• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.N.

03.01.2020

09:00

SLEDE PREGOVORI! Piksiju otkaz u Kini, postaje selektor Srbije?

Fudbal

SLEDE PREGOVORI! Piksiju otkaz u Kini, postaje selektor Srbije?

Podeli vest

Srpski trener Dragan Stojković Piksi dobio je juče otkaz u Gvangžuu! Zbog toga su čelnici Fudbalskog saveza Srbije počeli maltene istog momenta da spremaju novu ponudu da Piksi preuzme reprezentaciju, iako je 2014. i krajem 2017. godine odbio da sedne na klupu "orlova"

Pre dve godine Srbija je čekala naslednika Slavoljuba Muslina i selektora koji će voditi reprezentaciju na Mundijal u Rusiju. Stojković se, međutim, zahvalio na ponudi jer je u Kini imao izuzetno vredan ugovor.

Potrebne promene

Okolnosti su sad slične, budući da rukovodioci FSS nisu zadovoljni kako aktuelni selektor Ljubiša Tumbaković obavlja posao. Stojkoviću će zbog toga ponovo biti ponuđeno da preuzme "orlove".

- FSS je u potrazi za novim selektorom, ali ne po svaku cenu, već samo ako se pojavi zvučnije ime i dokazano bolji trener od Tumbakovića. Sad se pojavio Piksi i samo je pitanje hoće li FSS moći da spremi dovoljno jaku ponudu da bi Stojković prihvatio da se iz Kine vrati u Srbiju. Srbiji je sad potrebniji nego ikad zbog baraža Lige nacija za odlazak na Evropsko prvenstvo - kaže izvor blizak FSS.

Predsednik FSS Slaviša Kokeza rekao je pre nekoliko dana da atmosfera u nacionalnom timu nije dobra, kao i da nije zadovoljan igrama reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Kokeza je, takođe, u više navrata govorio da bi želeo Piksija za selektora Srbije i zato mu je u novembru 2017. nudio posao.

- Sve se dogodilo kad je reprezentacija pre dve godine bila na azijskoj turneji. Pre toga je Muslin dobio otkaz, a Krstajić je bio samo v. d. selektora. Međutim, Piksi je tad imao važeći ugovor, a znao je i da mu Gvangžu sprema još veću platu. Rekao je Kokezi da ne može da raskine ugovor sa Kinezima, ali i da nije realno da uporedo vodi tim i reprezentaciju. Malo posle toga Piksi je potpisao novi četvorogodišnji ugovor vredan ukupno 36 miliona evra - podseća naš izvor iz FSS.
Čak i tad kad je odbio ponudu FSS, ali i letos kad je tokom košarkaškog Svetskog prvenstva u Kini razgovarao sa izveštačem Informera, Piksi je govorio o tome da bi voleo da jednog dana vodi "orlove".

SPREMA SE ZEMLJOTRES! Loš dečko se vraća u reprezentaciju BiH!

- Nudili su mi klupu reprezentacije i 2014. godine, ali kad sam izneo nekoliko uslova, nije došlo do realizacije. Naravno da bih voleo da jednom budem selektor. Možda ću jednom doći, možda neću. U ovom momentu, dok imam posao u Gvangžuu, to je nerealno, zaista nerealno. Ne možeš da se odričeš nekih stvari koje su takve kakve jesu - objasnio je tad Stojković, misleći na zaista izvanredan ugovor.

Neobičan ugovor

Međutim, situacija se promenila u poslednjih nekoliko meseci, naročito otkako je došlo do kadrovskih promena u kineskom klubu. Stojković je čak pomišljao i sam da ode iz Gvangžua, ali mu se to nikako ne bi isplatilo.

- Već neko vreme Piksi nije bio zadovoljan u Kini. Međutim, imao je vrlo specifičan ugovor, koji ga je stavljao u nezgodnu poziciju. Ako bi podneo ostavku, morao bi da plati klubu po devet miliona evra za svaku preostalu godinu ugovora. S druge strane, Gvangžu nije obavezan da njemu isplati sve plate garantovane ugovorom, čak i ako mu uruči otkaz - kazao je blizak Stojkovićev prijatelj.

Menja ga Van Bronkhorst

Novi trener kineskog Gvangžua biće Đovani van Bronkhorst, javili su mediji iz te zemlje. On bi trebalo danas da potpiše ugovor, a klub će se istovremeno obratiti saopštenjem u kojem će objasniti kako je došlo do prekida saradnje sa Draganom Stojkovićem. Holanđanin je prethodno trenirao Fejenord četiri godine i za to vreme osvojio je jednu titulu prvaka države, dva Kupa Holandije i dva trofeja Johan Krojf.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sale

pre 4 godine

Otkaz u Gvangžuu i SELEKTOR!? Ne piše nam se ništa dobro

moma52

pre 4 godine

U čemu je to bolji i dokazani trener u odnosu na Tumbakovića? FSS sigurna kuća za one što dobiju otkaz.Što se trenerskog posla tiče,Tumba je Klop za otpuštenog Piksija.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija