• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Anel Grbović

09.10.2019

12:41

ĐURIĆ PORUČIO: Priština naglavačke da leti iz UEFA i FIFA

Fudbal

ĐURIĆ PORUČIO: Priština naglavačke da leti iz UEFA i FIFA

Podeli vest

Posle zabrane fudbalskog meča između Trepče i Crvene zvezde, koji je danas trebalo da bude odigran u Zvečanu, Priština mora da naglavačke leti iz Uefe i Fife, gde joj nikada i nije bilo mesto, navodi se u saopštenju koje je potpisao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić

- Ovo je još jedan dokaz nastojanja Prištine da se Srbija na svaki, pa i na simboličan način, istisne sa Kosova i Metohije, iako je utakmica za cilj imala promociju sporta, a ne bilo kakvu političku poruku -  navodi se u saopštenju.

Đurić je istakao da smo u proteklom periodu Priština samovoljno i protivpravnim odlukama koje su u suprotnosti „sa svim sporazumima o slobodi kretanja i savremenim civilizacijskim vrednostima“ do sada zabranjivala ulazak političkim zvaničnicima Srbije.

Ovo nije ni prvi put da se sportistima onemogućuje dolazak u našu južnu pokrajinu - navodi Đurić.

NIČEGA SE NE PLAŠIMO, SVE SU NAM ZABRANILI! Čelnici Trepče ne kriju razočaranje!

(FOTO) "DELIJE" NE MARE ZA ŠIPTARSKE PRETNJE! Navijači Zvezde krenuli ka Kosovu!



- Nastojanjem da instaliraju gvozdenu zavesu između centralne Srbije i naše južne pokrajine Priština bira put samoizolacije, kao što su Albanci to činili toliko puta u istoriji, ali srpski narod se ne opasuje zidovima i želi da egzistira u otvorenom društvu, onako kako se u savremenoj Evropi danas živi - ističe se u saopštenju i podseća da je utakmica između domaćina Trepče iz Zvečana i beogradske Crvene zvezde trebalo da bude odigrana u skladu sa propozicijama Uefe i Fife, tako da je Priština danas „ovim agresivnim političkim aktom udarila i na temelje evropskog i svetskog sporta i vrednosti mira i saradnje koje on promoviše“.

U saopštenju se naglašava da će „o ovom anticivilizacijskom i antievropskom potezu Prištine“ biti obaveštene sve nadležne međunarodne instance, „kako bi čitava međunarodna zajednica još jednom imala priliku da vidi da je samoproglašeno Kosovo crna tačka i ostrvo neuređenosti i haosa na evropskoj mapi.

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija