• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Tanjug/Informer

20.12.2019

20:10

ČEKAMO VAS NA EVROPSKOM PRVENSTVU! Predsednik UEFA nahvalio Srbiju i čestitao 100 godina postojanja FSS-a!

Fudbal

ČEKAMO VAS NA EVROPSKOM PRVENSTVU! Predsednik UEFA nahvalio Srbiju i čestitao 100 godina postojanja FSS-a!

Podeli vest

Prvi čovek Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin čestitao je večeras Srbiji 100 godina od osnivanja Saveza i zemlji, kako je naveo, fudbalskih virtuoza, poželeo plasman na EURO 2020

- Dragi prijatelji, izuzetno sam uzbuđen i počastvovan što sam u prilici da zajedno s vama obeležim 100 godina FS Srbije. Srbija je uvek bila zemlja sporta, fudbala, velikih igrača, velikih emocija, ponekad prevelikih, neiscrpan rasadnik talenata. Sve ove vrline prepoznate su u celom svetu. Nema fudbalske zemlje koja ne prepoznaje vaše igrače. Uvek ste bili poznati po fudbalskim virtouzima i prefinjenim umetnicima koje su kopirali širom sveta - rekao je Čeferin na svečanosti Fudbalskog saveza Srbije u Narodnom pozorištu u Beogradu.

On je dodao da je sve to bilo moguće zahvaljujući izvanrednom radu Saveza.

- Još pre osnivanja Saveza Bačka iz Subotice, Šumadija Kragujevac i BSK udarili su temelj, naravno nijedna priča ne može da prođe bez Partizana i Crvene zvezde, finaliste 1966. i osvajača Kupa sampiona 91. i svetske titule. Ovo rivalstvo, jedinstveno i neponovljivo davno je prevazišlo granice same igre. Tada i kvalitet često prevazilazi mogućnosti. Šta je život bez emocija? Samo prave zemlje imaju takva rivalstva kao što su Real - Barselona, Juventus - Inter, Junajted - Liverpul, Seltik - Rendžera, i za mene Olimpija - Maribor - rekao je Čeferin.

Foto: Tanjug/AP

On je posebno zahvalio predsedniku FS S-a Slaviši Kokezi, njegovom prethodniku Tomislavu Karadžiću, a posebno "svojoj desnoj ruci" Zoranu Lakoviću, za koga je rekao da je jak ambasador Srbije u sedištu Uefe u Švajcarskoj.

- Na kraju moram spomenuti i same igrače koji su pisali istoriju srposkog i svetskog fudbala. Uz veliki rizik da nekog ispustim počev od Moše Marjanovića i Tirnanića, preko Mitića i Bobeka, Bore Kostića, Šekularca, Galića, Vasovicah, Milutinovića, Churkovića, Džajića, Pižona Petrovića, do nesto mađih Piksija Stojkovića, Sinise Mihajlovića, Save Miloševića, Dejana Stankovića, Nemanje Vidića, BranisIava Ivanovića, Kolarova, Matića i Tadića - rekao je Čeferin.

On je pomenuo i velike srpske trenere Miljanića, Boškova, Antića, Boru Milutinović...

- Rezultati su priča za sebe. Srbija je osvajačc EP za mlade u Litvaniji, a posle je ponovila uspeh Čileanaca i postala svetski prvak. Ali, fali vam jedno tamičenje - Evropsko prvenstvo. I kao predsdnik Uefe kažem vam da vas čekamo, u martu imate mogućnost da se plasirate kroz baraž, vi to zaslužujete, znam da je potrebna i sreća, ali sreća prati hrabre. Srećan vam jubilej i neka dugo živi srpski fudbal - zaključio je Čeferin, koji je predao posebnu plaketu UEFA Kokezi.

Kokeza je Čeferinu i Lakoviću uručio posebna priznanja FS S-a.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17