• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.10.2019

22:38

(VIDEO) LOŠE VESTI ZA SRBIJU! Ukrajinska mašina melje, nemilosrdni su i Portugalci, Česi u 85. minutu šokirali Engleze!

Fudbal

(VIDEO) LOŠE VESTI ZA SRBIJU! Ukrajinska mašina melje, nemilosrdni su i Portugalci, Česi u 85. minutu šokirali Engleze!

Podeli vest

Rivali Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo nisu pogrešili, Portugal je na svom terenu ubedljivo savladao Luksemburg sa 3:0, dok je Ukrajina bila bolja od Litvanije 2:0 u B grupi

Ovo nikako nije dobra vest za Srbiju koju samo čudo može da dovede do plasmana na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije. 

Silva je doneo Portugalcima vođstvo u 16. minutu meča. Prethodno je Ronaldo oboren u kaznenom prostoru gostiju, ali sudija nije pokazao na belu tačku, dok je Feliks iz dobre prilike poslao loptu pored gola.

Ronaldo se do kraja utakmice ipak upisao u strelce. Vođstvo je u nastavku povećao as Juventusa, a bio je to njegov 699. gol u zvaničkim utakmicama, a 94. u dresu reprezentacije.

Tačku na ovaj meč stavio je Guedeš u 89. minutu utakmice za konačnih 3:0.

Ukrajinci su pobedili Litvaniju sa 2:0, a do prenosti su došli posle 29. minuta igre kada je Ruslan Malinovski savladao golmana gostiju. Do kraja poluvremena nije bilo promene rezultata, mada je domaćin imao 10 pokušaja, ali su dva išla u okvir gola, dok su gosti bili bezopasni.

Vezni fudbaler Atalante je početkom drugog dela meča drugim pogotkom na utakmici duplirao prednost Ukrajinaca i ispostavilo se postavio konačnih 2:0. 

 

Ukrajinci sada imaju 16 bodova i još dva meča do kraja i nadomak su Evropskog šampionata.

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

 

U A grupi Engleska je posle preokreta poražena od Češke- 2:1.

Ovo je posle četiri vezane pobede prvi poraz Engleske u ovim kvalifikacijama. Takođe, bio je ovo prvi poraz Engleske u kvalifikacijama nakon 43 utakmice i poraza od Ukrajine 2009. godine, u poslednjem kolu kvalifikacija za SP 2010. godine.

"Gordi Albion" poveo je pogotkom Harija Kejna posle samo pet minuta igre i to sa bele tačke. Samo nekoliko minuta kansije Česi su imali sjajnu šansu, ali je Pikford bio još bolji na golu. Ipak,  nije dugo trajala radost gostiju. Prednost je samo četiri minuta kasnije poništio Brabec. 

U nastavku je usledio šok! U 85. minutu posle vrlo loše reakcije odbrane Engleske Ondrasek se ušetao u šesnaesterac gostiju posle asistencije Masopusta i matirao Pikforda za preokret od 2:1.

Crna Gora je i nakon šestog kola bez pobede u A grupi. Odigrali je meč bez pobednika i golova sa Bugarskom - 0:0. Posle šest odigranih mečeva su četvrti na tabeli sa samo tri boda. 

 

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

U grupi H Francuska je pobedila Island sa 1:0. "Galski petlovi" su tek u finišu meča slomili otpor domaćina. U 66. minutu Žiru je sa bele tačke doneo vođstvo "trikolorima". Potom je golman odbranio šut Grizmanu, a Matuidi je desetak minuta pre kraja utakmice pogodio stativu.

Reprezentacija Turske pobedila je pred svojim navijačima Albaniju sa 1:0. Delovalo je da će me~ biti završen bez pobednika i golova. Alu, slavlje Turcima je obezbedio Tosun u 91. minutu utakmice.

 

 

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija