• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.02.2020

22:52 >> 22:48

(VIDEO) SRBIJO, ČUVAJ SE! NORVEŽANIN JE PRAVO ČUDO! Halandova lekcija Nejmaru i kompaniji, Atletiko ide u Englesku sa prednošću!

Fudbal

(VIDEO) SRBIJO, ČUVAJ SE! NORVEŽANIN JE PRAVO ČUDO! Halandova lekcija Nejmaru i kompaniji, Atletiko ide u Englesku sa prednošću!

Podeli vest

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda pobedili su Pari Sen Žermen u prvom meču osmine finala Lige šampiona sa 2:1 pre svega zahvaljujući sjajnom Erlingu Halandu koji je postigao dva gola. U drugoj utakmici večeri Atletiko Madrid je slavio protiv Liverpula sa 1:0 na "Vandi Metropolitano"

 

Da li će ikada doći kraj nestvarnoj golgeterskoj formi Norvežanina Erlinga Halanda? Navijači Borusije iz Dortmunda se nadaju ne skoro, bar dok ne osvoje neki trofej. Očigledno da ništa protiv toga nema Halanda koji je praktično sam savladao skupoceni Pari Sen Žermen.

KO ĆE UMESTO SITIJA U LIGU ŠAMPIONA? Kreće žestoka borba za mesto u eliti!

Srbija će u polufinalu Lige nacija u martu imati mnogo problema da zaustavi golobradog Norvežanina koji je za osam minuta (69. i 77. minut) uspeo da donese ne tako veliku, ali jako bitnu prednost "milionerima" pred meč u Parizu.

Foto: Reuters

Nejmar je u 75. uspeo da izjednači, ali posle samo 120 sekundi Haland je po drugi put poslao loptu u mrežu i postavio konačan rezultat, čini se sasvim zaslužen jer je Borusija bila bolji rival.

Na drugom meču večeri nije bilo zanimljivo kao u Dortmundu, ali smo videli prvo iznenađenje u osmini finala, ako se pobeda Atletika može nazvati iznenađenjem.

Foto: Reuters

Ekipa Čola Simeonea uspela je da spreči šampiona Evrope da šutne u okvir gola. Nije ni domaćin briljirao, ali je već u četvrtom minutu preko Saula Nigeza postigao jedini gol na meču, ispostaviće se za konačan rezultat.

Nema sumnje da nas u revanšima čekaju još bolje utakmice, a oba duela, ovaj put u Liverpulu i Parizu igraju se 11. marta.

 

ATLETIKO MADRID - LIVERPUL 1:0 (1:0)

Nigez u 4. minutu za Atletiko

Stadion: Vanda Metropolitano (Madrid), Sudija: Simon Marčinjak (Poljska)

ATLETIKO MADRID: Oblak - Vrsaljko, Savić, Felipe, Lodi - Lemar (od 46. Ljorente), Koke, Tomas, Saul - Morata (od 70. Vitolo), Korea (od 77. Kosta).

LIVERPUL: Alison - Aleksander-Aronld, Van Dajk, Gomez, Robertson - Fabinjo - Vajnaldum, Henderson (od 80. Milner) - Mane (od 46. Origi), Salah (od 72. Okslejd Čemberejn), Firmino.

 

BORUSIJA DORTMUND - PSŽ 2:1 (0:0)

Haland u 69. i 77. minutu za Borusiju - Nejmar u 76. za PSŽ

Stadion: Singal Iduna Park (Dortmund), Antonio Lahoz (Španija)

BORUSIJA DORTMUND: Birki - Pišček, Humels, Zagadu - Hakimi, Džan, Vitsel, Gerero - Azar (od 66. Rejna), Haland, Sančo (od 90. Šmelcer).

PARI SEN ŽERMEN: Navas - Menije, Silva, Kimpembe Kurzava - Markinjos, Gej, Verati - Di Marija (od 77. Sarabija), Nejmar, Mbape.

Tok mečeva:

KRAJ I U MADRIDU! ATLETIKO NOSI 1:O U ENGLESKU!

KRAJ U DORTMUNDU! POBEDA BORUSIJE 2:1!

90. minut - U Madridu će se igrati još četiri, dok u Dortmundu ima još 120 sekundi nade za PSŽ.

90. minut - Poslednja promena u Dortmundu, Šmelcer menja Sanča.

80. minut - Poslednju promenu pravi Klop, Henderson se požalio na povredu, a umesto njega u igri je Džejms Milner.

77. minut - Promene na oba meča. Kosta ulazi umesto Koree, dok na drugom terenu Sarabija menja Di Mariju.

77. minut - GOOOOL! OPET HALAND I OPET VODI DORTMUND! Kakav meč!

76. minut - GOOOOOL! Nejmar donosi izjednačenje Francuzima!

75. minut - Dobra prilika za Džordana Hendersona, ali je Englez šutirao pored gola.

72. minut - Menja i Liverpul, na terenu je Aleks Okslejd Čemberlejn umesto Salaha.

70. minut - Nova promena u Atletiku, umesto Morate u igri je Vitolo.

69. minut - GOOOOL! HALAND! Borusija vodi 1:0!

66. minut - Promena u Borusiji, umesto Torgana Azara u igri je Rejna.

66. minut - Kilijan Mbape je imao priliku da dovede PSŽ do prednosti, ali je Burki bio spreman.

60. minut - Mirno drugo poluvreme za sada u Dortmundu, Borusija i dalje kontroliše igru.

54. minut - Uuuuuh! Bilo je baš blizu! Salah je ostao sam u kaznenom Atletika, ali je glavom šutirao pored gola.

46. minut - Počela su druga poluvremena u Španiji i Nemačkoj! Prvu promenu napravio je Jirgen Klop i na teren umesto Sadija Manea poslao Divoka Origija. Isto je učinio i Simeone pa je mladi Ljorente u igri umesto Lemara.

Foto: Reuters

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

36. minut - Felipe sprečava siguran gol Salaha! Egipćanin je šutirao, ali je glavom Felipe uspeo da izbaci loptu u korner. Liverpul preuzima inicijativu.

35. minut - Erling Haland je bio jako blizu! Norvežanin iz odlične situacije šutira samo pored gola.

28. minut - Mohamed Salah šalje loptu u mrežu, ali je dosuđen ofsajd tako da ništa od izjednačenja.

27. minut - Najbolja prilika na meču za Borusiju, ponovo Sančo u glavnoj ulozi, ali mu se isprečio Kejlor Navas na putu do vodećeg pogotka.

26. minut - Morata je bio u sjajnoj prilici, ali mu je Alison odbranio šut. Atletiko dosta bolji.

21. minut - Alvaro Morata je bio spreman da pošalje loptu u mrežu., ali je u poslednjem momentu ispred njega intervenisao Endi Robertson.

17. minut - Mirno u Madridu nakon vođstva domaćih. Liverpul ima više loptu u svom posedu, ali za sada bez šanse.

14. minut - Džejdon Sančo je probao sa distance, ali nije bio precizan.

Foto: Reuters

10. minut - Prva prilika za PSŽ na meču, Nejmar je probao iz slobodnog udarca, ali lopta prolazi malo pored desne stative.

4. minut - GOOOOOL! Atletiko vodi na startu meča u Madridu! Nigez se odlično snašao posle kornera i gurnuo loptu u mrežu!

21.00 - Utakmice su upravo počele!

20.35 - Borusija iz Dortmunda i PSŽ srešće se tek po treći put u zvaničnim okršajima. Do sada su samo 2010. godine ukrstili koplja u grupnoj fazi Lige Evrope i oba puta bilo je nerešeno, 1:1 i 0:0.

 

 

20.32 - Liverpulu je ovo povratak na mesto uspeha. U junu prošle godine osvojili su titulu prvaka Evrope na stadionu Atletiko Madrida. Da li im je "Vanda Metropolitano" talično mesto saznaćemo večeras.

 

 

20.29 - Kilijan Mbape je pun samopouzdanja, može li večeras da bude čovek odluke?

 

 

20.21 - Ekipa Atletika je spremna:

 

 

20.12 - Poznati su i sastavi za večerašnje okršaje. Nema iznenađenja, osim što je Nejmar posle kratke pauze ponovo među 11.

20.00 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen mečevima osmine finala Lige šampiona između Atletiko Madrida i Liverpula, odnosno Borusije iz Dortmunda i PSŽ-a. Uz informer.rs pratite uživo dešavanja iz Španije i Nemačke.

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija