo rezervista Luka Adžić koji je u finišu meča pogodio prečku.

Zlatna generacija srpskih fudbalera rođenih 1996. godine tako neslavno završava drugo veliko takmičenje koje je došlo nakon euforije posle osvajanja Mundijalita na Novom Zelandu, dok je Danska završila kao drugoplasirana sa lošijom gol-razlikom u odnosu na Italiju.

SRBIJA - DANSKA 0:2 (0:1)

Strelci: Brun Larsen u 21. i Rasmunsen u 51. minutu za Dansku.

Stadion: Trst. Sudija: Aleksej Kulbakov (Belorusija)

Srbija: Rosić - Terzić, Babić, Mašović, Bogosavac - Ranđelović, Račić, Lukić, Radonjić ( od 60. Adžić)  - Zlatanović, Šaponjić (od 80. Joveljić).

Danska: Iversen - Kristensen, Sorensen, Rasmusen, Mele - Kofod Andersen, Nelson, Biling - Olsen, Drejer, Brun Larsen.

Kraj

90+5. minut - Odlična šansa za Dansku, ali se rezultat nije menjao.

90. minut - Igraće se još pet minuta.

89. minut - Novi dobar prodor Adžića, odlično je "namirisao" Zlatanovića, ali je jedan od danskih fudbalera bio priseban i otklonio opasnost.

87. minut - Brun Larsen je uzvratio na drugoj strani, ali je lopta otišla preko gola.

86. minut - Najbolja prilika za Srbiju na meču. Adžić je pogodio prečku.

80. minut - Pokušao je Terzić, a zatim u narednom napadu i Šaponjić, ali je sviran ofsajd.

78. minut - Pokušao je Zlatanović, ali je lopta otišla preko gola.

62. minut - Ušao je Luka Adžić u igru i odmah pokušao da ugrozi gol Danaca iz slobodnog udarca, ali je Iversen lagano odbranio.

57. minut - Novi gol za Dansku, ali je posle konsultacije VAR tehnologije utvrđeno da nije regularan.

53. minut - Radonjić je opet lepo izgradio poziciju za udarac, ali je to bilo suviše meko za Iversena.

51. minut - GOOL! Danska vodi sa 2:0, strelac Rasmunsen golom postignutim sa peterca posle centaršuta iz kornera.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Poluvreme

 

45+4 - Završeno je prvo poluvreme. Danska zasluženo odlazi na odmor sa prednošću od 1:0, koja je mogla vrlo lako da bude i ubedljivija. Srbija samo na momente dostojan rival.

38. minut - Raspalio je Radonjić po lopti iz sve snege, ali je Iversen bio na mestu i poslao loptu u korner.

21. minut - GOOL! Danci su period nadmoći materijalizovali golom Bruna Larsena. Sasvim zasluženo vođstvo ekipe sa severa Evrope.

20. minut - Solidan napad Srbije, prvi posle dužeg vremena. Lukić je povukao kontru uposlivši Radonjića, a ovaj je centrirao ka Šaponjiću koji nije najbolje zahvatio loptu.

17. minut - Danci nastavljaju sa opsadom gola, ali je Babić u pravi čas izblokirao Melea i poslao loptu u korner.

14. minut - Brun Larsen preti, ali je njegov pokušaj iz prve posle centaršuta završio preko gola.

11. minut - Ponovo prete Danci, ali je Srđan Babić u poslednji čas uspeo da omete njihovog napadača.

9. minut - Prva ozbiljna prilika na meču za Dansku. Pokušao je Drejer, ali je za malo bio neprecizan iz prilično dobre situacije.

6. minut - Odličan prodor Radonjića i slab pokušaj Ranđelovića na drugoj strani. Srbija bolja u prethodnih nekoliko minuta igre, ali bez pravog udarca u pravcu Iversena.

2. minut - Korner za Dansku. Gužva u našem kaznenom prostoru, ali Mašović interveniše.

1. minut - Meč je počeo.

- Naši fudbaleri su izašli na teren i zagrevaju se pred početak njihovog poslednjeg meča na ovom turniru.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
voja

pre 4 godine

alo majmuni glupi neskolovani vidi se da ste skolu zavrsili na nekoj planini bez asfalta i u opancima,gde je vas srpski bio i pravopis majku vam nepismenu jebem u picku,popusite nam svima kurcine i vodite sledeci put sta pisete

Kostadin

pre 4 godine

Treba samo zamisliti ove moralne gromade kako će se boriti za A reprezentaciju kada malo ostare kada se ovako bore na početku karijere. Jadni i moralno nikakvi mladi ljudi zarobljeni sa Ugovorima menadžera i vrlo daleko od sportskog duha i bilo črga sportskog.

laki

pre 4 godine

prodajemo decu sa 16 , 17 godina. koliko ta deca igraju u klubovima koji su ih kupili. izuzeta je jovic, a gde su ostali. sada je sa 18 godina otišao i joveljic. pitajte psihologe sta se desava u glavama te dece. da negovorimo o tome da je presečen njihov razvoj. seljakaju ih iz kluba u klub na pozajmice. uefa je ozakonila trgovinu ljudima i ceo svet o tome čuti. korist izvlače pijavice poput blazera i njemu slicnih. a sad i ovaj slovenac kome su balkanski klubovi a i manji klubovi se bore za egzistenciju,služe kao izvor zarade, pa kažnjava retroaktivno.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)
KONTROLNI TORANJ ODMAH OBAVEŠTEN

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)

Teretni avion kompanije Boing "FedEx Airlines" sleteo je u sredu na aerodrom u Istanbulu bez raspoređenog prednjeg stajnog trapa (deo aviona preko koga se on oslanja na podlogu, pri stajanju, poletanju, sletanju i vožnji po zemlji) i uspeo da ostane na pisti, saopštilo je tursko ministarstvo saobraćaja, dodajući da nema žrtava.

08.05.2024

12:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05