• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.09.2019

09:29

(VIDEO/FOTO) KATASTROFA! Najgora odbrana Srbije, na polovini kvalifikacija "orlovi" primili najviše golova u grupi!

Fudbal

(VIDEO/FOTO) KATASTROFA! Najgora odbrana Srbije, na polovini kvalifikacija "orlovi" primili najviše golova u grupi!

Podeli vest

Srbija je poražena od Portugalije u Beogradu 4:2, što znači da je već na polovini kvalifikacija praktično ispala iz trke za plasman na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije

Verovatno glavni razlog je čak 11 primljenih golova na četiri meča. Srbija je u našoj grupi, grupi B, primila najviše golova, jedan više od Litvanije.

Gledajući sve kvalifikacije od raspada Jugoslavije, i evropske i svetske, Srbija (Jugoslavija, Srbija i Crna Gora) je samo u dva navrata na kraju istih primila više golova, prenovi Telegraf. Bilo je to u kvalifikacijama za EP 2012. i 2016. godine, ali pitanje je koliko su one merodavne.

KOLAROV BRUTALNO ISKREN: Mnogo su jači od nas!

HTELI SMO POZITIVAN REZULTAT! Tadić: Razočarani smo...

Srbija je u tom ciklusu za EP 2012. primila 12 golova, s tim da tu imamo jednu utakmicu registrovanu službenim rezultatom - onu protiv Italije u Đenovi. Takođe, i za plasman na EP mali smo onaj meč protiv Albanije koji je registrovan službenim rezultatom 3:0 za goste, da bi Orlovi na kraju zvanično kvalifikacije završili sa 13 primljenih golova.

Foto: Starsportphoto

 

Jugoslavija je u kvalifikacijama za SP 1998. godine primila samo sedam golova, da bi u naredne dve godine, tokom kvalifikacija za EP 2000, primila samo jedan više - osam. Osam smo primili i tokom kvalifikacija za SP 2002 dok je odbrana 11 puta poklekla tokom kvalifikacija za EP 2004. godine. Plasman na SP 2006. smo izborili sa samo jednim primljenim golom, da bi u narednim kvalifikacijama za EP 2008 primili 11.

U Južnu Afriku smo 2010. otišli sa samo osam primljenih golova, a onda su usledile pomenute kvalifikacije za EP 2012. i 12 primljenih golova uz onaj registrovani meč od 3:0 protiv Italije.
Primili smo 11 golova i tokom kvalifikacija za SP 2014. godine, onda je usledila pomenuta borba za EP 2016 i 13 primljenih golova, ali i još jedan službeni rezultat od 3:0 koji menja stvari.

Slavoljub Muslin je plasman na Svetsko prvenstvio 2018. izborio sa 10 primljenih golova, a čak pet je primio od Austrijanaca.

Da je ova odbrana statistički najgora, govori i podatak da je Srbija na svom terenu prvi put primila četiri gola još od 11. novembra 1987. godine i duela između Jugoslavije i Engleske. I tada je bila u pitanju kvalifikaciona utakmica za odlazak na EP, i tada se igralo na Marakani, s tim da je Albion slavio sa 4:1.

Foto: Starsportphoto

 

MITROVIĆ BESAN NA SUDIJU: Mogao je da pusti malo grublju igru!

(VIDEO) NISU SVI ZVIŽDALI RONALDU! Portugalac ispunio san Matićevim klincima!

U nekim ranijim kvalifikacijama, nekako je bilo zacementirano ko će igrati u zadnjoj liniji nacionalnog tima. Sada, Srbija je na četiri meča imala četiri različite odbrane. Protiv Portugalije u Lisabonu su igrali Rukavina, Spajić, MIlenković i Mladenović. Protiv Ukrajine se menjala čak i formacija (3-5-2), a zadnju linju su činili Kolarov, Spajić i MIlenković - plus Gaćinović i Kostić.

Protiv LIivanije su igrali Rukavina, Kolarov, Milenković i Spajić, a sada protiv Portugalije Maksimović, Milenković, Nastasić i Kolarov.

 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran

pre 4 godine

Kada samo tri od jedanaest zeli pobedu i za to se bori svom snagom apsurdno je govoriti o najgoroj odbrani. To nam je stvarnost.Nema zara na terenu,nema volje za pobedom,nema zajednistva medju igracima,nema postovanja prema publici.I uz sve to sudija doliva ulje na vatru.RASPUSTITI SVE!Ceo fss,igrace,selektore pa sve iznova.Znamo svi kako se bore i koliko trce tamo negde kod gazda,za pare.I ovo im je sigurno placeno a oni ni repom ne mrdaju.DAJTE BRE NASE IGRACE IZ NASE LIGE! Ovi da su hteli da igraju za SRBIJU nebi ni odlazili tako mladi.Nemaju ni trun rodoljublja.Njih 90%.BRUKA!! Ne nije njihova nego NASA.Zvizdali smo Ronaldu!Zasto?Zato sto je medju najboljima,zato sto se bori bespostedno za svoju zemlju,zato sto je bolji od nas! Trebalo ga je nagraditi aplauzima a ne zvizducima.On ih nije ni cuo.pametan covek.A mi cemo nositi svoju sramotu i nekulturu.NECE ON!

ercov

pre 4 godine

To je tako kada selektor pod pritiskom mora da poziva i ubacuje u ekipu neke fudbalere koji realno gledajuci ne zasluzuju vise dres nase reprezentacije. Maksimovic na beku je histerija koju je neko iz samo sebi poznatih razloga izmislio i koja nam je dosla glave, Kolarov na levom beku se po ko zna koji put dokazao kao najveca kiksara na najvaznijim utakmicama reprezentacije Srbije. Bane Ivanovic u svojim poznim godinama je ubedljivo bolji i korisniji igrac od svih njih u ovakvoj odbrani nase reprezentacije. Matic nije vise onaj Matic koga smo nekada sa uzivanjem gledali i nije cudo sto je izgubio mesto u svom timu, spor, bezidejan i totalno bezopasan dok nam jedan Milinkovic Savic ( najbolji vezni fudbaler Serije A) sedi na klupi i nema mesta u ovakvoj reprezentaciji Srbije !? Mitrovic, Tadic i Milenkovic su jedini igraci koji uvek daju maksimum u dresu reprezentacije Srbije i jedini koji zasluzuju pozitivnu ocenu protiv Portugala.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija