• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

18.02.2020

08:40

PEROVIĆU SPASILI ŽIVOT NA TERENU! Izvinjenje nije dobio, ostao bez zuba uz TEŽI POTRES MOZGA!

Fudbal

PEROVIĆU SPASILI ŽIVOT NA TERENU! Izvinjenje nije dobio, ostao bez zuba uz TEŽI POTRES MOZGA!

Podeli vest

Napadač Dinama iz Bukurešta Slavko Perović (30) umalo je nastradao u nedelju uveče, pošto je ostao bez svesti na terenu tokom meča protiv Steaue! Igrač Steaue Lusijan Kristea (25) nakon jednog duela udario je Srbina svom snagom nogom u glavu, posle čega se Perović onesvestio i svom težinom tresnuo o travu

Dinamo je u najvećem rumunskom derbiju savladao Steauu 2:1 (1:1), ali meč je ostao u senci događaja iz 44. minuta. Nekadašnji napadač Crvene zvezde ostao je da nepomično leži na travi, a prvi mu je pritrčao protivnički golman Kristijan Balgradean, koji mu je preventivno izvukao jezik kako ne bi došlo do gušenja.

Odmah su na teren ušla dva vozila hitne pomoći, Peroviću je stavljena kragna na vrat, posle čega je hitno prevezen u bolnicu. Kristea je posle krvničkog starta dobio crveni karton, a meč je bio prekinut na deset minuta.

Pomoć ambasadora

Perović u izjavi za Informer poručuje da je doživeo potres mozga, ali da se već dan nakon strašnog udarca oseća mnogo bolje.

- Situacija je sada u redu. Imao sam teži potres mozga. Gornja usna mi je pocepana i ostao sam bez nekoliko zuba, ali, hvala Bogu, ništa nije polomljeno. Nos i lice su isečeni od udarca, ali biće u redu. Dešavaju se takve stvari u fudbalu, spremni smo na sve to kada počnemo utakmicu. Pogledao sam snimak udarca, kroz maglu se sećam da sam hteo da odnesem loptu ispred protivnika i posle toga je usledio udarac i pomračenje - poručuje Perović za Informer.

Iskusni napadač kaže da se nije čuo sa Lusijanom Kristeom, koji ga je povredio, ali da ga je defanzivac Steaue Bogdan Planić odmah nazvao.

- Kristea mi se nije izvinio, ali ne patim od toga. Sve je to fudbal, dešava se. Mislim da me nije video ili da nije očekivao da sam toliko lud da krenem glavom na loptu. Planić me odmah zvao, s njim se družim. Mnogo ljudi mi je pružilo podršku. Primio sam nenormalan broj poruka, a odmah mi se na raspolaganje stavio i ambasador Srbije u Rumuniji Stefan Tomašević - otkriva Perović.

Insistirao da igra

Zanimljivo, Perović je sam insistirao da igra ovaj meč, pošto je dva dana pre utakmice ušinuo vrat i bio je pod znakom pitanja. Meč sa Steauom odigrao je pod injekcijama. Nekadašnji napadač Crvene zvezde, Napretka, Rada, Manisaspora, Alanje, Denizlispora i Istanbula ove sezone postigao je osam golova na 15 mečeva za ekipu iz Bukurešta. Njegov tim je osmi na tabeli u Ligi 1, sa šest bodova manje od šestoplasiranog Gaz Metana, koji je na mestu koje vodi u plej-of.

Rumuni pisali da ima srčane probleme

Slavko Perović je prošle godine bio u centru pažnje nakon što su rumunski mediji pisali da će Dinamo raskinuti ugovor s njim, jer ima srčane probleme. Igrač je tada potvrdio da mu je na srcu otkrivena anomalija, ali da mu to ne ugrožava život i ne sprečava da igra fudbal.
- Kada sam potpisao ugovor sa Dinamom obavio sam detaljne preglede. Sve je prošlo kako treba. Međutim, ubrzo sam bio podvrgnut specijalističkim pregledima, na kojima je otkriveno da imam srčanu anomaliju. Ja to i ne krijem, deset godina imam taj problem, ali sam od raznih doktora i specijalista dobijao dozvolu da igram fudbal. Prvi se ne bih šalio sa takvim stvarima - govorio je tada Perović.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija