• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.R.

29.06.2019

10:58

OTKRIVAMO! Evo koliko će Tumbaković zarađivati kao selektor Srbije!

Fudbal

OTKRIVAMO! Evo koliko će Tumbaković zarađivati kao selektor Srbije!

Podeli vest

Trener Ljubiša Tumbaković (66) imaće platu od 300.000 evra godišnje na mestu selektora Srbije, saznaje Informer! Čelnici fudbalskog saveza i iskusni stručnjak utanačili su skoro sve detalje saradnje i bivši strateg Partizana bi već od ponedeljka mogao da preuzme "orlove"

On će zarađivati dvostruko više nego što je imao na klupi Crne Gore, ali imaće i istu platu za koju je kao trener početnik radio njegov prethodnik Mladen Krstajić.

Duplo više nego do sada

Tumbaković će imati i bonus ukoliko odvede Srbiju na Evropsko prvenstvo 2020. godine, otkriva naš izvor iz vrha FSS.

- Ljubiša Tumbaković imaće platu u rangu onih koje su imali njegovi prethodnici. Krstajić je, recimo, po ugovoru imao 25.000 evra mesečno, odnosno 300.000 evra po godini, a bio je početnik. Pre njega je i Slavoljub Muslin zarađivao takođe 300.000 evra godišnje, a isto toliko je iznosio i bonus koji je dobio jer je selekciju odveo na Mundijal u Rusiju. Tumbaković je u Crnoj Gori imao 150.000 godišnje, pa je pristao da na klupi Srbije bude za 300.000. Preostalo je još samo da se postigne dogovor u vezi s premijom za odlazak na EP - objašnjava naš sagovornik.

USKORO STIŽU SELEKTORI! Bjeković progovorio posle kraha "orlova" i "orlića"!

Tumbaković će biti deseti selektor Srbije od osamostaljenja. Glavni zadatak biće mu da reprezentaciju odvede na Evropsko prvenstvo, na kojem naš tim nije učestvovao od 2000. godine. Osim njega, kandidati za selektora bili su Veljko Paunović, Dragan Stojković Piksi, Slaviša Jokanović, Ivan Jovanović i Vladimir Ivić, dok se u poslednjih nekoliko dana spominjao i bivši selektor Radomir Antić.


- Rešenja poput Piksija ili Jokanovića nisu bila realna, pogotovo sa finansijske strane. Obojica imaju ogromne plate u klubovima u kojima rade i normalno je da su njihovi zahtevi bili preveliki. Tumbaković se na kraju ispostavio kao najbolje rešenje u ovom trenutku. Od početka je bio u užem krugu kandidata, pre svega jer je cenjen u fudbalskim krugovima i dobro poznaje igrače - objašnjava naš izvor.

Odličan izbor FSS

Nekadašnji selektor Srbije Radovan Ćurčić kaže za naš list da FSS neće pogrešiti ako Tumbakovića postavi na čelo reprezentacije.

Foto: Betaphoto

Radovan Čurčić

- Ljubiša je na osnovu dosadašnjeg rada u fudbalu zaslužio da bude selektor. Ako je ta odluka doneta, slažem se s njom. Svi kandidati za koje sam pročitao da su u opticaju apsolutno zaslužuju selektorsko mesto. Tumbaković je čovek od iskustva i znanja i mislim da bi on bio dobar izbor Saveza. Mnogo toga je prošao u našem i inostranom fudbalu, čovek je od autoriteta, imao je mnoge uspešne sezone i trofeje. FSS je sigurno to imao u vidu kada ga je stavio na listu kandidata - kaže Ćurčić.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
pera

pre 4 godine

Je l' bese Tumba primao 5 komada od hrvata i izraelaca? Pa jes, treba nam ponovo neki takav rezultat i sa reprezentacijom.

Beki

pre 4 godine

U crnoj gori radio za 150 000.-eura pa pristao da radi za svoju zemlju za 300 000.- eura , svaka mu cast to je pravi patriota koji voli svoj narod, eto zasto nam nikad nece valjati fudbal , pa ako je u crnojgori radio za 150 000.- eura zasto mora dobiti duplo u svojoj zemli zasto ne radi za istu lovu a taj visak da Srbskoj sirotinji jos me nebi zacudilo da porez na platu placa u crnojgori.

Pik

pre 4 godine

A zasto bi covek prihvatio manje od krstajica a 100 puta bolji trener. Ovde je Probleme u upravi prvo primiti krstajica dati toliku platu i jos posle sveskog prvenstva ne dari otkaz zato smo tu gde smo. Tumbakovic moju podrsku samo ako sam odlucuje

Rade

pre 4 godine

Tolika plata,,,za šta,,, stvarno sramota ! ! ! !

Marko

pre 4 godine

Majko mila koja plata za nepostojeci posao, dok sirotinja bukvalno gladuje i to na hiljade ljudi.

Vule

pre 4 godine

Pa nece valjda ovaj da nas odvede na evropsko prvenstvo. Nije u pitanju za koju sumu je potpisan ugovor nago za koliki vremenski period ? Sa Krstajicem do 2022 treba isplatiti sve to Ako i sovim naprave isti ugovo na pet godina evo kako kradu novac od gradjana Srbije

SS

pre 4 godine

Sve gore od gorega,ajde i ja bi za te pare bio selektor,jer nije bitno šta znaš,a i ovako od našeg fudbala nema ništa.I ja sam patriota.

miroslav moric

pre 4 godine

i ptice na grani znaju zasto bas on!oj kosovo kosovo zemljo moja mila....odjekuje u daljine glasic ivane zigon

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija