• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. LJ.

17.10.2019

12:45

RASPALI ENGLEZI ŠANSA ZA VEČITE! Premijerligaši u problemu pred Zvezdu i Partizan!

Fudbal

RASPALI ENGLEZI ŠANSA ZA VEČITE! Premijerligaši u problemu pred Zvezdu i Partizan!

Podeli vest

Crvena zvezda i Partizan naredne nedelje imaju veliku priliku da sruše engleske velikane Totenhem i Mančester junajted, smatraju nekadašnji fudbaleri beogradskih večitih rivala Mihajlo Pjanović i Andrija Delibašić

Srpski šampion u utorak gostuje "pevcima" u 3. kolu Lige šampiona, dok dva dana kasnije u Humsku stižu "crveni đavoli" u 3. rundi Lige Evrope.


Totenhem i Mančester junajted su u velikim problemima ove sezone. "Pevci" u poslednjih pet susreta imaju jednu pobedu i četiri poraza, među kojima je i onaj od četvrtoligaša Kolčestera u Liga kupu, kao i debakl u Londonu protiv Bajerna (7:2). Što se "crvenih đavola" tiče, oni u poslednjih pet utakmica nemaju pobedu, ako se ne računa trijumf na penale protiv trećeligaša Ročdejla u Liga kupu.

Poketino razočaran

Slabi rezultati Totenhema uzdrmali su ekipu do te mere da su, prema pisanju engleskih medija, narušeni međuljudski odnosi unutar tima. Na Ostrvu tvrde da se menadžer Maurisio Poketino distancirao od ekipe i da nije više blizak sa igračima kao što je bio do ove sezone. Na sve to, treba dodati i probleme koje "pevci" imaju zbog povređenih igrača. Golman i kapiten Ugo Loris će sigurno do kraja godine biti van terena, a Poketino za duel sa crveno-belima neće moći da računa ni na Đovanija Lo Selsa i Rajana Sensenjona.

Sve to, naravno, ide na vodenicu crveno-belih, koji su dobili samopouzdanje posle pobede nad Olimpijakosom (3:1). Bivši napadač Zvezde Mihajlo Pjanović nada se da će crveno-beli iskoristiti krizu londonskog kluba.

- Bilo bi lepo kada bi crveno-beli produbili krizu Totenhema. Englezi imaju probleme, trebalo je da naprave neke transfere, verovatno su igrači u glavama već bili u drugim klubovima, ali do toga nije došlo i zato su sada u ovakvoj situaciji - kaže Pjanović za naš list.

Foto: Starsportphoto

Nekada sjajni golgeter navodi i da mnogo više očekuje od utakmice na "Marakani", koja će se igrati 6. novembra.

- Totenhem je finalista Lige šampiona i apsolutni je favorit, ali nadam se da Zvezda može da iskoristi loš trenutak u kom se nalazi protivnik. Bod bi bio veliki i mnogo bi značio ekipi Vladana Milojevića. Mislim da će u Beogradu crveno-beli imati mnogo veće šanse protiv Totenhema. Na "Marakani", pred punim tribinama, Zvezda može da dobije svakoga. Prošle godine je pobeđen Liverpul i siguran samo da možemo da slavimo i protiv Totenhema - poručuje Mihajlo Pjanović.

Problema sa povredama imaju i u Mančester junajtedu. Najbolji igrač "đavola" David de Hea povredio se braneći za reprezentaciju Španije, a van stroja su još Džesi Lingard, Fil Džons i Erik Baji. Pol Pogba, Aron van Bisaka, Luk Šo i Antoni Marsijal se tek oporavljaju i veliko je pitanje da li će igrati u Humskoj. Tim pre što ekipu Ole Gunara Solskjera za vikend čeka duel protiv Liverpula, koji je svima na "Old Trafordu" važniji od Lige Evrope.

Partizan bi mogao da iskoristi situaciju u kojoj se nalazi slavni engleski klub, smatra nekadašnji napadač crno-belih Andrija Delibašić.

- Da smo mogli da biramo momenat za meč sa Mančester junajtedom, sigurno da bi ovo bio najbolji mogući. Junajted jeste u krizi i to je možda neki znak da možemo da se nadamo čudu. I stvarno mislim da bi bilo čudo kada bismo pobedili. Ovo je samo možda jedan preduslov da igrači Partizana budu rasterećeniji i uđu bez straha u taj meč, ali naravno da moraju da respektuju protivnika - kaže Delibašić za naš list.

Sadik iznenadio

Crnogorac koji je bio deo stručnog štaba crno-belih u drugom mandatu Miroslava Đukića kaže da njegov nekadašnji klub izgleda mnogo bolje nego prošle godine.

- Partizan je evidentno popravio igru. Poklopile su se neke stvari. Mislim da je Sadik možda i najprijatnije iznenađenje među novajlijama, iako je u početku delovao kao promašaj. Kako vreme odmiče, svi mi koji smo u fudbalu vidimo kakav posao radi za ekipu, mada je imao neke promašaje. On je uz Natha najveće pojačanje Partizana u ovoj sezoni - zaključuje Delibašić.

Bonus video:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija