• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.12.2019

20:23

BIO SAM I OSTAO SRBIN! Miha poručio: Ovo je najveće priznanje u mojoj karijeri, nadam se da vas nisam razočarao! (VIDEO)

Fudbal

BIO SAM I OSTAO SRBIN! Miha poručio: Ovo je najveće priznanje u mojoj karijeri, nadam se da vas nisam razočarao! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbalski savez Srbije dodelio je priznanja za najboljeg fudbalera, trenera i po prvi put fudbalerku koji su obeležili godinu za nama u Srbiji

Siniša Mihajlović prisustvovao je svečanosti na kojoj mu je uručena nagrada za najboljeg trenera u 2019. godini. On se tom prilikom po prvi put obratio domaćoj javnosti od kako je saopštio da boluje od leukemije.

SADA I ZVANIČNO! MILOŠEVIĆ DOBIO POJAČANJE! Crno-beli završili jako bitan posao!

- Obećao sam da neću da plačem, ali hvala vam od srca. Hoću sve da vas pozdravim . Hvala za ovu čast. Biti najbolji trener Srbije i biti izabran od mojih Srba za mene nema veću važnost jer je najveće priznanje koje sam dobio u karijeri - započeo je Mihajlović.

Foto: Starsportphoto

Zahvalio se svima i na podršci u teškim trenucima.

- Želim da se zahvalim svima, prijateljima, bivšim saigračima, trenerima, fudbalskim radnicima, koji su bili uz mene u prethodna tri-četiri meseca. Davali ste mi snagu, bez vaše pomoći bi mi bilo mnogo teže. To je velika stvar za mene, koju nikada neću moći da zaboravim. Ja sam 30 godina u Italiji, ali sam uvek bio Srbin i nadam se da vas i pored svih mojih dobrih i loših strana, nikada nisam razočarao i da sam predstavljao Srbiju na najbolji način - dodao je Miha, a onda čestitao kumu Dejanu Stankoviću na novom poslu:

- Čestitam mom bratu i kumu što je postao trener Zvezde. To je velika stvar. Biću uvek tu za tebe znaš koliko te volim, Vidim mnogo prijatelja. Ubeđen sam da ćemo uspeti da se plasiramo na EP - zaključio je Mihajlović.

Pored njega nagrada je otišla u ruke Dušanu Tadiću, kao najboljem fudbaleru, odnosno po prvi put u istoriji FSS-a trofej za fudbalerku godine dobiće kapiten naše reprezentacije i igračica Spartaka iz Subotice Violeta Slović.

Foto: Starsportphoto

Ovo je velika čast, hvala mnogo svima. Ovo je čast i zadovoljstvo, podstrek za dalje. Rad je stvorio čoveka, trudiću se da radim još više, da pomažem drugima. Hvala svima iz Saveza direktoru, selektoru, saigračima - rekao je Tadić.

Takođe, na ceremoniji je obeleženo i 100 godina postojanja našeg saveza. 

KRAJ!

19.32 - Ono što su mnogi čekali, Siniša Mihajlović izlazi pred okupljene. Njemu će biti uručena zlatna lopta za najboljeg trenera.

19.31 - Dušanu Tadiću pripala je zlatna lopta za najboleg fudbalera!

- Ovo je velika čast, hvala mnogo svima. Ovo je čast i zadovoljstvo, podstrek za dalje. Rad je stvorio čoveka, trudiću se da radim još više, da pomažem drugima. Hvala svima iz Saveza direktoru, selektoru, saigračima - rekao je Tadić.

19.29 - Violeta Slović dobila je zlatnu loptu za najbolju fudbalerku!

19.20 - Za govornicom je predsednik FSS-a Slaviša Kokeza koji će dodeliti zlatne lopte.

- Velika mi je čast da vas pozdavim, iza nas je 100 dugih godina nekoliko država jubilej vredan poštovanja. Ovo je igra koja ne poznaje vreme i mesto igra koja nas vraća u prošlost.Nekad Juguoslavija danas Srbija, ali bez obzira na sve fudbalski DNK je ostao isti , gen balkanski prepoznatljiv u velikoj fudbalskoj porodici UEFA i FIFA  to nas čini posebnim autentičnim. 

18.26 - Čeferin je od predsednika FSS Slaviše Kokeze dobio najveće priznanje srpskog fudbala, zlatnu značku.

Foto: Starsportphoto

18.15 - Na proslavu FSS-a stigao je i predsednik UEFA Aleksandar Čeferin koji je ovog petka stigao u posetu Srbiji. On se obratio na srpskom jeziku.

- Uzbuđen sam i počastvovan što sam tu s vama da obeležimo ovaj jubilej. Srbija je uvek bila zemlja sporta fudbala velikih igrača i emocija. Neiscrpan rasadnik talenata. Sve ove vrline su prepoznate u svetu i nema države koja ne zna vaše igrače i radnike. Zahvaljujući suverenom i predanom radu klubova i vašeg saveza ovo je postalo moguće - rekao je Čeferin na svečanosti u Narodnom pozorištu.

Prvi čovek evropskog fudbala navodi i da o srpskom fudbalu ne bi moglo da se govori bez priče o velikom rivalstvu Crvene zvezde i Partizana.

- Nijedna priča o fudbalu ne može da prodaje bez spominjanja Partizana i Zvezde. Ovo rivalstvo je jedinstveno i neponovljivo i podiglo je fudbal u Srbiji. Samo prave fudbalske zemlje imaju rivalstvo kao vaše. Real i Barselona, Juventus i Inter, Seltik i Rendžers, Junajted i Liverpul i za mene Olimpija i Maribor - dodaje Čeferin.

Podsetio je da Srbija ima "jak lobi" u UEFA, jer je jedan od njegovih najbližih saradnika Zoran Laković.

- Verujte da imate jakog ambasadora u Švajcarskoj u vidu Zorana Lakovića koji je verovatno i moj prvi saradnik. Ovom prilikom ga moram pomenuti. Tu su i velika igračka i trenerska imena kojima su se divile generacije. Od osnivanja FSS i 2006. godine uradili ste mnogo toga, osim što niste igrali na EP. Večeras vam se obraćam kao predsednik UEFA, ne samo kao prijatelj iz Slovenije. Dragi prijatelji, čekamo vas na EP gde svojim znanjem i kvalitetom zasluzujete da budete. Imate tu šansu u martu - zaključio je Čeferin.

18.00 - Svečanost u Narodnom pozorištu je upravo počela, a prva se okupljenima obraća predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

17.45 - Na ceremoniju su stigla mnoga velika imena srpskog fudbala, a među njima je i Nemanja Vidić.

Foto: Starsportphoto

17.36 - Podsećamo vas da je Informer ovog petka bio da sačeka Sinišu Mihajlovića, a EKSKLUZIVNI VIDEO možete pogledati klikom OVDE.

17.20 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen ceremoniji dodele nagrada za one koji su obeležili fudbalsku godinu za nama u Srbiji. Ostanite uz informer.rs i pratite obraćanje Siniše Mihajlovića pred srpskom javnosti.

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija