• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

04.03.2020

10:02

TUČA I PREKIDI UNIŠTILI DERBI! Zvezda i Partizan fudbal igrali SAMO 28 minuta!

Fudbal

TUČA I PREKIDI UNIŠTILI DERBI! Zvezda i Partizan fudbal igrali SAMO 28 minuta!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana u nedavno završenom 162. večitom derbiju efektivno su igrali svega 28 minuta i 32 sekunde! Utakmica koja je čekana i najavljivana mesecima unazad završena je bez golova i ukupno je trajala 99 minuta i 30 sekundi, međutim, više od 70 minuta igrači su stajali na terenu, a lopta je mirovala

Kada se iz okršaja dva najveća srpska kluba izuzmu pauze zbog bakljada, šest izmena, odugovlačenja, koškanja na terenu, faulova, slobodnih udaraca, ofsajda i ostalih prekida, igrači večitih aktivno su u meču učestvovali manje od pola sata, izračunali su novinari portala "Mondo".

Koliko je derbi zapravo bio loš, oslikava podatak da je od početka drugog poluvremena pa sve do 70. minuta aktivnog fudbala bilo svega tri minuta!?

Navijači razočarani

Zato i ne čudi što su navijači i jednog i drugog kluba bili besni zbog očajne igre crveno-belih i crno-belih. Izabranici Dejana Stankovića i Save Miloševića razočarali su i brojne bivše igrače i stručnjake. Nekadašnji fudbaler Zvezde i Partizana Milko Đurovski kaže da i jedni i drugi nisu zaslužili više od remija bez golova.

- Malo fudbala, a mnogo tuče i svađe na terenu. Na kraju je i realno da bude bez golova. Stekao sam utisak da su fudbaleri tokom meča i nakon njega bili nervozni. Grubo se igralo, u nekim momentima i pregrubo. Zvezda je bila bolja u prvom poluvremenu, Partizan u drugom, imali su šanse i jedni i drugi, ali nijedna ekipa nije zaslužila pobedu. Prvenstvo je rešeno, Zvezda ne može da izgubi ovoliku prednost - kaže Đurovski.

OTROVNE STRELICE! Iz Zvezde odgovorili Partizanu: To je, kao i sve ostalo NETAČNO!

Ono što srpski derbi izdvaja od drugih evropskih duela koji su bili igrani tog vikenda jeste i ogroman broj faulova. Igrači večitih napravili su ukupno 43 prekršaja (20 Zvezda, 23 Partizan), čak 20 više od španskog "el klasika" Real Madrid - Barselona. Iskusni srpski trener Milorad Kosanović smatra da su svi akteri bili ispod nivoa.

- Bio je to jedan od najslabijih derbija koje pamtim. Sve je bilo loše, počev od ponašanja aktera na utakmici, pa do igre. Navijače i prekide zbog pirotehnike neću ni da komentarišem, to samo kod nas ima. Na stadion je došlo 40.000 navijača, a s utakmice su otišli nezadovoljni. Naši treneri su ušli u laptopove i raznorazne moderne analize, preslikavaju visoki presing od velikih klubova, ali umesto da aktivno igraju, ulaze u destrukciju - poručuje Kosanović.

Remi svima po volji

Poznata statistička platforma "Instat" izračunala je da je aktivne igre bilo 53 minuta, ali u to vreme ubrajaju se i periodi izvođenja prekida, auti i manji faulovi. Međutim, čak je i taj podatak alarmantan, jer je prosek u ozbiljnim ligama iznad 56 minuta, a sve ispod 53 minuta smatra se veoma slabom igrom. Čuveni srpski trener Dragoslav Stepanović takođe je razočaran.

- Možda bi trebalo da se u poslednjih 15-20 minuta utakmice štopuje vreme. Dakle, ako je aut, gol-aut, faul, prekid - stopiraj. Pa da vidimo ko će da menja tri igrača u zaustavnom vremenu. Malo je fudbala viđeno. Imaju večiti dobre igrače, ali kada oni udare jedan na drugog, anuliraju se. Imam utisak da je Savo došao na "Marakanu" da ne izgubi, a da ni Dejanu remi nije bio loš rezultat - zaključuje popularni Stepi


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija