• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.03.2020

20:03 >> 20:02

(VIDEO) MNOGO BAKLJI, FAULOVA, PREKIDA - MALO FUDBALA! Zvezda i Partizan bez municije u 162. večitom derbiju!

Fudbal

(VIDEO) MNOGO BAKLJI, FAULOVA, PREKIDA - MALO FUDBALA! Zvezda i Partizan bez municije u 162. večitom derbiju!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su jako nezanimljiv 162. večiti derbi (0:0) u 24. kolu LingLong Superlige Srbije . Mnoštvo faulova, žutih kartona, bakljada i dva prekida obeležili su utakmicu koja nije obilovala ozbiljnim prilikama

 

Novi derbi, nova euforija i ponovo bez pobednika na kraju još jednog prilično neinteresantnog meča. Crno-beli su imali priliku da uhvate korak sa večitim rivalom i smanje zaostatak, ali na terenu nije delovalo da im je zaista toliko stalo do toga...

(VIDEO) DELIJE POSLALE JASNU PORUKU ĐUKANOVIĆU! 25.000 navijača, sjajna koreografija i pesma sa Marakane u čast odbrane svetinja!

Crveno-beli su možda bili bolji na ovom meču, a čovek koji je mogao po drugi put ove sezone da postane heroj "delija" bio je Vukanović koji je u dva navrata promašio dobre šanse praktično iz peterca Vladimira Stojkovića. Junak pobede nad Jang Bojsom i plasmana u Ligu šampiona ušao je u igri umesto Ričmonda Boaćija koji je doživeo novu povredu, pa je u suzama napustio teren.

Foto: Starsportphoto

Zvezda je, čini se, istrošila energiju u prvom delu igre. Često je pritiskala rivala, pokušavala visokim presingom da dočeka grešku crno-belih, ali i kada se to desilo rezultat se nije menjao. Njegoš Petrović je mogao da bude tragičar kada je izgubio loptu na 30 metara od svog gola i dopustio Sejdubu Sumi da mu oduzme loptu, ali je Sadik bio brzoplet i promašio gol.

Utakmicu su ponovo obeležile scene sa tribina... bakljade na obe strane, zapaljenje stolice na južnoj tribini, dva prekida od strane sudije Lazara Lukića zbog loše vidljivosti... Na terenu jeste bilo varnica, o tome govori i podatak da je podeljeno sedam žutih kartona.

Foto: Starsportphoto

U završnici meča povrede su zaradili i Milan Rodić, odnosno Suma, pa su treneri morali prinudno da reaguju u više navrata.

Bilo kako bilo, sigurno da navijači neće biti zadovoljni činjenicom da su samo to i gledali - faulove. Pravih šansi i onoga što je najbitnije, svakako da je manjkalo.

Foto: Starsportphoto

Zvezda je ovim rezultatom sačuvala 11 bodova prednosti u odnosu na rivala i došla u dobru poziciju da osigura prvo mesto pred plej-of i zakaže novi večiti derbi na svom terenu ovog proleća. Partizan je ostao na drugom mestu sa bodom više od Vojvodine koja je pobedila Voždovac sa 1:2 u Beogradu.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

 

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 0:0 (0:0)

Stadion: Rajko Mitić, Sudija: Lazar Lukić

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić (od 75. Pankov) – Petrović, Jovančić – Ben, Nikolić, Gavrić (od 84. Ivanić) – Boaći (od 33. Vukanović)

PARTIZAN: Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho – Marković (od 46. Marković), Suma (od 75. Šćekić), Asano - Sadik (od 86. Matić)

Tok meča:

KRAJ!

95. minut - Žuti karton za Stojkovića zbog odugovlačenja.

94. minut - Žuti karton dobija i Bojan Ostojić.

94. minut - Velika greška Stojkovića koji je istrčao. Ivanić je uspeo da dođe do nje pre čuvara mreže crno-belih, ali iz teške pozicije pogađa samo spoljni deo mreže. 

90. minut - Još sedam minuta nadoknade!

90. minut - Pavlović pravi grub faul nad Benom i dobija žuti karton.

86. minut - Koristi i Milošević poslednju izmenu i na teren šalje Bojana Matića. Van igre ide Sadik.

84. minut - Poslenja promena u Zvezdi, Mirko Ivanić menja Gavrića.

82. minut - Novi upisani fudbaler je Aleksandar Šćekić, žuti karton posle sedam minuta na terenu.

75. minut - Prinudne promene na obe strane, ni Suma ne može da nastavi. Umesto njega na terenu je Aleksandar Šćekić. Stanković je umesto Rodića u igru poslao Radovana Pankova.

72. minut - Faul Milana Rodića nad Stevanovićem, žuti karton za bek crveno-belih koji izgleda da ne može da nastavi meč. Mora da menja Stanković.

67. minut - Meč je ponovo nastavljen.

65. minut - Novi prekid, sada zbog zapaljenih stolica na južnoj tribini.

64. minut - Šansa sada za Partizan! Natho je naleteo na odbijenu loptu, ali je poslao pored gola.

63. minut - Žuti karton sada za rezervnog golmana Partizana Nemanju Stevanovića nakon što je dobacivao sa klupe.

62. minut - Sada i bakljada na severnoj tribini, ali se ne prekida meč.

Foto: Informer

59. minut - Kakva šansa za Zvezdu! Vukanović je bio sam na pet metara, lopta je stigla do njega nakon gužve, ali nije uspeo napadač crveno-belih da je gurne u gol!

57. minut - Utakmica je nastavljena.

53. minut - Derbi je nakratko prekinut zbog koreografije na južnoj tribini.

Foto: Informer

51. minut - Velika greška Petrovića kome je na nekih 30 metara Suma oduzeo loptu, ali je Sadik požurio nakon što je dobio loptu i poslao je pored gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Milošević je odlučio da na teren pošalje mladog Filipa Stevanovića koji menja Markovića.

POLUVREME!

Foto: Starsportphoto

45. minut - Igraće se još dva minuta nadoknade!

39. minut - Nova prilika za Zvezdu! Sada je bilo možda i najbliže do sada! Prvo je probao Petrović koji je izblokiran, a onda i Gavrić šalje loptu preko gola sa nekih 10 metara.

Foto: Starsportphoto

38. minut - Bilo je opasno! Sjajan prijem Nikolića i dodavanje u pet metara za Vukanovića, koji je zakasnio da pošalje loptu u mrežu.

36. minut - Novi faul Miletića, sada nagrađen žutim kartonom. Srušio je defanzivac crno-belih ovog puta Nikolića.

33. minut - Povredio se Ričmond Boaći! Nakon udarca Nemanje Miletića napadač mora van terena. U suzama je napustio teren, a u igri je Vukanović.

Foto: Starsportphoto

23. minut - Žuti karton i za Sejdubu Sumu. Laktom je udario Petrovića i reagovao je sudija Lukić.

21. minut - Njegoš Petrović je šutirao, malo je problema imao Stojković, ali je sačuvao mrežu.

15. minut - Prva šut ka Vladimiru Stojkoviću. Probao je Željko Gavrić, ali je to bilo slabo zagolmana crno-belih.

13. minut - Žuti karton za Dušana Jovančića nakon prekršaja nad Sadikom.

9. minut - Pokušao je Sadik iz teške pozicije, blokirao je to Degenek.

4. minut - Prve čarke na terenu. Miloš Degenek i Umar Sadik su se pokoškali, ali je sudija Lukić smirio situaciju.

Foto: Starsportphoto

18.05 - Utakmica je upravo počela!

18.00 - Utakmica malo kasni, igrači upravo izlaze na teren.

 

 

17.57 - Koreografija na severnoj tribini pred početak meča:

Foto: Informer

17.46 - Malo pred početak meča nastali su sukobi na tribinama gde su se dve frakcije navijača Partizana pokačile. Na svu sreću policija je pravovremeno reagovala.

Foto: Starsportphoto

17.45 - Prošli susret Crvene zvezde i Partizana odigran je u Humskoj 22. septembra kada su crno-beli slavili sa 2:0 golovima Sejdube Sume i Zorana Tošića.

17.40 - Što se tiče istorije, do sada su odigran 161 večiti derbi. Crvena zvezde ima bolji skor sa 64 pobeda, dok je Partizan slavio 47 puta. Bez pobednika završeno je 50 duela dva rivala.

17.35 - Ovako trenutno izgledaju severna i južna tribina:

Foto: Informer

Foto: Informer

17.30 - Što se tiče klupe za rezervne igrače, kod Zvezde šansu će čekati: Na klupi su: Popović, Pankov, Babić, Jovičić, Ivanić, Vukanović, Pavkov, dok kod Partizana na klupi sede: Stevanović, Vitas, Brežančić, Šćekić, L. Pavlović, Stevanović, Matić.

17.26 - Stigao je i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza.

Foto: Informer

17.20 - Veliki broj navijača još uvek nije ušao na stadion. Velika gužva ispred "Marakane", ali se ne očekuje da stadion bude pun.

Foto: Informer

17.00 - Poznati su i sastavi 162. večitog derbija. Savo Milošević nije preterano iznenadio sastavom osim možda što je Lazar Marković dobio prednost u odnosu na Filipa Stevanovića, dok je Dejan Stanković "u vatru" gurnu mlade fudbalere Veljka Nikolića i Željka Gavrića.

16.25 - Na teren su prvo izašle sudije današenjeg derbija, a predvodiće ih Lazar Lukić kome je ukazano poverenje.

Foto: Starsportphoto

16.12 - Dva velika prijatelja Dejan Stanković i Savo Milošević po prvi put će se danas naći oči u oči kao treneri. Igrali su zajedno u reprezentaciji, ali i jedan protiv drugog kao igrači. Sada će situacija biti malo drugačija.

 

 

16.00 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen 162. večitom derbiju koji se igra u okviru 24. kola LingLong Superlige Srbije. Uz informer.rs pratite uživo dešavanja sa Marakane.

Anketa

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
optimus

pre 4 godine

Evo jos jednog od poslednjih nekoliko derbija(sem pretposlednjeg) koji je licio na sve samo ne na fudbal, ponovo je bilo svega samo ne fudbala, pitam se zbog cega publika ide u ovolikom broju, nema se sta videti, prava je steta kupiti kartu za derbi. Kvalitet fudbala je na nivou opstinskih liga u zemlji a to je onaj poslednji rang, cak se i tamo ponekad moze videti lep fudbal ali ne i u nasoj tzv. najjacoj ligi. Treba da se stide igraci publike koja je platila i placa iz derbija u derbi da gleda bruku. Nemam sta lepo da kazem i prosto mi je drago sto ni ovog puta nisam otisao na utakmicu. Ovi timovi (nasa dva najbolja ) devedesetih godina proslog veka bi se sa ovakvim timovima borili za opstanak u trugoj ligi.

Stršljen

pre 4 godine

Nikad srbi neće da se opamete! Još uvek ima budala koje veruju ovim priglupim piskaralama koje u toj utakmici malte ne vide sudar Reala i Barselone, što je naravno potkrepljeno nekim ručkom ili večerinkom. A ona verujući im 40.000 ljudi napravi od sebe budalu i ode da gleda utakmicu koja nije ni na nivou beton lige. I onda se pitate što nam je fudbal na dnu svih lestvica na svetu.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija